Technisch Projectleider Duurzame energie

Grunneger Power is één van de grotere energiecoöperaties in Nederland en versnelt de energietransitie in Groningen dóór en vóór bewoners. We ondersteunen bijvoorbeeld duurzame bewonersinitiatieven, VVE’s, huurders en bedrijven bij het besparen, opwekken en leveren van energie. Zo wordt energie duurzaam en van onszelf. Wij noemen dat: regie over onze eigen energie. Samen bouwen aan een mooier Groningen en een betere wereld.

Wat doe jij?

Grunneger Power heeft een vacature voor een technisch projectleider voor opwekprojecten op dak, water en parkeerplaatsen. Hiervoor verwelkomen we graag een collega die goed past in ons team Opwek. Dit team is verantwoordelijk voor opwek van zonne-energie. Dat doen zij voor en samen met de bewoners in de gemeente Groningen.

De komende jaren gaan we steeds meer duurzame zonne-energie opwekken in de gemeente Groningen. Dat doen we op daken en andere objecten. Samen met woningcorporaties en huurders en ook met VvE’s, scholen en buurtinitiatieven. Samen zoeken we naar kansrijke daken en objecten met bewoners en belanghebbenden om met z’n allen duurzame stroom te realiseren.

Praktisch betekent dit dat je overlegt met groepen bewoners, meedenkt over hoe we mensen warm maken voor een collectief zonnedak, businesscases bouwt, aanbestedingen met installateurs begeleidt, subsidies aanvraagt en financiering regelt. In jouw projecten werk je samen met belanghebbenden zoals woningcorporaties, bedrijven, installateurs, ontwikkelaars en gemeente Groningen.Na afloop is er altijd een concreet resultaat. Bijvoorbeeld een collectief zonnedak of een solarcarport met laadplein. Die successen vieren we natuurlijk met elkaar!

Wat kun jij?

Als projectleider ben je overtuigend en doortastend. Je brengt verschillende partijen en hun behoeftes bij elkaar. Daarbij put je uit je eerdere ervaring in duurzaamheid en/of energieprojecten. Je neemt met je collega’s verantwoordelijkheid voor de aanpak, het proces en de eindresultaten. Ook voer je zelfstandig projecten uit, gericht op het opwekken van zonne-energie. Je bent handig met Excel en rekenmodellen of bent niet bang dit aan te gaan. Je resultaten laten zien dat je de goede afwegingen maakt en daarbij juiste randvoorwaarden weet te stellen.

We zoeken een collega met:

  • Minimaal een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur met een financieel/technische achtergrond;
  • Bij voorkeur tenminste 2-3 jaar werkervaring;
  • Kennis van en ervaring met projectmanagement en/of financiële modellen;
  • Ervaring in de duurzame energiesector is een pré;
  • Ervaring met procesbegeleiding, faciliteren, coachen en/of trainen is een pré.

Wie ben jij?

In ons team past een aanpakker. Een open en authentieke nieuwe collega. Overtuigingskracht en besluitvaardigheid zijn jouw tweede natuur. Je bent goed in het overbruggen van belangen, hebt de nodige gespreks- en luistervaardigheden en bent in staat om succesvolle bijeenkomsten te leiden. Tot slot ben je aantoonbaar maatschappelijk betrokken.

Wat bieden wij?

We bieden je een baan bij onze snelgroeiende organisatie die werkt aan een betere wereld. Dat doen we vanuit ons onderkomen in kantoorgebouw The Rock aan de Atoomweg in Groningen. We werken volgens de principes van Holacracy. Daarin staan zelfsturing en verantwoordelijkheid nemen centraal. Onze primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Ook kun je gebruik maken van de elektrische deelauto. Het gaat om een functie voor 32-40 uur per week.

Plezier in het werk is bij ons heel belangrijk. We werken hard en vieren ook onze successen met een hecht en gepassioneerd team van collega’s. Je krijgt uiteraard de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. We kijken samen hoe jij je kunt en wilt doorontwikkelen. Hiervoor hebben we budget, organiseren we opleidingen en trainingen. Voor de organisatie, je team en individueel. Natuurlijk zorgen we ook voor leuke momenten met elkaar. Op de werkvloer en daarbuiten.

Reageren?

Herken jij je in ons profiel en in onze kernwaarden Duurzaam, Eerlijk, Lokaal en Verbindend? Dan kijken we uit naar jouw reactie! We ontvangen deze graag voor 5 december 2022 via .

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Marieke Wiersma, projectontwikkelaar, via of (06) 34 44 61 72.