Medewerker Energiebeheer

Medewerker energiebeheer

(36 uren per week)

 Ben jij de expert die deze functie binnen de Gemeente Veendam met energie inhoud geeft?

 

 Wie zijn wij?

De gemeente Veendam is een organisatie waar ongeveer 280 mensen werken. De organisatie bestaat uit drie afdelingen:  Bedrijfsvoering , Mens en Maatschappij en Fysieke Leefomgeving.

Deze functie valt onder de afdeling Fysieke leefomgeving, binnen het team Realisatie en beheer.


Veendam is dé Parkstad van de provincie Groningen met ruim 27.000 inwoners, veel groen, mooie waterpartijen en karakteristieke elementen. De gemeente heeft haar inwoners veel te bieden, zoals scholen, een bibliotheek, het theater en een subtropisch zwembad. Daarnaast is Veendam centraal gelegen in de regio met uitstekende verbindingen via de weg en het spoor.
In de gemeentelijke organisatie is het prettig werken. Meer weten over de gemeente waarvoor je wilt werken? Kijk dan op: https://www.veendam.nl.

 

Wat ga je doen?
Het energiebeheer met betrekking tot alle gemeentelijke gebouwen en bouwwerken (waaronder bruggen en gemalen) behoren tot jouw aandachtsgebied. De gemeente is vanuit actuele wet- en regelgeving alsmede het klimaatakkoord actief bezig met het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen. Zo voldoen de kantoorgebouwen inmiddels aan de eisen die de Rijksoverheid per 1 januari 2023 zijn gesteld. Dat neemt niet weg dat we de mogelijkheden die er zijn om minder energie te gebruiken zullen benutten.

In de functie van medewerker energiebeheer ben je een duizendpoot waar het energiebeheer betreft. Je bent de beheerder van het energie managementsysteem (elektriciteit, gas en water) en bent verantwoordelijk voor het actueel houden en muteren van het aansluitregister van de gemeente Veendam. Op basis van monitoring, beoordeel je analyses, geef je aanbevelingen en stuur je bij waar nodig. De stooklijn wordt hierdoor optimaal ingeregeld. Daarnaast verzorg je de financiële afwikkeling van contracten, facturen en lever je op basis van jouw kennis en know how financiële gegevens aan voor de jaarlijkse begroting. Omdat je naast jouw financiële kennis ook inhoudelijke kennis hebt binnen het vakgebied van energie & duurzaamheid, denk je actief mee over innovaties en ben je een volwaardige gesprekspartner voor collega’s, partners en leveranciers.

Wat neem jij mee?

-          Je hebt HBO werk- & denkniveau;

-          Je bent administratief, financieel onderlegd en hebt gevoel voor cijfers;

-          Affiniteit en interesse op het gebied van energie(beheer), duurzaamheid en techniek;

-          Je bent communicatief sterk en maakt makkelijk verbinding met en tussen verschillende partijen;

-          Je voelt je thuis binnen een dynamische projectomgeving en kunt snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden;

-          Je bent leergierig en hebt een nieuwsgierige blik.

 Wat krijg je ervoor terug?

Het betreft een structurele functie. Indiensttreding vindt plaats voor de duur van een jaar met de intentie om dit om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Afhankelijk van je werkervaring maken wij afspraken over de vorm en duur van jouw dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden. Verder geldt, afhankelijk van je ervaring een salaris bij een volledige werkweek (36 uur) van maximaal € 3.732,- bruto per maand. Ook kennen wij een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17,05% van je brutosalaris.

 Wanneer je ons team komt versterken, ondersteunen wij je volop in je ontwikkeling. We zijn een afdeling waar veel energie zit.  Er zijn ervaren collega’s waar je op terug kunt vallen en onze werksfeer is informeel.

 

Enthousiast geworden?  

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bram Schmaal (06-22293908), teamleider Realisatie en beheer. Voor de procedure kun je contact opnemen met Daniëlle van Eijk (06-15905219), HR-adviseur.

 Herken jij jezelf in wie wij zoeken? Klik hier en upload je motivatie en CV uiterlijk 16 januari 2023 naar ons. De gesprekken vinden plaats op 19 januari 2023.

 

Overige informatie

Deze vacature wordt gelijktijdig opengesteld voor interne en externe kandidaten, waarbij bij gebleken geschiktheid de interne kandidaat de voorkeur heeft. Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld