(Senior) Adviseur Ruimtelijke Ordening (RO)

Veendam = vooruitkijken

Bij de gemeente Veendam werken vooruitkijkers; collega’s die het leuk vinden om vooruit te lopen op nieuwe ontwikkelingen en de gemeentelijke organisatie graag vooruithelpen. Met zo’n 280 collega’s zetten we ons dagelijks in voor ruim 27.000 inwoners. We hebben als collega’s korte lijnen naar elkaar en denken mee met elkaar en onze inwoners. Veendam is centraal gelegen en is goed bereikbaar via weg en spoor. Veendam is dé parkstad van Groningen en heeft veel te bieden zoals scholen, een theater, een subtropisch zwembad, een Leer- en Sportcampus en een uitgebreid winkelaanbod. Het is prettig werken in Veendam!

 Werk waar je energie van krijgt!

Als adviseur Ruimtelijke Ordening adviseer je gevraagd en ongevraagd over ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente Veendam. Jij draagt je steentje bij aan het te ontwikkelen beleidshuis van Veendam zoals de Omgevingswet dat voorstaat. Ook verwachten we van jou een inhoudelijk bijdrage aan het omgevingsplan en de transitie van het tijdelijke naar het definitieve omgevingsplan van de gemeente. Bij ons ga jij verder aan de slag met de begeleiding van afwijkingsprocedures/ wijzigingen omgevingsplan.

 Voor het behandelen van conceptverzoeken kent Veendam sinds een aantal jaar een eigen geoptimaliseerd proces dat aansluit bij de ontwerpprincipes en doelen van de Omgevingswet. We geven veel verantwoordelijkheid aan de initiatiefnemers en laten los. Binnen dat proces werken we met omgevingstafels- en kamers waar jij zitting in hebt.

 Functie eisen

Je bent een vooruitkijker met een frisse blik op zaken, waarbij je:

-          Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, richting planologie en/of ruimtelijke ordening;

-          Een aantal jaren ervaring als adviseur ruimtelijke ordening;

-          Kennis en ervaring met het ontwikkelen van en of werken met de instrumenten van de Omgevingswet;

-          Ervaring met begeleiding van afwijkings-/wijzigingsprocedures;

-          Standpunten van diverse stakeholders kan inzien en begrijpen waardoor je vervolgens de politieke haalbaarheid van voorstellen kan inschatten;

-          Bovenal collegiaal en een teamplayer bent.

 Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een gemeente waar we met plezier werken. We hebben goede arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36 uur) met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waarmee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Jouw salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

 Ben je geïnteresseerd in de rol van Adviseur RO binnen de fysieke leefomgeving, maar voldoe je nog niet volledig aan alle functie-eisen? We moedigen enthousiaste kandidaten aan om toch te solliciteren en de mogelijkheid te verkennen om je vaardigheden verder te ontwikkelen binnen ons team.

 Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.