Projectondersteuner Domein Ruimte - provincie Drenthe (BBL/HBO Deeltijd)

Lijkt het jou leuk om je te ontwikkelen tot projectondersteuner? En ben jij op zoek naar een passende leerwerkplek vanuit de opleiding BBL Management Assistent Niveau 4, HBO Deeltijd Bedrijfskunde of soortgelijke deeltijdopleiding? Provincie Drenthe zoekt een enthousiaste leerwerkstudent die gemotiveerd is om in een ruimtelijk project ondersteuning te bieden aan de projectmanager.

Wat wordt jouw rol?
De projectondersteuner draagt bij aan het soepel doorlopen van de procedure en ondersteuning in projecttaken. Dit houdt in dat je overleggen mede voorbereidt en de afspraken bewaakt. Ook help je mee met het maken van documenten en presentaties, zoals besluitvormende documenten en rapportages. Je signaleert en speelt in op ontwikkelingen binnen het project en adviseert de projectmanager hierover. Je bent verantwoordelijk voor de online werkomgeving (SharePoint en Docbase).

Jij zorgt voor:

 • interne- en externe afstemming over organisatorische zaken met adviseurs en gemeenten;
 • borging processen in docbase en de afhandeling ervan;
 • informatiemonitoring en rapportage aan projectmanager;
 • voorbereiden van projectvoorstellen.

Eén dag in de week volg je lessen bij jouw deeltijdopleiding op het gebied van BBL Management Assistent, Bedrijfskunde (HBO Deeltijd) of een andere bijpassende deeltijdopleiding (MBO 4 of HBO niveau).

Voor welke organisatie ga je werken?

‘t Olde Landschap wordt Drenthe wel genoemd. Terecht: 60.000 jaar geleden woonden hier al mammoetjagers. En zo’n 5.000 jaar geleden lieten de hunebeddenbouwers hun monumenten achter in het Drentse landschap. Natuur, rust en ruimte zijn nooit ver weg, maar er is ook veel bedrijvigheid.

De provincie doet belangrijk werk voor de inwoners van Drenthe, op veel verschillende terreinen. Zo zorgt de provincie voor de inrichting van natuurgebieden en onderhoudt provinciale wegen en vaarwegen. Hiernaast steunt de provincie allerlei organisaties. Theaters, musea, bibliotheken en organisaties op het gebied van de Drentse taal, maar ook aan instellingen op het gebied van bijvoorbeeld economie, innovatie, natuur en sport.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

Je komt te werken in het thema ruimte en wonen binnen het domein ruimte. Een dynamische omgeving waar veel gebeurd door nieuwe wet- en regelgeving. Het thema ruimte en wonen houdt zich met verschillende zaken bezig en de inrichting hiervan. Denk aan huisvesting van doelgroepen, omgevingsvisies en ruimtelijke plannen. Een leerzame plek op een centrale locatie in de organisatie.

Je gaat specifiek aan de slag als ondersteuner binnen het project Drents Overijsselse Netwerkversterking (DON). Het doel van het project is om het elektriciteitsnetwerk in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel te versterken. Hierin wordt samengewerkt met initiatiefnemer Tenne en de provincie Overijssel. Voor meer informatie: https://www.tennet.eu/nl/projecten/provincies/drenthe/drents-overijsselse-netversterking.

Wat bieden we jou?

Je volgt een leerwerktraject, waarbij je minimaal 24 en maximaal 32 uur per week werkt. Daarnaast volg je 1 dag per week lessen vanuit de deeltijdopleiding. De startdatum bij de provincie Drenthe is bij voorkeur zo snel mogelijk, rekening houdend met een eventuele opzegtermijn.

Gedurende het opleidingstraject heb je de volgende voordelen:

 • GOA Publiek bekostigt (een gedeelte van) jouw opleiding en studiemateriaal;
 • Een carrièrecoach ondersteunt en coacht jou waar nodig gedurende het traject;
 • Je volgt via GOA Publiek een trainingsprogramma waarin je werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Je krijgt bij de provincie Drenthe de kans om je te ontwikkelen tot projectondersteuner.

De standplaats is het Provinciehuis in Assen, maar je krijgt de mogelijkheid om hybride te werken. Een werklaptop en wektelefoon krijg je vanuit de Provincie Drenthe en je ontvangt een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuiswerkt. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een IKB-budget van 20,3% (waarin een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en levensloop is opgenomen);
 • Een reiskostenvergoeding, en;
 • Een salaris van €2.349,58 o.b.v. een 36-urige werkweek.

 Wat vragen we van jou?

We zijn vooral benieuwd wie jij bent als persoon en we zoeken een kandidaat die gemotiveerd is om binnen projecten te gaan werken en die van nature initiatief neemt. Je volgt een BBL- en of HBO-Deeltijd opleiding op het gebied van Management Assistent, Bedrijfskunde of iets anders passends,  of je bent van plan deze te gaan volgen op korte termijn. Indien je nog een keuze dient te maken voor een bijpassende opleiding, kan GOA Publiek hierin meedenken en ondersteunen.

Je hebt  interesse in het ruimtelijke domein en het lijkt je leuk om voor een overheidsinstelling te gaan werken. Daarnaast herken je je in het volgende:

 • Je beschikt over goede mondelingen en schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent vaardig in het verzamelen en verwerken van informatie;
 • Je hebt een flexibele instelling en kan snel reageren op onverwachte gebeurtenissen in een project of staat er voor open je hierin te ontwikkelen.
 • Je wilt graag leren werken in een omgeving van projectmatig werken;
 • Je hebt een actieve houding, legt makkelijk contact en neemt zelf initiatief.

 Meer informatie en solliciteren

GOA Publiek verzorgt de werving en eerste selectie van deze vacature. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze vacature, dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 of info@goapubliek.nl.

Wanneer je enthousiast bent geworden van de vacature vragen we je om ons zo snel mogelijk omver te blazen met jouw motivatie, maar uiterlijk op dinsdag 13 februari 2024. Reageren kan uitsluitend via de website van GOA Publiek (www.goapubliek.nl/vacatures).

Leg in je brief duidelijk uit waarom je graag projectmatig zou willen werken en vanuit welke deeltijdopleiding je aan de slag wilt gaan.

Contactpersoon: Herre Jan van Hilten & Bas Tuinman (carrièrecoaches)