Bouwplantoetser

Bouwplantoetser
(32 - 36 uur per week)


Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Team (VTH) Vergunningen, Toezicht en Handhaving bestaat uit circa 40 collega's en is verantwoordelijk voor handhaving in het fysieke domein, brandveiligheid, milieu aanvragen, bouwvergunningen, DHW, APV vergunningen, parkeren, evenementenvergunning en juridische handhaving. We luisteren goed naar de gebruikers van de leefomgeving, zodat onze middelen op de juiste manier worden ingezet.

De functie
Als bouwplantoetser toets jij de ingediende aanvragen van omgevingsvergunningen aan de wet- en regelgeving en aan ons bestemmingsplan. Denk aan uiteenlopende verzoeken van nieuwbouw, verbouw of de vraag of een terrein geschikt is om een bedrijf te vestigen. We hebben te maken met stedelijk gebied, authentieke dorpen, platteland en waterrijke gebieden, dus dat biedt de nodige uitdagingen.

Je wint adviezen in bij verschillende interne en externe teams en diensten en overlegt met aannemers, architecten, ontwikkelaars en inwoners over de aanvragen. Hierna rond je de toetsing af en deel je jouw bevindingen met de casemanager. Signaleer je een probleem of uitdaging in jouw vakgebied, dan werk je pro actief aan de oplossing. In deze rol ben je de rechterhand van de casemanager, die verantwoordelijk is voor de volledige afwikkeling van vergunningaanvragen.

Jij past in deze functie als jij bekend bent met het toetsen van bouwplannen én het leuk vindt om jouw kennis toe te passen in zeer uiteenlopende aanvragen. Wil je werken bij een gemeente die jou eigenaarschap en eigenregelruimte geeft en jou indien gewenst graag ondersteunt bij doorgroeien, naar bijvoorbeeld casemanager? Reageer dan tijdig en ga het gesprek eens aan.

Dit zoeken wij

 • MBO of HBO diploma richting Bouw, Ruimtelijk, Planologisch of Juridisch
 • Praktijkervaring met toetsen van bouwplannen
 • ABW 1 behaald of bereidt deze te volgen
 • Oplossingsgericht, doortastend en klantgericht

Dit bieden wij
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is de omgeving waarin wij mogen werken en de diversiteit die dit biedt aan projecten. We hebben te maken met stedelijk gebied, authentieke dorpen, platteland en waterrijke gebieden. Samen met de ambitieuze (bouw)plannen waaraan we werken levert dit een unieke combinatie op.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 17,75% Individueel Keuze Budget
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden
 • Reiskosten en OV vergoeding
 • Leasefiets regeling
 • Flexibel in te delen werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie

 
Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2878,- en maximaal € 4052,- (schaal 8) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week). Bij aantoonbare ruime werkervaring kan inschaling conform schaal 9 plaatsvinden (maximaal € 4537,-).

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van specialistisch medewerker E, met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen
Wil je informatie over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Menno Kanger, Teammanager VTH. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen Hielke Knippels (HR adviseur). Beiden bereikbaar via 0512 581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 18 juni 2023 een motivatie met CV van jou via: vacatures@smallingerland.nl.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.