Hogeschooldocent Beeldende Kunst & Werkplaatsen (met coördinerende taken)

Vacaturenummer
v23.0013

Omvang
0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

Wil jij als ervaren docent en onderzoeker een bijdrage leveren aan de verbetering en innovatie van ons onderwijs? En vind je het leuk om een leidende rol bij onderwijsontwikkeling te hebben en inhoudelijk docenten en werkplaatspecialisten aan te sturen? Kom dan werken bij Academie Minerva!

Academie Minerva, onderdeel van van de Hanzehogeschool Groningen, is op zoek naar een Hogeschooldocent Beeldende Kunst & Werkplaatsen (met coördinerende taken), 0,8 fte.


Wat ga je doen?


Enerzijds ondersteun je de opleiding Beeldende Kunst bij het organiseren en coördineren van het onderwijs en de begeleiding van de primaire processen in de organisatie. Je maakt deel uit van het kernteam en stemt regelmatig af met het hoofd van de opleiding. Vanuit een didactische visie leidend tot kwaliteitsverbetering van het curriculum, initieer je de ontwikkeling van nieuw onderwijsmateriaal, onderwijsmethoden en kaders van de opleiding. Naast inhoudelijke aansturing van het onderwijsteam van ongeveer 25 docenten bevorder je een proactieve en ondernemende cultuur. |Je brengt samenhang in verschillende onderdelen en leerlijnen binnen het curriculum, hebt hierbij nauwe afstemming met de curriculumcommissie Je volgt de landelijke ontwikkelingen op het gebied van toetsing, weet dit te implementeren binnen de opleiding en stemt dit af op het interne toetsbeleid. Je bewaakt, samen met het team van hogeschooldocenten, het niveau van de opleiding en ziet erop toe dat alle competenties op het juiste niveau getoetst worden in het curriculum.

Daarnaast word je verantwoordelijk voor de aansturing van de werkplaatsen van Academie Minerva. Deze werkplaatsen leveren een essentiële bijdrage aan het onderwijs en in het bijzonder de technisch-ambachtelijke component van het beeldende kunstonderwijs. Je zorgt voor verdere (door)ontwikkeling en innovatie, zorgt voor inhoudelijke afstemming tussen opleidingen en werkplaatsen en maakt de verbinding met onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk. Ook faciliteer je de opleidingen en werkplaatsen op het gebied van huisvesting en professionalisering. Je signaleert externe ontwikkelingen, vertaalt en borgt dit naar het onderwijs en zorgt voor implementatie naar het portfolio van Academie Minerva. Het team bestaat uit 22 medewerkers waarbij de dagelijkse operationele aansturing bij de coördinatoren ligt en het beheer bij de werkplaatsspecialisten. Zij ondersteunen en begeleiden studenten, geven technische cursussen en houden toezicht op veiligheid. Naast dat je het team inhoudelijk aanstuurt pak je ook een deel van de operationele HR-taken op.


Wie ben jij?


Je bent een verbinder, gericht op samenwerken, samen bouwen en samen leren. Je bent nieuwsgierig, onderzoekend en durft te experimenteren. Je kunt uitstekend organiseren en schakelt makkelijk op verschillende niveaus en biedt een veilige omgeving, waarin collega’s en studenten zich kunnen ontplooien. Van de interactie met studenten krijg je energie. Dat geldt ook voor de samenwerking met collega’s, met wie je actief meedenkt en bijdraagt aan de continue vernieuwing van ons onderwijs. Als onderzoeker ben je in staat om aanjager te zijn voor vernieuwing en innovatie waarbij je verbinding legt met zowel onderwijs, onderzoek als de beroepspraktijk. Je bent een kei in het coördineren van onderwijs en het borgen van een leerlijn. Uiteraard beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Verder vragen we het volgende:
- Een afgeronde Master en aantoonbare leidinggevende ervaring.
- Brede kennis en ervaring met praktijkonderwijs, het doen van onderzoek (binnen het hbo) en projectmatig werken.
- Ervaring met organiseren van (meerjaren) onderwijsprogramma’s en omvangrijke en/of complexe curriculumonderdelen.

Wie zijn wij?


Academie Minerva is dé kunstacademie op het gebied van beeldende kunst, vormgeving, popcultuur en is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Hieronder vallen de opleidingen Beeldende Kunst, Vormgeving en Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving en FMI Masters in de stad Groningen en de opleiding Popcultuur te Leeuwarden. De opleiding moedigt een cultuur aan van vrijheid van verbeelding, openheid, inclusiviteit en ontwikkeling van kritische kunstpraktijken. Academie Minerva is verbonden aan het Kenniscentrum Kunst en Samenleving en is gevestigd in de bruisende binnenstad van Groningen. Je maakt deel uit van het onderwijsteam en legt verantwoording af aan de twee opleidingshoofden.

Wat bieden we jou?


Bij ons krijg je alle ruimte om je expertise in te zetten en te handelen naar eigen inzicht. De functie van HG-hogeschooldocent zal nog verder ontwikkeld worden binnen Academie Minerva. Ook kun je rekenen op fijne collega’s en een open cultuur met korte communicatielijnen waar we erkennen dat iedereen een uniek individu is. Wil jij een veelzijdige baan in een omgeving met een open sfeer, veel vrijheid en diversiteit? Solliciteer dan op deze uitdagende functie!


Onze arbeidsvoorwaarden

- Een structurele baan, startend met een jaarcontract, indiensttreding zo spoedig mogelijk. - Een bruto maandsalaris van maximaal € 6.064, - bij een volledige aanstelling en volgens de cao-hbo (schaal 12, docent-onderzoeker B). - Een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal ruim 53 vakantiedagen. - Flexibiliteit in werken waarbij we, samen met jou, kijken naar een goede werk & privé balans. - Een uitgebreid pakket aan opleidings- en cursusmogelijkheden en daarmee de kans om je te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Nieuwsgierig geworden?


Als je meer wilt weten over de vacature kun je bellen met Sieta Maring, hoofd opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, via telefoonnummer 050-595 1264 of met Maria Kaldenhoven, hoofd Frank Mohr Instituut en opleiding Beeldende Kunst via 050-595 2032.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagochtend 14 februari 2023.
- Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

08-02-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature