Medewerker Boekingen

Het Groninger Museum is extravert en veelkleurig en richt zich op een breed publiek. Collecties, presentaties en educatie vormen de kerntaken van het museum. Het museum geniet grote nationale en internationale bekendheid door zijn originele presentaties, innovatieve overdrachtsvormen en gevarieerde kunstcollectie. Dagelijks werken wij met ongeveer 120 bevlogen mensen vanuit ons prachtige museum in hartje Groningen en trekken we jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een

Medewerker Boekingen (m/v/x) voor 20 uur per week

De medewerker Boekingen maakt deel uit van de afdeling Educatie en functioneert ten behoeve van de gehele organisatie. Je centrale taak bestaat uit het maken van een efficiënte en foutloze planning voor rondleidingen voor bezoekers en museumdocenten.

Wie zoeken wij?

Je voelt je thuis in een dynamische, veranderende omgeving. Flexibiliteit
is een must, maar je werkt planmatig en nauwkeurig. Je bent digitaal vaardig en je hebt ervaring met planningssystemen. Je bent klantgericht en je beschikt over goede contactuele eigenschappen. Je hebt gevoel voor de samenhang in de organisatie en houdt rekening met de andere onderdelen ervan. Natuurlijk ben je proactief en oplossingsgericht en heb je affiniteit met de culturele sector.

Wat ga je doen?

Je verzorgt reserveringen en je beheert de planning voor rondleidingen en ruimtes. De reserveringen, zowel in- als extern, omvatten schoolprogramma’s, rondleidingen, kleine ontvangsten, overleg en onderhoud. Je verwerkt ze in het evenementenplanningssysteem en informeert betrokken afdelingen en collega’s, zoals de museumdocenten, tijdig over de planning. Je voorziet bezoekers van de juiste informatie. Daarnaast onderhoud, beheer en optimaliseer je het evenementenplanningssysteem Smart Event Manager (SEM). De overstap naar SEM Online staat op de planning: hierbij ben je nauw betrokken.

Wat breng je mee?

  • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
  • Je bent klant- en servicegericht;
  • Je weet mensen te mobiliseren en doelgericht in te zetten;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en Engels, Duits is een pré;
  • Je hebt kennis van en ervaring met evenementenplanningssystemen (bij voorkeur Smart Event Manager) of de bereidheid om te leren.

Wij bieden

We zijn een platte, informele organisatie. De lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. We vieren successen, helpen en inspireren elkaar. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum CAO (inschaling in schaal 7) en het pensioen is ondergebracht bij het ABP. De samenwerking zal eerst op basis zijn van een tijdelijke arbeidsovereenkomst van één jaar. Met de intentie deze om te zetten in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Overig

Het Groninger Museum heeft als beleid dat Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist is bij indiensttreding.

Heb je interesse?

Stuur dan voor 1 april 2023 een brief met motivatie en je curriculum vitae naar . De eerste gespreksronde is gepland op woensdag 12 april.

Het Groninger Museum onderschrijft de code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. We staan voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender, leeftijd, beperkingen, afkomst of geaardheid.

Wil je meer weten over de functie of procedure, neem dan contact op met onze HR-adviseur Jeanine Bekker via of Ellis Hendriksen, hoofd participatie en educatie via

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.