Administratief medewerker uitkeringsadministratie

Ben jij die ervaren en integere doorpakker die past bij een professionele en informele organisatie?

Gedij je goed in een omgeving waarin de werkdag soms hectisch verloopt?

Dan maken we graag kennis met je voor de functie van

Administratief medewerker

Uitkeringsadministratie
(32 - 36 uur)

Wat ga je bij ons doen?
Je werkt samen met je collega’s van Werk en Inkomen en je bent verantwoordelijk voor tijdige en juiste betaling van uitkeringen. (Participatiewet en IOAW/IOAZ)

Je bent gericht op service en je hebt oog voor het belang van ons werk voor de inwoners die financieel op ons steunen.

Je bent secuur en vooral ook cijfermatig ingesteld. Je stelt rapportages op en voert berekeningen uit.

Je werkt actief mee aan het verbeteren van procedures en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. In drukke periodes is er altijd extra ondersteuning van je collega’s.

Wie zoeken wij?

Je bent een teamspeler die met een opbouwende houding de belangen van onze inwoners bewaakt. Je bent klantvriendelijk en weet je rust te bewaren op momenten van hectiek. Je zoekt dan tijdig ondersteuning bij je collega’s. Je hebt gevoel voor de lokale context en verschillende doelgroepen.

Je bent daarnaast administratief goed onderlegd. Je kunt accepteren dat het werk nooit af is en toch orde behouden en prioriteiten stellen.

Wat breng jij mee?

Voor de functie is minimaal een afgeronde mbo-opleiding administratie of soortgelijk vereist.

Je hebt administratieve ervaring met verwerken van informatie en liefst ook het uitvoeren van uitkering- of loonadministratie. Kennis van Suite is zeker een voordeel!

Je hebt ervaring met voeren van klant-gesprekken aan de telefoon en je kunt door middel van motiverende gespreksvoering de hulpvraag verhelderen.

Liefst heb je enige kennis van relevante wet- en regelgeving of kun je die snel eigen maken.

De gemeente Pekela heeft een kleine ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van al onze collega’s verwachten dat men flexibel is met betrekking tot de invulling van het takenpakket. De inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen.

Wat bieden wij?
Een compacte en wendbare ambtelijke organisatie. De lijnen met collega’s en het college zijn kort. Je weet al heel snel met wie je werkt en voor wie je werkt. Je maakt onderdeel uit van het Team Sociaal (ca. 30 collega’s) dat werkt voor de gehele breedte van het Sociaal Domein inclusief OOV. Het team bestaat zowel uit collega’s voor beleid, uitvoering en administratie, maar voor iedereen geldt dat onderlinge samenwerking vanzelfsprekend is.

Naast een fijne, hands-on werkomgeving bieden wij een structurele functie, een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden en een individueel keuzebudget van 17,05% geldt, afhankelijk van ervaring, een  salaris van maximaal € 3.301,- bruto per maand (schaal 7).

Voor minder ervaren kandidaten kan in het eerste jaar de aanloopschaal 6 van toepassing zijn.

Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Zoals het volgen van vakgerichte opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaan advies als je daar behoefte aan hebt.

Over Pekela

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Het Pekelderdiep loopt als een lint door de 13 kilometer lange gemeente en heeft van oudsher een centrale rol in de ontwikkeling van de streek.

Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis.

Dat heeft gemaakt dat de Pekelders trots zijn op hun gemeente en vanuit betrokkenheid bijdragen aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie ‘2022-2030, ‘Pekela in beweging’.

Door haar ligging in het hart van Oost-Groningen is Pekela goed bereikbaar en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur.  Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren.

De ambtelijke organisatie is compact en wordt gekenmerkt door korte lijnen, snelle besluitvorming, brede functies en betrokkenheid.

Enthousiast geworden?

E-mail dan jouw motivatie en CV uiterlijk zondag 4 juni 2023 naar Ermina Haye-Aletic,  e.haye-aletic@pekela.nl.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hans de Vroome. Hij is bereikbaar op 06-2113 1354.

De eerste selectiegesprekken staan gepland op 12 juni 2023 in de middag.

Deze vacature is opengesteld voor interne en externe kandidaten, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.

Het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.