Opleidingscoördinator

Vacaturenummer
v19.0142

Omvang
0,8–1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
IT Academy Noord-Nederland

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT (CMI) van de Hanzehogeschool Groningen (HG) biedt een veelzijdig, innovatief en internationaal georiënteerd aanbod aan bacheloropleidingen op het brede gebied van communicatie, media en IT. Bijna 3200 studenten volgen deze bacheloropleidingen. Daarnaast verzorgt het Instituut de masteropleiding International Communication.

IT Academy Noord-Nederland


Het Instituut verzorgt ook opleidingen voor IT-professionals onder de vlag van IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met het noordelijk bedrijfsleven. De IT Academy zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden.

IT Academy Noord-Nederland is in 2014 opgericht door een aantal vooraanstaande partijen in het Noorden. De IT Academy is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen welke een belangrijke faciliterende, organisatorische en inhoudelijke rol heeft, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Samenwerking Noord. Tenslotte wordt de IT Academy ondersteund door de Provincie en Gemeente Groningen.

De IT Academy draagt zorg voor een optimale aansluiting van het (niet-voltijds) onderwijsaanbod op de vraag/ behoeften van de werkgevers. Dit zijn veelal de ICT-organisaties en organisaties waarin de ICT-component een belangrijke rol in het primaire proces vervult. De IT Academy is daarnaast nauw betrokken bij de HBO-ICT deeltijdopleiding. De IT Academy vervult daarmee een cruciale ‘brugfunctie’ tussen het reguliere onderwijs en de specifieke en actuele wensen van werkgevers. Alle aanvullende informatie vind je op de webiste van IT Academy.

De IT Academy is inmiddels een bekend en betrouwbaar merk in Noord-Nederland. Sinds de oprichting zijn wij sterk gegroeid. In verband met het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor ons kernteam in de rol van Opleidingscoördinator.

Plaats in de organisatie


IT Academy Noord-Nederland valt onder het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Je komt te werken in een klein en enthousiast team van 6 personen. Samen met het team werk je aan onze ambities voor een duurzame verbetering van de regionale arbeidsmarkt en versterking van de positie van het Noorden als ICT-regio. Je valt functioneel onder de directeur van IT Academy Noord-Nederland.

Functie-inhoud


Jij coördineert en begeleidt de gehele organisatie rondom onze opleidingen. Je onderhoudt het contact met de docenten en cursisten en zorgt dat zij alle informatie omtrent planning, lesmateriaal en locaties tijdig en correct ontvangen. Hierbij staat een hoge klanttevredenheid en een goede dienstverlening voorop. Wij werken met een electronische leeromgeving, Blackboard, om onze docenten en cursisten te informeren. Jij houdt deze leeromgeving up-to-date met alle informatie. Jij zorgt er mede voor dat ook alle catering en voorzieningen zijn geregeld voor de cursus/opleiding.

Je werkt tevens nauw samen met onze productmanager om hem te ondersteunen bij het inhoudelijk vormgeven van onze opleidingen en om de opleidingen op een goede wijze neer te zetten. Dit alles gaat in goed overleg met onze opdrachtgevers, cursisten en docenten. Je geeft voorlichting over ons opleidingsaanbod en vertegenwoordigt ons op beurzen, open dagen, informatiebijeenkomsten en verzorgt samen met de productmanager de kickoff en afsluiting van onze opleidingen.

Je monitort en managet de cursusvoortgang en tevredenheid van onze cursisten en docenten. Je bereidt de facturatie voor en schakelt met het Stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) voor de uiteindelijke facturatie richting onze opdrachtgevers. Je beantwoordt informatieaanvragen over onze opleidingen en zorgt voor een goede en nette administratieve afhandeling.

Daarnaast ben je als blokcoördinator verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de blokken van de deeltijdopleiding van HBO-ICT. Je controleert bijvoorbeeld de planningen en de roosters en zorgt ervoor dat het lesmateriaal en de weekplanningen op tijd op Blackboard staan en dat docenten en studenten weten waar ze aan toe zijn. Hierin werk je samen met de opleidingsmanager van HBO-ICT deeltijd.

Functie-eisen


Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op een relevant gebied (bijvoorbeeld commerciële economie of bedrijfskunde). Wij hebben een sterke voorkeur voor iemand met ervaring en affiniteit met ICT en onderwijs. Het is een pré als je ervaring hebt in het opzetten en managen van opleidingstrajecten in een commerciële setting.

Je beschikt over de volgende competenties:
- Commercieel/ klantgerichtheid
- Kwaliteitsbewust/oog voor detail
- Sterk in plannen en organiseren
- Teamplayer
- Zelfredzaamheid
- Ondernemend


Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden jou een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. We bieden prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd en waar ook ruimte is voor reflectie en humor. Het betreft een structurele functie, waarbij we eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar bieden. Bij voorkeur kun je beginnen per 1 januari 2020. Het betreft een aanstelling voor minimaal 0,8 fte, gezien de ontwikkelingen kan dit groeien naar een aanstelling van 1,0 fte. Perspectief om door te groeien Wij verwachten de komende jaren een verdere groei door te maken en vinden de ontwikkeling van onze mensen belangrijk. Het is de bedoeling dat jij op termijn doorgroeit naar de rol van productmanager. Deze rol vraagt onder andere van jou dat jij commmercieel inzicht hebt, eindverantwoordelijkheid kunt dragen en IT-opleidingen zelfstandig ontwikkelt samen met onze opdrachtgevers. Er zijn dus de komende jaren volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen in jouw loopbaan. Benoeming gaat volgens de bepalingen van de cao-hbo in functieschaal 8 of 9. Het salaris in schaal 8 bedraagt minimaal € 2.465,- en maximaal € 3.386,- en in schaal 9 minimaal € 2.581,- en maximaal € 3.815,-, bruto per maand bij een volledige betrekking. Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij drs. Robin van den Berg, directeur IT Academy Noord-Nederland, telefoonnummer 06-82371529.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kan contact worden opgenomen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken staan gepland op maandag 25 november en dinsdag 26 november 2019.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

20-11-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature