Administratief medewerker Wmo

Aan de slag in een gemeente waar grote sociale uitdagingen liggen? Waar jouw ideeën, enthousiasme en kennis meer dan welkom zijn? Deze functie biedt jou de kans om mee te bouwen aan de sterke samenleving die wij voor ogen hebben.

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Gemeente Midden-Groningen heeft een stevige en serieuze ambitie: een gemeente zijn waar iedereen heel goed kan wonen, leven, ondernemen en werken. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil ze initiatieven ondersteunen en zaken mogelijk maken waardoor de gemeente een mooie plek is om te wonen, te werken of te bezoeken.

Waarom hebben we jou nodig?

Het team Sociale uitvoering backoffice voert diverse administratieve werkzaamheden uit binnen het sociaal domein, vooral ten behoeve van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdzorg, subsidies en leerlingenvervoer. Het team telt 20 medewerkers.

Wat ga je doen?

Als administratief medewerker Wmo ondersteun je maatwerkspecialisten en casemanagers die werkzaam zijn in de sociale teams. Je voert administratieve werkzaamheden uit vanaf de beschikking tot de beëindiging en maakt daarbij gebruik van het zogenaamde berichtenverkeer. Daarmee maak je het mogelijk voor de inwoners om gebruik kunnen maken van hulp en ondersteuning die door de gemeente is toegekend. Om inwoners op de juiste manier te helpen is het van belang dat een administratief medewerker de juiste informatie en gegevens verwerkt en bewaakt.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Samen met je collega’s beheer je de mailbox Wmo en verdelen jullie onderling de taken voor de week. Je verwerkt administratieve gegevens en meldingen in verschillende systemen. Wanneer je klaar bent met het berichtenverkeer, ga je verder met het verwerken van financiën en betalingen. Je levert een overzicht op voor de administrateur en maakt (op onderdelen) verantwoordingsdocumenten. De volgende dag ben je vooral bezig met Gehandicapten Parkeer Kaarten (GPK’s), je meldt de inwoner hiervoor aan bij de medische keuring en verwerkt de uitkomsten ervan. Tussendoor beantwoord je vragen van een maatwerkspecialist. Je verwerkt een overnamevoorstel voor een hulpmiddel vanuit een andere gemeente en dan staat nog het maandelijkse overleg op de agenda, hierin breng je punten in die jou vanuit de uitvoering zijn opgevallen.

Met wie werk je samen?

Je hebt contact met inwoners of familieleden van inwoners. Je werkt samen met maatwerkspecialisten, casemanagers, zorgaanbieders en verschillende afdelingen binnen de gemeente.

Wat breng jij mee?

Als administratief medewerker Wmo heb je ervaring met administratieve processen en procedures, bij voorkeur specifiek die van de Wmo. Je kunt nauwkeurig werken en bent sterk in plannen en organiseren. Verder heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een grote mate van zelfstandigheid en je pakt zaken snel op. Je werkt goed samen en weet verbeteringen te signaleren.

Verder vragen wij:

  • MBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van het sociale domein;
  • Kennis en vaardigheid in het verrichten van administratieve werkzaamheden

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten op waarde worden geschat.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sociale en sterke gemeente. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 20 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 7 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan middels workshops, trainingen en onze eigen studie-platform.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?
Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar wacht niet te lang…. Wij maken graag kennis met jou en het enthousiasme en de ervaring die jij meebrengt!

Het kan zijn dat we vacature eerder sluiten zodra wij een kandidaat hebben gesproken.

Competenties

  • Verantwoordelijkheid
  • Zelfstandigheid
  • Mondelinge communicatie
  • Samenwerken
  • Schriftelijke communicatie
  • Nauwkeurigheid
  • Plannen en organiseren
Solliciteer nu