GPRI – General Practitioners Research Institute

Is een jonge, groeiende en dynamische internationaal opererende organisatie voor klinisch onderzoek in de eerste lijn, gevestigd in Groningen.

GPRI voert, door op een Agile manier te werken, wetenschappelijke studies uit. Doel is het leven van patiënten te verbeteren door middel van onderzoek naar de diagnose, langetermijneffecten van (farmaceutische) behandeling van chronische ziekten en preventieve (screening) programma’s binnen de eerstelijnszorg. We pakken medisch-inhoudelijke problemen uit de praktijk aan met als doel het verbeteren van geldende richtlijnen voor huisartsen en het ontwikkelen van innovatieve zorghulpmiddelen.

We werken samen met grote farmaceutische bedrijven, medische centra, huisartsen, apothekers, overheidsorganisaties en zorgverzekeraars om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren.

Samen met zorgverleners en patiënten zet GPRI zich in wetenschappelijk onderzoek uit te voeren op een laagdrempelig, toegankelijk én leuke manier. Onze studieresultaten publiceren we vaak in hoog aangeschreven internationale tijdschriften.

Voor meer informatie www.gpri.nl