Ervaren HR adviseur

Ben jij dé ervaren HR professional (32-36 uur) die samen met ons de ambities van de gemeente Leeuwarden waar maakt? Ben je op zoek naar een uitdagende baan in een dynamische omgeving bij een betrokken team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als HR adviseur ben jij de spil in de organisatie en sta je aan de lat voor alle HR thema’s bij specifieke afdelingen van Gemeente Leeuwarden. Je bent de sparringpartner voor leidinggevenden, bespreekt regelmatig operationele dan wel tactische vraagstukken en behandelt individuele casuïstiek. Jij bent, gevraagd en ongevraagd, op de juiste momenten in beeld. Daarnaast ben je in staat om te sturen op de strategische personeelsplanning en deze vorm te geven De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere functioneren, ontwikkeling, functiewaardering, leren en loopbaanvraagstukken, verzuim en uitvoering van regelgeving zoals CAO en beleid. Je weet hoe je omgaat met capaciteitsmanagement en hoe de benodigde kennis en ervaring in de organisatie de komende jaren gewaarborgd blijft.

Je richt je met name op een specifieke afdeling van de gemeente Leeuwarden, zodat jij alle ins en outs kent en daarop in kan inspelen. Enerzijds doe je je werk vanuit de rol van adviseur, coach en specialist. Anderzijds vanuit de regierol waarin jij zorgt dat onze experts op de gebieden van werving en selectie, team- en organisatieontwikkeling, leren en loopbaan, vitaliteit, arbo en juridische zaken, ingezet worden.
Periodiek bespreek je in de klantteams welke uitdagingen er liggen en welke HR inzet nodig is. Je vertaalt onze HR visie naar de praktijk voor jouw afdelingen en bent op tactisch niveau een gedegen sparringpartner.

Wie ben jij

Jij bent een ervaren HR adviseur die graag een bijdrage levert aan onze maatschappij en onze HR visie.
Je hebt passie voor de combinatie mens, organisatie en ontwikkeling. Jouw talent zit in het voeren van een goed gesprek op verbinding en inhoud. Je hebt meerdere jaren ervaring met strategische personeelsplanning en kunt het management hierin meenemen. Je verstaat de kunst van het meebewegen, maar houdt je eigen rol daarbij goed voor ogen en bent hierin vasthoudend als dit nodig is. Door een complex en soms chaotisch speelveld laat jij je niet van de wijs brengen. Je bent oprecht nieuwsgierig wat mensen drijft en weet de vraag achter de vraag te achterhalen.

Je haalt plezier uit een grote diversiteit aan vragen, waarin je makkelijk schakelt tussen operationele en tactische vraagstukken. Je bent proactief, houdt regie, overziet het geheel en weet met jouw analytische instelling te onderkennen wat er nodig is op de diverse HR thema's.

Je houdt van een stevige uitdaging waarin naast de organisatie ambities ook op onze afdeling genoeg door te ontwikkelen is. Met jouw ervaring en instelling kun jij ons hierbij helpen.

Daarom vragen we voor deze positie aanvullend:

  • Een afgeronde hbo-/ wo-diploma richting HRM / P&O / Personeelsmanagement of vergelijkbaar.
  • Aantoonbare werkervaring (minimaal 3 jaar) op het gebied van P&O, bij voorkeur in een grote (complexe) organisatie.
  • Ruime kennis en werkervaring met adviseren bij operationele en tactische HR vraagstukken.
  • Ervaring met strategische personeelsplanning en de doorvertaling naar de praktijk.
  • Ervaring met functie waardering (HR21 certificering is fijn en anders ga je dat leren)

Waar ga je werken

Werken bij de gemeente Leeuwarden, betekent dienstverlening, innoveren, bouwen aan nieuwe woonwijken, zorg beheersbaar en voor iedereen toegankelijk houden en natuurlijk inspelen op politieke ontwikkelingen. Met haar ruim 125.000 inwoners is de gemeente Leeuwarden de grootste gemeente en het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van Fryslân. Met bijna 2.000 medewerkers werken we in verschillende rollen en samenwerkingsverbanden aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers. Leeuwarden is een bruisende centrumgemeente die met durf, ambitie en visie wil voortbouwen op de snelle ontwikkeling van de afgelopen jaren. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken.

Het team

Je gaat werken op de afdeling PO&O, welke valt onder het Shared Service Center. Onze visie is dat medewerkers het succes van onze organisatie bepalen. Met hun kennis, vaardigheden én vitaliteit voegen zij waarde toe en weten zij creatief in te spelen op veranderingen. Dat is ook waar wij onze dienstverlening op inrichten. Het team PO&O behelst ruim 25 collega’s en bestaat uit HR adviseurs, adviseurs werving en selectie, experts op de gebieden arbo en vitaliteit, leren en ontwikkelen, organisatie- en teamontwikkeling, juridisch en arbeidsvoorwaarden, ondersteuning, een coördinator en een manager.

Wat bieden wij

Het betreft een structurele functie voor 1 fte als HR Adviseur, waarbij we starten met een jaarcontract. Dit met de intentie om deze te verlengen voor een onbepaalde tijd. Je krijgt een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 3.090,00 en maximaal € 4.671,00 (functieschaal 10, salarisschaal 1-4-2022 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Naast een goed salaris kent de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, een mobiele telefoon, een gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen, korting op jouw fitnessabonnement en een breed scala aan scholingsmogelijkheden. Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto jaarsalaris. Waaraan je dit besteedt en wanneer is aan jou, denk aan extra vrije dagen of een extra uitkering in de maand(en) wanneer het jou uitkomt.
Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. We faciliteren uiteraard een goede thuiswerkplek. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Onze overtuiging is ‘medewerkers bepalen het succes van de organisatie’, kortom wij investeren graag in jou!

Contact

Interesse? Leuk, dan horen we graag van jou. Vragen? We vertellen je graag wat je wilt weten en horen graag wie jij bent. Voor vragen verzoeken wij je om contact op te nemen met Caroline van der Sluis, Coördinator PO&O via 06-12632548 of of met Karin Vink, Adviseur Werving en Selectie via 06-15201633 of

Procedure

Wij maken graag kennis met jou! Stuur je cv of een linkje naar je LinkedIn- profiel naar wervingenselectie@leeuwarden.nl. Een motivatie of toelichting mag, maar hoeft niet.
We nemen telefonisch contact met je op na ontvangst van je cv of LinkedIn profiel. Bij voldoende aanknopingspunten voor deze functie nodigen we je graag uit om elkaar beter te leren kennen. Wanneer we beide enthousiast zijn, volgt er een tweede gesprek.

De vacature sluit wanneer wij een nieuwe collega hebben gevonden. De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten. Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren