Functioneel beheerder Onderzoeksinformatiesysteem Pure

Vacaturenummer
2016129

Omvang
0,8 - 1,0 FTE

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

Het stafbureau Informatisering (INF) levert de ICT-voorzieningen aan de hele hogeschool en is leidend in het ontwikkelen en implementeren van IV-beleid. Informatisering heeft een belangrijke faciliterende rol in de strategische koers van de HG en heeft een cruciale rol in de ondersteuning van de primaire processen: onderwijs & onderzoek. Bij het stafbureau Informatisering werken ca. 150 interne en externe medewerkers die dagelijks meer dan 30.000 gebruikers van de Hanzehogeschool (medewerkers en studenten) voorzien van ICT-voorzieningen en advies.

Het team Vernieuwing, waaronder deze functie valt, is onderdeel van de stafafdeling Informatisering en houdt zich bezig met de verandering van informatievoorziening en ICT. Doel is structurele oplossingen te realiseren die passen binnen een langetermijnvisie.
De functioneel beheerder rapporteert aan de Teammanager Vernieuwing.

Context
De Hanzehogeschool heeft als één van de primaire taken het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Binnen de Hanzehogeschool werken circa 400 medewerkers in 6 kenniscentra aan onderzoeksprojecten. De Hanzehogeschool heeft zich onder andere volgende doelen; het verder verhogen van het volume en de kwaliteit van het onderzoek dat binnen de Hanzehogeschool plaatsvindt. Een voorwaarde daarvoor is het verbeteren van de informatievoorziening rondom de onderzoeksketen.
Door de implementatie van het onderzoeksinformatiesysteem Pure krijgen onderzoekers de mogelijkheid om op één plek de informatie over hun onderzoek bij te houden en hierover te rapporteren. Hierdoor kan de onderzoeker zich focussen op het uitvoeren van het onderzoek.

Functiebeschrijving
Jij bent een IT-professional die klant- en resultaatgericht is en communicatief vaardig.
Je zult circa 30% van je tijd besteden aan het doorvoeren van aanpassingen in Pure als gevolg van incidentmeldingen en ter verbetering van de aansluiting ervan op de wensen van de gebruikers. Circa 70% van je tijd besteed je aan het onderhouden van contacten met de gebruiker en belanghebbenden bij de stuurinformatie die Pure beschikbaar kan stellen.

Als functioneel beheerder ben je vooral actief op de Pure-aandachtsgebieden: onderzoek, financiën en het publiceren van onderzoeksoutput.

Kerntaken
- Gebruikersondersteuning;
- Beheer Bedrijfsinformatie;
- Operationele IT-aansturing;
- Specificeren functionele wensen en eisen in overleg met eindgebruikers;
- Instructie geven en handleidingen maken;
- Toetsen en testen;
- Voorbereiden en uitvoeren Transitie en uitrol in de gebruiksorganisatie;
- Wijzigingenbeheer.

In de bijlage van deze vacature staat per aandachtgebied beschreven wat het belang hiervan is voor het functioneel beheer van Pure en hoe je als functioneel beheerder in deze aandachtgebieden moet bewegen. Klik voor de bijlage op 'Meer informatie over deze vacature'.


Functie-eisen
- HBO- werk en denkniveau;
- Engelse taal in woord en geschrift op niveau;
- Kennis en ervaring met functioneel beheer o.bv. gestandaardiseerde werkwijzen BiSL;
- Kennis en ervaring met ASL, ITIL en Prince 2;
- Ervaring en affiniteit met service level management en contract management;
- Kennis van en/of affiniteit van de onderzoek ondersteunende processen in het hogeschool onderwijs.

Competenties
- Analytisch vermogen;
- Goede communicatie vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
- Samenwerken in teamverband;
- Planmatig werken en organiserend vermogen;
- Resultaatgericht en proactief;
- Servicegericht;
- Ketendenken;
- Overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden
De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft eerst een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar; bij goed functioneren wordt de aanstelling verlengd. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 9. Het salaris bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.635,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool valt onder de hbo-cao en daarom kunnen we een grote diversiteit aan arbeidsvoorwaarden bieden. Enkele hiervan zijn een 13e maand, budget voor het volgen van opleidingen en voordelig sporten (in Groningen). Een selectie-assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..


Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Naam: Karien Heirman, teamleider Vernieuwing, tel. 050-595 3515 of06-46055554


Sluitingsdatum
31-10-2016

Solliciteren
Voor deze vacature geldt een interne en semi-externe status; dat houdt in dat medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen (in eerste instantie) en van andere organisaties aangesloten bij het samenwerkingsverband Noorderlink worden behandeld als interne kandidaten en voorrang hebben op de externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties
Je kunt op deze vacature reageren door te klikken op 'Reageer op deze vacature'. Je wordt dan doorgeleid naar het digitale sollicitatieformulier. Sollicitaties die op een andere wijze worden verzonden nemen wij niet in behandeling.

Mocht je vragen hebben over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier, neem dan contact op met de afdeling HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Reageer op deze vacature