Informatieconsulent

Informatieconsulent
(voor 36 uur per week)

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 56.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, dichtbij Groningen en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Informatie en Analyse bestaat uit circa 30 collega's. Het team is verantwoordelijk voor basis- & kernregistraties, data-analyse en datavisualisatie, waaronder GEO-informatie, procesanalyse, recordmanagement & informatieconsultancy en beleid gericht op data gedreven sturen.

Dit is de functie
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland vind je in onze ambitie om iedere dag te groeien als organisatie met focus op goede dienstverlening, werken vanuit de bedoeling, eigenaarschap, samenwerken en waarmaken. De doorontwikkeling van onze informatiehuishouding en data gedreven werken zijn daarvoor van groot belang.

Als Informatieconsulent heb je een belangrijke rol in de optimalisatie van onze informatiehuishouding. Samen met de collega's van cluster recordmanagement en informatieconsultancy werk je aan het beheren en continu optimaliseren van onze informatiehuishouding. Hierdoor kunnen we dienstverlening verbeteren en is informatie altijd en overal beschikbaar voor de organisatie. Hierbij werken we in 3 ketens: Bedrijfsvoering, Sociaal en Ruimte. Als Informatieconsulent adviseer je de teams binnen jouw keten. Ook beantwoord je zelfstandig of samen met de archiefmedewerker binnengekomen informatievragen van collega's of klanten.

Je bent nieuwsgierig naar nieuwe manieren van werken op het gebied van documentopslag en denkt oplossingsgericht mee met de teams, zodat informatie terug vindbaar en transparant is. Hierbij maak je gebruik van de relevante wet- en regelgeving én de beleidskaders voor recordmanagement en informatieconsultancy. Je adviseert teams over zaaktypes, metadata en bewaar- en vernietigingstermijnen binnen systemen. Ook ondersteun je bij migraties en andere wijzigingen die invloed hebben op de informatiehuishouding. Bovendien denk je binnen processen mee over het opslaan en terugvinden van informatie. Wat bijdraagt aan integrale manier van werken binnen processen.

Voor het op orde brengen en houden van onze informatiehuishouding werken we met een  meerjarig verbeterplan, aansluitend op wet- en regelgeving. Je denkt en werkt hieraan mee, waarvan het kwaliteitssysteem voor informatiehuishouding een voorbeeld is. Verder voer je kwaliteitscontroles uit om juistheid en volledigheid van informatie te waarborgen en je stuurt waar nodig bij. Kortom, je bent veel op de werkvloer te vinden om teams te ondersteunen bij zaakgericht werken.

Dit zoeken wij
Spreekt dit jou aan en herken jij jezelf in onderstaande eisen? Kom dan eens op gesprek!

  • HBO diploma richting informatiekunde, bedrijfskunde of communicatie
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen, waaronder Wet Open Overheid, Archiefwet en e-depots 
  • Bekend met zaakgericht werken en passie voor informatie
  • Sterk in communiceren, collega's meenemen, analytisch, resultaatgericht en nieuwsgierig                                     

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland vind je in onze ambitie om iedere dag te groeien als organisatie met focus op goede dienstverlening, werken vanuit de bedoeling, eigenaarschap, samenwerken en waarmaken. Jij kunt hier snel resultaten behalen en echt bijdragen aan groei.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • 17,85% Individueel Keuze Budget
  • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
  • Flexibel in te delen werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken
  • Opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen
  • Leasefietsregeling

De functie in indicatief gewaardeerd in standaardschaal 9. Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3317,- en maximaal € 4752,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

We zijn op zoek naar meerdere consulenten. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Specialistisch Medewerker E. We hebben de intentie om één dienstverband in 2025 voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Janine Koning (Teammanager) via 0512 581234. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra (Adviseur werving & selectie) via e.hamstra@smallingerland.nl of 0631102684.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 18 februari een motivatie met CV van jou via werkeninfriesland.nl.

Voordat je in dienst treedt is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. 

Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk.