Medewerker Uitkeringsadministratie

Gemeente Veendam 
(36 uur per week)

Wie zijn wij?

De gemeente Veendam is een organisatie waar ongeveer 280 mensen werken. De organisatie bestaat uit drie afdelingen:  Bedrijfsvoering , Mens en Maatschappij en Fysieke Leefomgeving.
De uitkeringsadministratie is ondergebracht in het team Participatie van de afdeling Mens en Maatschappij.

Veendam is dé Parkstad van de provincie Groningen met ruim 27.000 inwoners, veel groen, mooie waterpartijen en karakteristieke elementen. De gemeente heeft haar inwoners veel te bieden, zoals scholen, een bibliotheek, het theater en een subtropisch zwembad. Daarnaast is Veendam centraal gelegen in de regio met uitstekende verbindingen via de weg en het spoor.
In de gemeentelijke organisatie is het prettig werken. Meer weten over de gemeente waarvoor je wil werken? Kijk dan op: https://www.veendam.nl.

Wie ben jij?
Als Medewerker Uitkeringsadministratie ben je zowel financieel als administratief sterk. Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jij vindt het fijn om gestructureerd en zorgvuldig te werken. Het werken in en als een team is voor jou vanzelfsprekend, maar jij durft ook jouw nek uit te steken als het gaat om het verbeteren van de werkwijze of de  processen. Jij bent iemand die communicatief vaardig is. Dit alles vanuit een dienstverlenende houding naar de inwoner, want jij hebt oog voor de mens achter de vraag die aan jou voorbij komt.

Wat ga je doen?

In het kort zorg je voor alle administratieve handelingen om uitkeringen correct en op tijd uit te betalen aan onze cliënten. Jij gaat werken in het team Participatie. Het team bestaat uit verschillende taakvelden: Backoffice (uitkeringsadministratie en debiteuren), Inkomen, Werk, Sociale Recherche en Leerplicht en RMC.

Als medewerker uitkeringsadministratie ben je verantwoordelijk voor het leveren van ondersteuning aan het hele team Participatie  door het verrichten van administratieve werkzaamheden en het zorg dragen voor de betalingen van uitkeringen vanuit de Participatiewet, de bijzondere bijstand en minimaregelingen. De Backoffice bestaat uit 7 medewerkers.


Gedurende de dag zal jij te maken krijgen met onderstaande werkzaamheden:

 • het verwerken van nieuwe uitkeringsaanvragen Participatiewet;
 • je verstrekt uitbetalingen en voorschotten op uitkeringen, declaraties en overige uitgaven. Je draait uitkerings-runnen, verwerkt en betaalt uitkeringen via betaalbestanden;
 • het ondersteunen van de consulenten bij bruteringen en herberekeningen;
 • je verzorgt inhoudingen en wijzigingen in hoogte van de uitkering die zonder rapportage verwerkt kunnen worden. Je verwerkt inkomstenopgaven, wijzigingen en IB-signalen;
 • het verwerken van administratieve uitkeringsregelingen waaronder de bijzondere bijstand en individuele inkomenstoeslag;
 • het fungeren als vraagbaak voor jouw collega’s;
 • het doorvoeren van mutaties en het berekenen van uitkeringen;
 • het verwerken van de verzoeken voor beslaglegging op uitkeringen.

Kortom: samen met je collega’s zorg je voor een soepel lopende uitkeringsadministratie!

 

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een MBO+ opleiding en minimaal 1 tot 2 jaar ervaring als medewerker uitkeringsadministratie bij een gemeente;
 • je hebt actuele kennis van de Participatiewet, BBZ, IOAW/IOAZ en belastingen;
 • je hebt ervaring met de GWS-Suite;
 • je bent accuraat en kan gestructureerd werken;
 • je hebt cijfermatig inzicht;
 • je beschikt over een pro-actieve houding en je stelt je flexibel op;
 • je vindt het prettig om in teamverband te werken;
 • je handelt oplossingsgericht en kan goed omgaan met gezonde werkdruk.  

Wat hebben wij jou te bieden?

Het betreft een structurele functie. Je krijgt eerst een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar. Wanneer dit aan beide kanten goed bevalt kan dit worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is ingeschaald op functieschaal 7 volgens de cao Gemeenten (maximaal € 3.176 bruto per maand bij 36 uur, peildatum 1 oktober 2020). Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder deelname aan het individueel keuzebudget (17,05% van je bruto jaarinkomen).

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in wie wij zoeken? Klik dan hier en upload je motivatie en CV uiterlijk 22 maart 2021 naar ons. Voldoe je niet aan het profiel maar denk je wel dat je het kan? Overtuig ons dan!

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan gerust contact op met Grieta van Ittersum, teamleider Participatie via 06-86825246.

Overige informatie

De eerste selectiegesprekken staan gepland op donderdagmiddag 25 maart 2021.

Deze vacature is gelijktijdig opengesteld voor interne en externe kandidaten. Hierbij hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.