Senior Financial Controller

Vacaturenummer
v22.0273

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Financieel Economische Zaken

Voor onze opdrachtgever de Hanzehogeschool Groningen, één van de grootste werkgevers in Noord-Nederland, zijn wij op zoek naar een bewezen succesvolle Senior Financial Controller (0,8 - 1,0 fte).

Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is de expert binnen de Hanzehogeschool Groningen als het gaat om verantwoord financieel economisch beleid en een integere besturing. De werkwijze binnen FEZ is gericht op het realiseren van gezamenlijke ambities en heeft focus op het continue verbeteren van financiële processen en systemen.

Het stafbureau bestaat uit circa 80 medewerkers en is onderverdeeld in drie teams: Students, Accounting en Control.
De senior financial controller die wij zoeken wordt gepositioneerd binnen het team Control met daarbinnen een subteam ‘Unit Control’, bestaande uit een teamleider, 7 business controllers en 7 financial controllers.

Functieomschrijving


Als senior financial controller ben je verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid en tijdigheid van de periodieke financiële rapportages van de Hanzehogeschool. Het is belangrijk dat je stuurt op het te allen tijde inzichtelijk hebben van de prognose, de begroting en de realisatie.

Je overlegt dagelijks met de business controller, want samen bedienen jullie een aantal organisatie eenheden (OE’s). Dit zijn schools of stafbureaus. Ook met hen heb je regelmatig overleg, soms één op één en soms sluit je collega business controller aan. Als team zijn jullie dus samen verantwoordelijk en dat maakt deze functie extra leuk en uitdagend!

Als senior financial controller bedien je de meest grote en ‘complexe’ OE’s. Denk daarbij aan de OE’s die het meest aan ontwikkelingen onderhevig zijn.

Daarnaast lever je een proactieve bijdrage aan het optimaal functioneren van de planning- en control cyclus, in zowel de betrouwbaarheid als de tijdigheid. Draag je bij aan het opstellen van de begrotingen en stel je zelfstandig rapportages op. Tevens maak je analyses van financiële gegevens.

Het betreft een mooie, veelzijdige functie, binnen een organisatieonderdeel dat continue in ontwikkeling is. Dit betekent concreet dat je zowel over inhoudelijke kennis moet beschikken als over competenties waarbij je goed in staat bent te kunnen schakelen, mee kan denken over procesoptimalisaties, in staat bent een goede gesprekspartner te zijn voor de business controller, de teamleider én de OE’s en beschikt over een helicopterview.

Wie zoeken wij?


Wij zoeken een ervaren, bewezen succesvolle, financial controller. Het type ‘kartrekker’ die in staat is anderen te enthousiasmeren en het team (inhoudelijk) naar een hoger niveau kan brengen.
Iemand die beschikt over daadkracht en overtuigingskracht en om kan gaan met weerstand.
Proactief en altijd gericht op verbetering. Die analytisch en gestructureerd werkt en beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen. Daarnaast kritisch is, met een positieve instelling. Graag in teamverband werkt, enthousiast en gedreven is.
We verwachten daarnaast dat je zelfsturend bent en graag je kennis en ideeën deelt met collega’s.

Je profiel


- Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding in een financiële richting
- Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring. Bij voorkeur als financial controller in een grote non-profit organisatie
- Je kan goed overweg met financiële applicaties en je hebt werkervaring, bij voorkeur met AFAS
- Kennis van Power BI is een pré
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en beschikt over daadkracht en overtuigingskracht
- Je bent punctueel, je hanteert het principe ‘afspraak is afspraak’
- Je bent zelfstandig, neemt je verantwoordelijkheid en bent proactief
- Je bent nieuwsgierig en bovenal kritisch, maar blijft flexibel en oplossingsgericht
- Je bent een echte teamplayer
- Je bent analytisch sterk

Aanbod

Een brede afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In een leuke werkomgeving met een informele werksfeer. Samenwerken en teambuilding staan hoog in het vaandel. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Het betreft een structurele functie, je krijgt eerst een jaarcontract aangeboden, bij goed functioneren wordt dit daarna omgezet naast een vast contract. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring, maar ligt tussen de € 3633 en € 5332 bruto per maand op fulltime basis, functieschaal 11 van de cao-hbo. Thuiswerken wordt gefaciliteerd..

Solliciteren


Voor de sollicitatieprocedure maakt de Hanzehogeschool gebruik van de diensten van de Jong & Laan Groningen.
Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913.

Interesse? Wacht niet te lang met solliciteren middels je CV én een korte motivatie via deze link. Klik dus niet onderaan deze pagina op de solliciteer-knop.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan. De tweede sollicitatiegesprekken vinden plaats met de Hanzehogeschool op locatie.


Sluitingsdatum

11-12-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature