Casemanager Omgevingsvergunningen (Wabo)

Casemanager Omgevingsvergunningen (Wabo)
(32 - 36 uur per week)


Dit zijn wij

Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team (VTH) Vergunningen, Toezicht en Handhaving bestaat uit circa 40 collega's en is verantwoordelijk voor handhaving in het fysieke domein, brandveiligheid, milieu aanvragen, bouwvergunningen, DHW, APV vergunningen, parkeren, evenementenvergunning en juridische handhaving. We luisteren goed naar de gebruikers van de leefomgeving, zodat onze middelen op de juiste manier worden ingezet.

Dit is de functie
Als Casemanager Omgevingsvergunningen (Wabo) ben je verantwoordelijk voor de volledige afwikkeling van omgevingswet-gerelateerde vergunningaanvragen. Hiervoor verstrek je informatie en adviseer je over de regelgeving en procedures bij het aanvragen van omgevingsvergunningen.

Je stelt zelfstandig omgevingsvergunningen op (met o.a. bouwen, sloop, reclame, monumenten, strijdig gebruik etc.). En je houdt zicht op de voortgang van het proces van vergunningverlening. Jij bent contactpersoon voor de aanvragers, behandelt aanvragen en coördineert het proces. Als coördinator bewaakt jij de voorgang, zorgt voor tijdige afwerking en lost problemen proactief op.

Het toetsen van bouwplannen is onderdeel zijn van de functie, maar we zoeken momenteel ook een ondersteunende bouwplantoetser. Jij draagt bij aan uniforme taakinvulling en teamontwikkeling door het delen van kennis. Vanuit jouw rol lever je input voor nieuw beleid en regelgeving én je evalueert beleid en regelgeving. Daarbij draag je bij aan verbetering van werkprocessen binnen het team.

Heb jij een goede bouwkundige, ruimtelijke of juridische basis en krijg je energie van het coördineren van processen en verbeteren van werkwijzen of werkprocessen? En ben je altijd op de hoogte van actuele omgevingswetgeving en wil je dit toepassen bij een gemeente die jou eigenaarschap en eigenregelruimte toevertrouwd? Reageer dan tijdig en ga het gesprek eens aan.

Dit zoeken wij

 • HBO diploma richting Bouw, Ruimtelijk, Planologisch of Juridisch
 • Of HBO niveau middels een EVP/EVC
 • ABW 1 en ABW 2 behaald of bereidt deze opleiding(en) te volgen
 • (Juridische)kennis van de WABO, Woningwet, Bouwbesluit, Bouwverordening en nieuwe wetgeving zoals de Omgevingswet
 • Gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen, klantgericht, flexibel, lef en vernieuwend
 • Kennis van en/of ervaring met bibob toetsen is een pre


Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is de omgeving waarin wij mogen werken en de diversiteit die dit biedt aan projecten. We hebben te maken met stedelijk gebied, authentieke dorpen, platteland en waterrijke gebieden. Samen met de ambitieuze (bouw)plannen waaraan we werken levert dit een unieke combinatie op.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 17,75% Individueel Keuze Budget
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden
 • Reiskosten en OV vergoeding
 • Leasefiets regeling
 • Flexibel in te delen werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie

 
Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.396,- maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10).

Aanvullend op het salaris bieden we een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van 17,75%. Inclusief IKB is het salaris maximaal € 5.898,- bruto per maand.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van specialistisch medewerker E, met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen
Wil je informatie over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Menno Kanger, Teammanager VTH. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen Hielke Knippels (HR adviseur). Beiden bereikbaar via 0512 581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 18 juni 2023 een motivatie met CV van jou via: vacatures@smallingerland.nl.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.