Medewerker Burgerzaken

Herken jij jezelf in de uitspraak: mijn dag is geslaagd, wanneer een klant blij de deur uit gaat?
Ben je op zoek naar een afwisselende functie, waarin je altijd op zoek gaat naar de beste oplossing voor de klant? En wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? Dan is dit misschien wel jouw ideale nieuwe baan! De afdeling Burgerzaken is op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen

Je bent het aanspreekpunt voor burgers, bedrijven en instellingen die (aan)vragen hebben over de publieke dienstverlening van de gemeente Leeuwarden (Burgerzaken). Deze vragen (via balie, telefoon of internet) kunnen over van alles gaan: Kom ik aanmerking voor een vreemdelingen paspoort? Op welke manier kan ik de Nederlandse nationaliteit verkrijgen? Ik ben thuis- en dakloos; kom ik in aanmerking voor een briefadres? Samen met de klant ga je op zoek naar dé oplossing voor zijn vraag. Je houdt hierbij rekening met individuele en collectieve belangen van inwoners van de gemeente Leeuwarden en met de bestaande wet- en regelgeving. Je werkt zowel in de front- als de backoffice. In overleg met de senioren/kwaliteitsmedewerkers van de afdeling gebruik je ook je creativiteit om buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar een oplossing als dat nodig is.

Wie ben jij

Je bent iemand die al geruime tijd binnen het vakgebied Burgerzaken werkt. (Minimaal 3 tot 5 jaren) graag in verbinding staat met onze inwoners, je beschikt dus over goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bent oplossingsgericht en dienstverlenend omdat je altijd samen met de klant zoekt naar de beste oplossing. Je hebt er zin in en dat is te merken aan je energieke en flexibele houding.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je het volgende meebrengt:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal een afgeronde MBO diploma niveau 4.
  • Je hebt kennis van en ervaring met de back/frontoffice taken bij burgerzaken;
  • Je hebt ervaring in het werken met verschillende computersystemen, waarbij Key2Burgerzaken een pre is.
  • Een goede beheersing van de Engelse taal is een pre.

Waar ga je werken

Je wordt onderdeel van ons Team Burgerzaken van de Publieke Dienstverlening Ons team bestaat uit ongeveer 35 collega’s, met verschillende verantwoordelijkheden en specialisaties. Wij zijn een team in ontwikkeling, dat aan het begin staat van veel veranderingen in het werkveld. Samen zorgen wij ervoor dat er veel werk verzet wordt, want het is druk bij ons op de afdeling. Ondanks die drukte stellen wij een goede/flexibele dienstverlening richting onze klanten als prioriteit.

Algemene informatie over de Publieke Dienstverlening

In een dynamische omgeving maakt de Publieke Dienstverlening continu afwegingen tussen individuele en collectieve belangen. We streven ernaar dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. We doen wat nodig is, zodat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Daar doen we het voor; niet meer en niet minder: dat iedereen mee kan doen. De bejegening door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede bejegening betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Wat bieden wij

De functie is in principe voor 36 uur maar 32 is bespreekbaar.
Naast een goed salaris, maximaal € 3.591,- (functieschaal 8) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, bieden we je een afwisselende baan met een enthousiast team van collega’s. Bij de gemeente Leeuwarden worden je ideeën en initiatieven op prijs gesteld en krijg je ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contact

Herken jij je in het gewenste profiel en wil je gemeente Leeuwarden graag komen versterken?
Reageer dan voor 6 december.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kan je contact opnemen met:
Foppe Jan Palsma tel: 058 2338539 of Bea van der Woude tel: 058 2338157 van het team Burgerzaken.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met de afdeling werving en selectie van de gemeente Leeuwarden, tel: 058-2336164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteren kan via de sollicitatie-button van deze vacature op de website van de gemeente Leeuwarden:

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld