Procesbegeleider Wmo

Procesbegeleider Wmo, 28-32 uur per week voor kostenbewuste uitvoering

 Zorgen dat we resultaatgericht werken en grip krijgen op de kosten voor de zorg die onze inwoners nodig hebben is jouw belangrijkste prioriteit. Sinds een aantal jaren zien we een stijgende kostenontwikkeling in de Wmo wat heeft geleid tot het programma ‘Grip op Wmo’. Het doel is een resultaatgerichte en kostenbewuste uitvoering van onze wettelijke taken.

De inhoud van je werk

Als procesbegeleider werk je veel samen met de gebiedsteammedewerkers Wmo, de beleidsmedewerker Wmo en de contractmanager. Je voert gesprekken met aanbieders over zowel kosten als inhoud in situaties dat onderhandeling, informatie van onze Backoffice of monitoring daartoe aanleiding geven. Hierbij signaleer je patronen en deelt deze in OWO/Fries verband zodat hier actie op genomen kan worden. Inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van de Wmo is hierbij noodzakelijk.

In samenwerking met je collega-procesbegeleider ondersteun je je collega’s bij het inzetten van zorgaanbieders. Bijvoorbeeld:

 • Formuleren van toetsbare resultaten.
 • Maken van afspraken met de zorgaanbieder.
 • Monitoren en evalueren van resultaten en hier op handelen.
 • Regievoering.

Je neemt het voortouw om in de praktijk geleerde lessen te borgen in het dagelijks werk van gebiedsteammedewerkers (vlechtwerkers), in werkprocessen en in beleid. Je ondersteunt vlechtwerkers hierbij en onderhoudt contact met de Backoffice over het berichtenverkeer en pakt signalen die hier uit komen op. Jouw vaardigheden en kennis draag je over aan collega’s. 

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Je komt te werken op de 2e etage van ons gemeentehuis in Wolvega. Binnen het regiebureau heerst een informele sfeer. In verband met Covid-19 werken wij nu voornamelijk thuis. De afdeling Sociaal Domein is een dynamische, lerende afdeling en bestaat uit zes teams: Gebiedsteam Wolvega, Gebiedsteam Noordwolde, Regiebureau, Beleidsteam, Dienst in Bedrijf en team Sportvoorzieningen.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?

Jij beschikt over kennis en ervaring met Wmo vraagstukken. Tevens ken je het zorglandschap Wmo. Je weet besluitvaardig te handelen en beschikt over overtuigingskracht. Tegelijkertijd ben je goed in het coachen van collega’s. Dit betekent dat je zaken goed kan overdragen aan een collega. Je kunt snel schakelen tussen verschillende situaties. Daarnaast heb je:

 • een hbo-diploma
 • ten minste 3 jaar relevante werkervaring
 • goede communicatieve vaardigheden en kun je goed onderhandelen.

Dit kun je van ons verwachten

Je komt binnen een gezellig en energiek team te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. Vandaar dat je, bij een arbeidsovereenkomst voor 28-32 uur per week, ook aanspraak mag maken op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal €  (schaal 10 cao Gemeenten), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen onze Weststellingwerf academie of door het volgen van een opleiding.
 • een tijdelijk dienstverband, met uitzicht op een verlenging.
 • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract.
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Ben jij de procesbegeleider Wmo die wij zoeken?

En krijg je weer grip op de Wmo binnen de gemeente Weststellingwerf? Stuur dan uiterlijk 18 april 2021 je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton. De gesprekken zijn woensdagochtend 21 april 2021.

Wil je eerst meer informatie over de vacature Procesbegeleider Wmo? Klaas Ozinga, teamleider gebiedsteam Noordwolde, staat je graag te woord via 06 – 134 526 13. HR-adviseur Priscilla Schipper vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 0561 - 691 295.

Solliciteren