Docent-onderzoeker/ trainer Social Work

Vacaturenummer
v20.0136

Omvang
0,6-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Sociale Studies

De Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen biedt de bacheloropleidingen Social Work voltijd en deeltijd en Toegepaste Psychologie voltijd en deeltijd aan. Tevens heeft de academie één masteropleiding, twee associated degrees en onderwijs op maat voor professionals in het sociale domein aan. Binnen de academie studeren momenteel ca. 2800 studenten en werken ruim 150 medewerkers.

Al het onderwijs gericht op professionals wordt verzorgd vanuit het team HanzePro. Het team HanzePro van de Academie voor Sociale Studies is op zoek naar een collega in de functie van Docent-onderzoeker/ trainer Social Work.

Plaats in de organisatie


Als docent Social Work ga je deel uit maken van het team HanzePro onder de verantwoordelijkheid van de opleidingsmanager.

Functie-inhoud


Algemeen
We zoeken naar een breed inzetbare docent en trainer met relevante werkervaring in het sociale domein. Je verzorgt onderwijs binnen de bachelor deeltijdopleiding Social Work (en mogelijk andere opleidingen binnen de Academie) en geeft trainingen in het werkveld. Als docent en trainer heb je een aantal verschillende rollen: didacticus, coach, onderzoeker, organisator en teamlid.
Relevante ontwikkelingen in het sociale domein vertaal je naar de dagelijkse onderwijspraktijk. Je levert een bijdrage aan ontwikkeling van de modularisering en flexibilisering van het onderwijs. Je coacht studenten in hun onderwijsleerproces en begeleidt stage- en afstudeeropdrachten. Als teamspeler deel je actief kennis en stem je af met je collega’s. Je bent in staat om projecten aan te sturen en uit te voeren.
Op vraag van en in samenspraak met het werkveld ontwikkel je trainingen op maat waaraan je ook uitvoering geeft.

Specifiek
Voor de invulling van deze functie zoeken we mensen met relevante expertise en werkveldervaring op (één van) de volgende expertisegebieden:
- welzijn en samenleving/wijkgericht werken;
- ouderen;
- pedagogiek/didactiek.

Functie-eisen


- Brede kennis van het vakgebied van sociaal werk en de ontwikkelingen hierin;
- ruime (en recente) ervaring in de beroepspraktijk van sociaal werk;
- kennis van en affiniteit met onderwijs voor professionals;
- bij voorkeur aantoonbare ervaring in het (HBO) onderwijs en ervaring met het ontwikkelen van onderwijs en trainingen;
- bij voorkeur kennis van en vaardig op het gebied van digitale technologie en -didactiek en het gebruik van Ehealth in het sociale domein;
- bij voorkeur ervaring als trainer;
- bij voorkeur in het bezit van een basiskwalificatie didactische bevoegdheid;
- bij voorkeur een relevante masteropleiding.

Competenties


Als persoon ben je iemand die gemakkelijk communiceert en samenwerkt. Je bent vaardig in het coachen en begeleiden van studenten, je weet ze te inspireren en te motiveren. Dit doe je zowel groeps-als individugericht. Je bent goed in coördineren, plannen en organiseren. Vanuit jouw expertise leid je programma’s en projecten. Daarnaast ben je iemand die kansen ziet, je bent ondernemend en je hebt een proactieve houding. Je beschikt over een onderzoekende, lerende en reflecterende houding.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is per 1 januari 2021. Het betreft een tijdelijke benoeming tot 1 september 2021, de intentie is een langdurig werkverband met elkaar aan te gaan. Omvang van het dienstverband bedraagt minimaal 0,6 fte. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo in schaal 10 of 11, afhankelijk van kennis en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.652- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Wij verzoeken nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Informatie over deze functie kun je inwinnen bij de Roeland Hofstee, opleidingsmanager, telefoonnummer 06-120 46 437.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Onder voorbehoud van de coronamaatregelen vinden de gesprekken plaats in de Marie Kamphuisborg te Groningen op donderdag 29 oktober 2020. Er vindt mogelijk een tweede gespreksronde plaats.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

21-10-2020

Solliciteren


Reageer op deze vacature