Coordinator Jeugdondersteuners

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Pittoreske dorpen, stoere boerderijen, schitterende natuur en een kloppend stadshart – nog geen kwartier rijden van de bruisende stad Groningen. In 2018 samengevoegd uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede en aardbevingsproblematiek. Gemeente Midden-Groningen heeft een stevige en serieuze ambitie: een gemeente zijn waar iedereen heel goed kan wonen, leven, ondernemen en werken. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil ze initiatieven ondersteunen en zaken mogelijk maken waardoor de gemeente een mooie plek is om te wonen, te werken of te bezoeken. Door als organisatie dicht bij de mensen te staan en te werken volgens het principe: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.

Ben je op zoek naar een innovatieve functie, waarin je samen met je medewerkers het team gaat vormgeven? Past het bij jou, dat er nog veel ontwikkelingsruimte is, zowel binnen het team als ook het verder vormgeven en positioneren van de functie van jeugdondersteuner in de samenwerking met het onderwijs, de kinderopvang, GGD, sociale teams en overige samenwerkingspartners? Dan is dit jouw ideale nieuwe baan!

Wat ga je doen?

Als coordinator Jeugdondersteuners word je inhoudelijk leidinggevende van een compleet nieuw team met een nieuwe functie. Op basis van het al ontwikkelde projectplan (deze is op te vragen) ga je samen met het team en de samenwerkingspartners deze functie verder vormgeven.

Je ondersteunt en faciliteert de Jeugdondersteuners om hen hun functie zo goed mogelijk uit te kunnen laten voeren in de scholen of kindcentra waar zij werkzaam zijn. Je inventariseert knelpunten en zoekt hiervoor oplossingen. Je weet de afzonderlijke jeugdondersteuners tot een team te vormen en weet ieders kwaliteiten te benutten. Je draagt zorg voor de juiste individuele en gezamenlijke begeleiding/scholing. Je hebt een duidelijk beeld van de toegevoegde waarde van de functie en kan in afstemming met de samenwerkingspartners knelpunten bespreken. Je hebt oog voor het monitoren van de effecten van de inzet van de jeugdondersteuners en draagt hier op een proactieve wijze aan mee. Je participeert in diverse overleggen met betrokken partijen en stemt regelmatig af met sociale teams om de effecten van preventieve inzet te volgen. Je vindt het leuk om de functie jeugdondersteuner op diverse podia uit te dragen.

Wie ben je?

Je bent een pionier die in samenwerking met het eigen team en de samenwerkingspartners ontwikkelingen weet te initiëren en vorm te geven. Je beschikt over goede contactuele en communicatieve eigenschappen en bent daadkrachtig. Je bent er voor je medewerkers. Je straalt rust en redelijkheid uit. In deze onbeschreven omgeving ben jij de rots in de branding. Je beschikt over een duidelijke visie op de functie van jeugdondersteuner binnen het preventieve veld. Je hebt duidelijk beeld van de ontwikkelingsprocessen in relatie tot de functie van jeugdondersteuners. Je hebt een achtergrond in het werken met kinderen. Leidinggevende ervaring is niet noodzakelijk, ervaring met het begeleiden van medewerkers wel. Je hebt er zin in en dat is te merken aan je energieke houding.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je het volgende meebrengt:

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Inhoudelijke kennis van het werkveld;

 • Achtergrond in het werken met kinderen en kindgericht zijn;

 • Ervaring met het begeleiden van medewerkers;
 • Inzicht in wat een team nodig heeft;
 • Ervaring met het opzetten met nieuwe functies;
 • Goede contactuele eigenschappen;
 • Je bent creatief en hebt lef om buiten de gebaande paden te gaan.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt in eerste instantie een contract voor anderhalf jaar. Detachering is mogelijk.

Inschaling is conform de CAO-gemeenten en verder afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 18,25% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

De vacature wordt tegelijk intern en extern opengesteld. Interne kandidaten van de gemeente Midden-Groningen hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. De eerste gespreksronde vindt plaats op 10 februari 2022.

Competenties

 • Integriteit
 • Verantwoordelijkheid
 • Creativiteit
 • Mondelinge communicatie
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
Solliciteer nu