Gemeente Staphorst

Gemeente Staphort is uniek, met een eigen karakter. Bijna iedereen kent ons wel en heeft daar een beeld bij. Veelal gebaseerd op haar oorsprong, cultuurhistorie en erfgoed. Daar hechten wij zeker waarde aan. Maar Staphorst is meer: het ondernemerschap, de bedrijvigheid, een compleet voorzieningenniveau en de verrassend mooie natuur zijn ook belangrijke kenmerken. Met ruim 17.000 inwoners, waarvan een derde jonger dan 20 jaar, zijn wij een jonge en dynamische gemeente.

Als gemeentelijke organisatie maken we gebruik van de kracht van die dynamische samenleving. We bewegen flexibel mee en zijn een overheid die, veel meer dan voorschrijvend en controlerend, de voorwaarden wil scheppen voor inwoners en ondernemers. We werken in het hier en nu met onze blik steeds gericht op de toekomst. Inwoners die zich goed voelen en maximale regie hebben over hun leven, dát is waar we voor gaan.

Werken bij de gemeente Staphorst betekent dat je durft te luisteren naar inwoners en ondernemers. Jouw werk heeft een belangrijk maatschappelijk effect. Je hebt werk dat ertoe doet en daar ben je trots op! Onze gemeentelijke organisatie kent functies waarin je projectmatig kunt werken en regie kunt (leren) voeren. We bieden je ruime persoonlijke en professionele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

We kijken uit naar je sollicitatie!