Senior docent-onderzoeker masteropleiding en leeropdracht

Vacaturenummer
v22.0291

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Life Science & Technology

Wil jij werken voor het Instituut voor Life Science & Technology en voor het Kenniscentrum Biobased Economy? Voor de masteropleiding Duurzame en Gezonde Voeding en de leeropdracht Healthy Food & Nutrition zoeken wij een onderzoeker hogeschooldocent curriculum.

Functieomschrijving


In de rol van onderzoeker participeer je in praktijkgericht onderzoek binnen het lectoraat Ingredients Nutrition & Health, leeropdracht Healthy Food & Nutrition. Je draagt inhoudelijk bij aan het onderzoek, je initieert en leidt je onderzoeksprojecten en je begeleidt de onderzoekswerkzaamheden van studenten. Bovendien onderhoud je contacten met het werkveld met als doel het uitwisselen van kennis en ervaring.
Als hogeschooldocent coördineer je het onderwijs van de master Duurzame en Gezonde Voeding (DGV) en tijdens de ontwikkelingsfase van de opleiding werk je nauw samen met de projectleider van de ontwikkeling van de master. Je stuurt inhoudelijk docenten aan binnen het onderwijs van de master en integreert onderzoeksvragen vanuit het werkveld in het onderwijs. Je hebt een helicopterview over de inhoud van de master DGV en houdt zodoende het beroepsprofiel actueel. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling en uitvoering van de strategische doelen van ILST en de opleiding Voeding & Diëtetiek.

Waar ga je werken?



Kenniscentrum Biobased Economy (KCBBE)
KCBBE is een van de kenniscentra van de Hanzehogeschool Groningen. Een biobased economy is een economie en samenleving die gebruik maakt van duurzame hernieuwbare grondstoffen van groene herkomst met gesloten kringlopen. Hierin vervangen biologische grondstoffen fossiele grondstoffen voor het produceren van chemicaliën, materialen, brandstoffen of elektriciteit en warmte. Het KCBBE werkt samen met bedrijven en instellingen aan vraagstukken die om nieuwe oplossingen en innovaties vragen. Het onderzoek draagt bij aan de kennisontwikkeling en toepassing in de beroepspraktijk en de maatschappij en leidt daarmee tot innovatie en (economische) ontwikkeling. Daarnaast levert het onderzoek nieuwe kennis en inzichten op voor ons onderwijs.

De leeropdracht Healthy Food & Nutrition voert praktijkgericht onderzoek uit op het gebied van gezonde en duurzame voedselproducten voor een gezonde leefstijl en het verbeteren van de kwaliteit van leven door het vertalen en toepassen van wetenschappelijk kennis. Het lectoraat beoogt onderscheidend te zijn op gebied van gezonde en gepersonaliseerde productontwikkeling van uit een fysisch-chemisch perspectief. Met de nadruk op samenstelling, textuur, biobeschikbaarheid en bioactiviteit van nieuwe macro- en micronutriënten, denkend aan plantaardige eiwitten, langzaam verteerbare zetmelen, vezels, maar ook bioactieve stoffen.

Instituut voor Life Science & Technology
Het Instituut voor Life Science & Technology verzorgt de bacheloropleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (majoren 'biologische en medische research' en 'medische diagnostiek'), Bio-informatica, Chemie en Chemische Technologie en de masteropleiding Data Science for Life Sciences. De ontwikkeling van de master DGV is in 2022 gestart in samenwerking met de Academie voor gezondheidsstudies. Het macrodoelmatigheidsdossier is positief ontvangen waarop de minister heeft besloten dat wij deze master mogen ontwikkelen en bekostiging mogen aanvragen bij de NVAO Hiervoor zijn we momenteel het dossier voor de Toets Nieuwe Opleiding aan het realiseren. De master zal gevisiteerd gaan worden in mei 2023 en bij een goed gevolg zal de master in september 2023 gaan draaien. Je gaat deel uitmaken van het team dat de opleiding Biologische en Medische Research verzorgt. In deze opleiding leiden we analisten op voor onderzoekslaboratoria.

Het instituut staat bekend om de persoonlijke sfeer, een hoge studenttevredenheid en de goede samenwerking met de beroepspraktijk. We werken samen met bedrijven en instellingen aan praktijkgericht onderzoek en verwerken concrete vraagstukken uit de praktijk in de onderzoeksopdrachten van studenten in samenwerking met het o.a. het Kenniscentrum Biobased Economy en innovatiewerkplaatsen van de Hanzehogeschool.


Functie-eisen


- In het bezit van een relevante master, gepromoveerd zijn is een pré.
- Relevante werkervaring en onderzoekservaring op het gebied van gezonde voeding, voedingsmiddelentechnologie, en /of duurzaamheid in de voedselketen.
- Je hebt aantoonbare affiniteit met praktijkgericht onderzoek.
- Je kunt projectmatig werken en je kunt zelfstandig projecten initiëren en leiden.
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
- Onderwijservaring is een pré.


Aanbod

Wij bieden een aanstelling van 0,8-1,0 fte (0,3 onderwijs en minimaal 0,5 fte onderzoek). Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo. Het betreft een structurele functie. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Detachering vanuit je huidige werkgever is ook bespreekbaar. Wij willen ook kandidaten motiveren om te reageren die in de vorm van een duobaan willen werken. Afhankelijk van jouw achtergrond en wensen en onze mogelijkheden m.b.t. inpassing in het team stemmen we de precieze omvang van je inzet af. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Maarten Mols telefoonnummer 06-30072993 of email j.m.mols@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De gesprekken vinden plaats op: woensdag 21 december 2022.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

15-12-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature