Dorpencoördinator Achtkarspelen

                                                  Vacature                                       

                     Dorpencoördinator Achtkarspelen (36 uur)

 

Wat is de uitdaging?

De dorpencoördinator die wij zoeken binnen het team Publieksdiensten is een dienstverlener pur sang.  Je werkt overkoepelend over alle domeinen binnen de gemeente samen met de dorpencoördinator en coördinator burgerinitiatieven van de gemeente Tytsjerksteradiel. Jij zorgt ervoor dat initiatieven vanuit de dorpen op de juiste plaats in de organisatie komen. Daarnaast stroomlijn je de communicatie tussen de gemeentelijke domeinen en bent de brug tussen het college B&W en de verenigingen voor dorpsbelangen.

 Wat ga je doen?

Als dorpencoördinator ben jij hét aanspreekpunt voor de verenigingen, dorpsbelangen en welzijnsaccommodaties. Je vertaalt de dorpsvisies van de verenigingen voor dorpsbelangen naar het dorpenvolgsysteem en monitort de uitvoering ervan. Jij stimuleert de samenwerking tussen de verschillende domeinen zodat ideeën en initiatieven vanuit de dorpen worden opgepakt.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

  • Bewaken van de processen van leefbaarheids- en burgerinitiatieven;
  • Samenwerken met externe partners als Kearn, D.O.M., Streekwurk en Doarpswurk;
  • Beleidsnotities opstellen en belanghebbenden informeren over nieuw beleid.

 Wie zoeken wij?

Een dorpencoördinator die ervaring heeft in het begeleiden van processen. Jij wordt enthousiast van het coördineren van bijeenkomsten met de verenigingen in de gemeenten.

Daarnaast heb je als dorpencoördinator Achtkarspelen:

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Praktische instelling en denk je in kansen;
  • Bereidheid om ’s avonds te werken;
  • Voor deze functie is het fries spreken en verstaan belangrijk.

 Gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel iets voor jou?

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel werken samen in een werkmaatschappij. Dat gaat veranderen. Beide gemeenten gaan zelfstandig verder. Voorlopig blijft de werkmaatschappij bestaan en gaat het werk gewoon door. Projecten wachten niet en ook onze inwoners en ondernemers rekenen op ons.  Samen moeten we het doen en daar gaan we voor. Daarom zijn wij op zoek naar medewerkers met lef.  Wil jij werken in een veranderende omgeving die ertoe doet? Dan nodigen wij jou uit om te solliciteren

 Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie tot en met 31 december 2024. Afhankelijk van de besluitvorming van de raad en hoe succesvol jij de rol invult wordt bepaald of een vast dienstverband na 2024 mogelijk is.

Naast een gezellig team waarbij we aandacht hebben voor elkaar krijg je:

  • Een salaris van minimaal €3.167,- en maximaal €5.009,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (schaal 10, CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties salarispeil 2 januari 2023).

Neem een kijkje op de site voor informatie over de arbeidsvoorwaarden en overige informatie: https://www.achtkarspelen.nl/werken-bij-de-gemeente

 Ben je enthousiast?

Stuur dan uiterlijk 4 oktober 2023 jouw motivatie en cv. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 9 oktober a.s. We vragen je hier rekening mee te houden.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Christine van de Wetering Teamleider Publieksdiensten via c.vandewetering@8ktd365.nl of 06 53 44 65 58. Voor andere vragen is Diety Schievink, HR-medewerker, bereikbaar via infoHRM@8ktd365.nl

Sollicteren kan via:

https://www.werkeninfriesland.nl/vacature/dorpencoordinator-achtkarspelen/

 Ten slotte kan het zijn dat we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je vragen.

 Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.