Vakspecialist WMO

                     

 

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

 

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Vakspecialist WMO
0,78 fte / 28 uur - schaal 11 (voorlopig vastgesteld)

 

Team

De vakspecialist WMO is verantwoordelijk voor de dagelijkse procesbegeleiding van Sociaal Team WMO binnen het thuisteam Samenleving & Sociaal.

 

Wat ga je doen?

Als vakspecialist WMO begeleid je het team van WMO consulenten waarin de werkzaamheden van de WMO consulent centraal staan. Je faciliteert een prettige en veilige teamcultuur waarbinnen medewerkers goed kunnen functioneren en elkaars deskundigheden aanvullen en versterken. Je begeleidt de organisatie van het primaire proces en bewaakt de kwaliteit. Ook leg je een stevige verbinding met andere teams binnen de gemeentelijke organisatie maar ook extern. Je neemt deel aan werkgroepen cluster-, organisatie of regio breed.

Daarnaast:

-       Hij/zij ondersteunt bij complexe vraagstukken die opgeschaald zijn zoals klachtgevoelige zaken, zaken die in samenwerking met externe partijen dreigen te stageren, veiligheidsdreigingen of die geëscaleerd moeten worden richting teamcoach, bestuurders en directie.

-       Stimuleren van samenwerking binnen de Sociale Teams. De WMO-consulenten werken binnen multidisciplinaire teams die bestaan uit medewerkers van de GGD, VNN, Elker, MEE, Mensenwerk Hogeland, casemanagers en casusregisseurs Jeugd, en participatiecoaches. Binnen deze teams hebben de verschillende disciplines hun eigen rollen en taken. Het afstemmen op de rollen en taken is een continue proces welke bewaakt moet worden en waarop frequent begeleid moet worden.

-       Stimuleren van samenwerking extern. Het Sociaal Team WMO werkt onder andere nauw samen met een groot aantal zorgaanbieders en externe zorgverleners. In de casuïstiek met een hoge mate van complexiteit is het risico op samenwerkingsproblemen groter.

-       Monitoren van de werkvoorraad en caseload.

-       Voeren van klachtgesprekken.

-       Een bijdrage leveren aan het vertalen van gemeentelijk beleid naar de uitvoering en vice versa, het signaleren van trends en ontwikkelingen t.b.v. het ontwikkelen van nieuw beleid.

Wie ben je en wat kun je?

Je hebt ervaring met het begeleiden van werkprocessen op individueel en teamniveau en bent een bindende persoonlijkheid. Je hebt goede communicatieve en coachende vaardigheden. Je beschikt over een analytisch en diagnostisch vermogen en werkt vanuit een oplossingsgerichte houding. Je bent goed in netwerkcontacten opbouwen en onderhouden, hebt een goed organisatiebewustzijn en kunt veranderingen managen en doorvertalen. Je bent flexibel, innovatief en leergierig. Je hebt minimaal een relevante HBO(+) opleiding. Je hebt gedegen kennis van, en ruime (allround) ervaring binnen de WMO.

 

 

Wat bieden wij jou?

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, dan kan de tijdelijke aanstelling leiden tot een aanstelling voor onbepaalde tijd.

De functie is voorlopig gewaardeerd op schaal 11. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is maximaal € 5.067,- (peildatum 1 januari 2020) per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie?

Je kunt reageren tot en met 16 november 2019. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach Wieke de Jong via telefoonnummer 06-12773745.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijk geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt. 

Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over op: http://www.hethogeland.nl/ruimte.