Bureaudienstmedewerker meldpunt Sociaal Team

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Pekela is een karakteristieke gemeente met een rijke geschiedenis.
Het Pekelderdiep loopt als hart door de 13 kilometer lange gemeente met vele bruggen en groen.
Er zijn vele sportvoorzieningen en scholen en de ontwikkeling in goede woon- en leefbaarheid gaat samen met de inwoners. Pekela heeft door de centrale ligging in het hart van Oost-Groningen een goede infrastructuur. Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren.

De ambtelijke organisatie is compact en werkt via korte lijnen. Wij zijn op zoek naar een

Bureaudienstmedewerker meldpunt Sociaal Team (v/m)

(28-32 uur)

De functie

Als bureaudienstmedewerker van het meldpunt sociaal team ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze inwoners en professionals bij meldingen en vragen. Ons sociaal domein en meldpunt is continu in ontwikkeling. Deze functie groeit daarin mee. Samen met de coördinatoren van het Sociaal Team ga jij de functie en de inhoud van de bureaudienst verder uitbreiden en ontwikkelen.

Wat ga jij bij ons doen?

Op de thema’s sociaal domein (Wmo, jeugdwet, Wet Verplichte GGZ, huiselijk geweld, Zorg en Veiligheid en Leerlingenvervoer) ben jij het eerste aanspreekpunt voor inwoners en professionals.
Je registreert alle binnenkomende meldingen in diverse zaaksystemen en verwerkt alle bijkomende administratieve handelingen. Je bent verantwoordelijk voor de juiste route van meldingen en vragen binnen het sociaal domein en onze ketenpartners. Je bent administratief ondersteunend aan de afdelingen Jeugd en Wmo. Voor deze afdelingen handel je zelfstandig de enkelvoudige meldingen af. Voor de Wmo ga je ook aanvragen afhandelen volgens de Wmo 2015. Je ondersteunt coördinatoren van het Sociaal Team in het organiseren van overlegtafels en bijkomende administratieve taken. Samen met de coördinatoren werk je actief mee aan de ontwikkeling van het meldpunt 0-100 jaar.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die zonder oordeel kan luisteren naar de inwoners/professionals. Dankzij goed doorvragen kun je een eerste hulpvraag formuleren. Je bent de brug tussen de inwoner en/of professionals en het Sociaal Team. Je bent klantvriendelijk. Je hebt gevoel voor de lokale context en verschillende doelgroepen. Belangrijk is dat je snel en adequaat kunt schakelen tussen de verschillende hulpvragen en dat je casuïstiek kan wegen op ernst en urgentie in samenspraak met de coördinatoren. Je weet bij crisis en moeilijke meldingen de juiste collega’s om consultatie te vragen. Je hebt het in je om systemisch en buiten de kaders te denken en te handelen. Je kunt goed en tijdig schakelen tussen verschillende disciplines en bent bestuurlijk sensitief. Je kunt accepteren dat het werk nooit af is en toch orde houden en prioriteiten stellen.

Wat breng jij mee?

Voor de functie is minimaal een afgeronde mbo-opleiding administratie of soortgelijk (nivo 4) vereist.
Je hebt administratieve ervaring met het verwerken van informatie met betrekking tot zorg in de breedste zin van het woord. Je hebt ervaring met het voeren van ingewikkelde telefoongesprekken en je kunt door middel van motiverende gespreksvoering de hulpvragen selecteren. Wij verwachten dat je kennis hebt van de Wmo 2015 en de Jeugdwet of dat je die kennis snel eigen kunt maken.
Je bent enthousiast en bereid om je actief in te zetten voor de ontwikkeling van het Sociaal Team en de functie. De gemeente Pekela heeft een compacte ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van alle medewerkers verwachten dat je flexibel bent met betrekking tot de invulling van je takenpakket: de inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen.

Het team en de organisatie

Als bureaudienstmedewerker sta je aan het begin van de processen binnen het Sociaal Team. Het Sociaal Team bestaat uit de afdelingen Jeugd, Wmo en Werk en Inkomen. Binnen deze teams horen diverse thema’s zoals WVGGZ, Zorg en Veiligheid, Huiselijk geweld, en Nazorg ex–gedetineerden.
Ons sociaal team telt 25 medewerkers. Wij denken, werken en handelen systemisch en gebruiken hiervoor de methode Perspectief.

De gemeente Pekela heeft een compacte ambtelijke organisatie en de lijnen met je collega’s en de leden van het college zijn kort. Je weet al heel snel met wie je werkt en voor wie je werkt.
De ambtelijke organisatie is in ontwikkeling en zorgt voor een innovatieve en dynamische werksfeer.

Wij bieden een structurele functie in een fijne, hands-on werkomgeving. Indiensttreding vindt plaats voor de duur van één jaar met de intentie om dit om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Naast een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden en een individueel keuzebudget van 17,05% geldt, afhankelijk van je ervaring, voor deze functie een salaris van € 4208 bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband.

Enthousiast geworden?

Klik dan hier en upload je motivatie en CV uiterlijk 17 juli 2022 naar ons. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de manager Sociaal, dhr. René Dalmolen (06-11000508).
De (eerste) selectiegesprekken staan gepland op vrijdag 21 juli 2022.
Deze vacature is opengesteld voor interne en externe kandidaten, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. Het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteren