Medewerker administratie Wmo / Jeugd

Ooststellingwerf is een groene gemeente met evenveel inwoners als hectares oppervlakte: 25.000. Ooststellingwervers zijn van oudsher echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden in de organisatie. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland werken intensief samen als OWO gemeenten. De samenwerking is gericht op een optimale dienstverlening aan de burger, een efficiënt werkende ambtelijke organisatie, betere kwaliteit, een verminderde kwetsbaarheid en een stevige positie in de regio. Daarvoor zijn OWO teams samengevoegd die werken voor de drie OWO-gemeenten.

Voor het OWO-team Backoffice Sociaal Domein, gevestigd in Oosterwolde, zijn wij op zoek naar een

Medewerker administratie Wmo / Jeugd
voor 16 tot 24 uur per week

Dit ga je doen

Je gaat voor de OWO-gemeenten werken in het team Backoffice Sociaal Domein. Daar ga je aan de slag met de administratie van WMO en Jeugdhulp. Zoals bijvoorbeeld de toekenningen van Wmo-indicaties, beschermd wonen, leerlingenvervoer en het digitale verkeer tussen zorgaanbieders en gemeenten. Je verstuurt berichten via iWmo en behandelt vragen van zorgaanbieders over deze berichten. Het is werk dat nauwkeurig en zorgvuldig moet gebeuren.

Dit ben jij

Jij hebt ruime ervaring met administratieve werkzaamheden en telefonische contacten. Een opleiding op MBO-4 niveau juridisch-administratief is nodig. Affiniteit met het sociaal domein is gewenst. Kennis van de WMO en Jeugdhulp is een pre.

Jij bent een nauwkeurige, flexibele collega. Samen met de collega’s voel je je verantwoordelijk voor het totaal aan werkzaamheden. Je springt bij waar nodig en kunt omgaan met de wisseling van rustige naar drukke perioden. Je ziet waar het werk is, bent je bewust van jouw rol in het totaal en hebt oog voor mogelijke verbeteringen. Deze verbeteringen breng je in en werk je samen met je collega’s uit. Je bent een echte meedenker. Als je dan ook nog van een lolletje houdt, dan ben je onze ideale collega!

Dit zijn wij

Wij zijn een team van gedreven collega’s in de OWO Backoffice Sociaal Domein. We verzorgen vanuit Oosterwolde voor de Gebiedsteams van de drie OWO-gemeenten de administratieve afhandeling van aanvragen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), Jeugdhulp en Participatiewet. Ons team binnen het cluster WMO en Jeugdhulp bestaat naast jou uit nog acht andere collega’s waarmee je nauw samenwerkt.

Wij zijn verantwoordelijk voor een correcte (financiële) administratie en goed databeheer. Dit doen wij in ons basispakket Civision Samenlevingszaken (C-Sam) van PinkRoccade. Wij handelen in het cluster WMO en Jeugdhulp daarnaast het berichtenverkeer richting de zorgaanbieders af. We controleren de declaraties en verwerken de eigen bijdrage en de PGB’s. We hebben regelmatig contact met zorgaanbieders en collega’s uit de drie gemeenten.

Dit bieden wij

Wij bieden je de mogelijkheid om deel uit te gaan maken van een team met fijne collega’s. Daarnaast kun je diverse opleidingen volgen en kun je actief betrokken zijn bij ontwikkelingen op je vakgebied.

Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt minimaal € 2.295,00 (eventueel aanloopschaal 6) en maximaal € 3.611,00 (functieschaal 7) bruto per maand bij een volledige werkweek. Daarnaast een prima arbeidsvoorwaardenpakket. Zoals een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,21 per kilometer. Aansluiting bij de pensioenregeling ABP en flexibele mogelijkheden om je Individueel Keuze Budget (IKB) in te zetten. Hierdoor heb je meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris.

Wil je meer weten

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de teamleider Ralph Dinandt (0516-566 407) en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Maura Schilperoort, HR-adviseur (0516-566 231).

Heb je interesse?

Sollicitaties zijn welkom tot en met uiterlijk 19 maart 2023 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf, via werken in Friesland. De eerste gesprekken vinden plaats op 30 maart 2023.

Solliciteren