Manager bedrijfsvoering Academie voor Gezondheidsstudies

Vacaturenummer
v21.0319

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Gezondheidsstudies

De Academie voor Gezondheidsstudies (SAGZ) biedt veelzijdig, innovatief en internationaal georiënteerde bachelor- en masteropleidingen op het gebied van gezondheid. Daarnaast is het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing onderdeel van SAGZ. In totaal studeren ongeveer 3000 studenten bij ons aan diverse opleidingen, te weten Fysiotherapie, Logopedie, Voeding & Diëtetiek, Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT), Mondzorgkunde, Ergotherapie, Management in de Zorg en de masteropleidingen Physician Assistant en Healthy Ageing Professional.

Wat ga je doen?


Als manager bedrijfsvoering ben je de zakelijke en faciliterende spil van SAGZ. Je geeft leiding aan het onderwijsondersteunend team. Daarnaast richt je je op de ontwikkeling en uitvoering van het beleid op het terrein van de bedrijfsvoering. Hierbij gaat het om de portefeuilles: Financieel economische zaken, Marketing & communicatie, Facilitair bedrijf & studentzaken, Informatiemanagement/ICT en HR. Ook vertegenwoordig je SAGZ in Hanze-brede projecten en overleggen op het gebied van de bedrijfsvoering.

De vraagstukken zijn divers en vragen dat je de verbinding weet te maken tussen het primaire proces (onderwijs en onderzoek) en de bedrijfsvoering. De bedrijfsvoering is complex in die zin dat onderzoek, projecten en onderwijs ieder hun eigen dynamiek en verantwoordingssystematiek hebben.

Leidinggeven
De manager bedrijfsvoering:
- geeft op coachende wijze leiding aan het onderwijsondersteunende team van SAGZ;
- behartigt de belangen van onderwijsondersteunende team en is hierbij de schakel tussen het MT en de ‘werkvloer’;
- vertaalt jaarplannen in werkzaamheden, concrete doelen en activiteiten voor het onderwijsondersteunende team;
- maakt afspraken met de medewerkers over individuele resultaten, inzet en prestaties en voert functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Bedrijfsvoering
De manager bedrijfsvoering:
- draagt zorg, binnen de Hanze-brede kaders, voor (de ontwikkeling van) een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering van SAGZ en staat daarbij garant voor een optimale inzet en een optimaal beheer van financiële, personele en materiële middelen. De jaarlijkse begroting van SAGZ bedraagt circa M€ 20;
- werkt samen met collega’s (dean, opleidingsmanagers, lectoren, coördinator onderwijs logistiek en beleidsondersteuner dean) aan het realiseren van de ambities van SAGZ;
- is verantwoordelijk voor de aansturing van de portefeuilles Financieel economische zaken, Marketing & communicatie, Facilitair bedrijf & studentzaken, Informatiemanagement/ICT en HR;
- draagt er zorg voor dat de managementinformatie die SAGZ gebruikt op orde is en dat het management van de benodigde informatie wordt voorzien.


Wat neem je mee?


Als manager bedrijfsvoering moet je visie hebben op de aansturing van de bedrijfsvoering en organisatie van een school, gerelateerd aan het geldende beleid. Communicatie, overstijgend denken en verbinding leggen tussen de opleidingen, het lectoraat en de Academie voor Verpleegkunde is in deze functie een must. Ook het gesprek aan gaan met centrale staven en collega-teamleiders van andere schools is daarbij belangrijk. Daarnaast neem je het volgende mee:
- academisch werk- en denkniveau (masteropleiding Bedrijfskunde of aanverwant gebied is een pre);
- ruime ervaring als leidinggevende in een complexe organisatie;
- kennis van en ruime ervaring met het aansturen van ondersteunende processen in een kennisintensieve organisatie;
- ervaring met bedrijfsinformatiesystemen, in te zetten voor administratieve inrichtingsvraagstukken, procesoptimalisatie en managementinformatie;
- affiniteit met onderwijs.

Competenties


Wij zijn op zoek naar een ervaren organisatie sensitieve leidinggevende die een duidelijke visie heeft op bedrijfsvoeringsprocessen (binnen het onderwijs). Je staat stevig in je schoenen, bent proactief, analytisch en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht. Je bent resultaat- en klantgericht, werkt zelfstandig, maar weet – waar nodig - de samenwerking op te zoeken. Ook in stressvolle situaties blijf je kwaliteit leveren.

Waar ga je werken?


De manager bedrijfsvoering maakt deel uit van het managementteam (MT) van de Academie voor Gezondheidsstudies en legt verantwoording af aan de dean van de academie. Het MT bestaat uit de dean, 7 onderwijsmanagers, een lector, de beleidsmedewerker van de dean en de manager bedrijfsvoering. Binnen het MT is de manager bedrijfsvoering verantwoordelijk voor een aantal portefeuilles.

De manager bedrijfsvoering geeft leiding aan het onderwijsondersteunende team en werkt nauw samen met de coördinator onderwijslogistiek. Het team bestaat op dit moment uit 16 medewerkers. Taken van de medewerkers in het onderwijsondersteunende team zijn divers; zo houdt een deel van het team zich bezig met de planning en roostering en het onderwijsvolgsysteem, maar bevat het team bijvoorbeeld ook een eventmanager en een medewerker kwaliteitszorg.


Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een structurele functie van 0,8-1,0 fte, waarbij in eerste instantie een contract van een jaar wordt aangeboden. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo, in de functie van Manager C. De functie is gewaardeerd in schaal 12, met een bijbehorend salaris van minimaal € 4.250,- en maximaal € 5.717,- bruto per maand bij een volledige betrekking (conform cao-hbo). De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Dominicus Kamsma, dean Academie voor Gezondheidsstudies, telefoonnummer 050–595 3633.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 3 december 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

28-11-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature