Projectleider aanpak ondermijning zeehavens

Herhaalde oproep

Voor een nieuw tijdelijk project in de gemeente Het Hogeland en de gemeente Eemsdelta zijn wij voor de periode 2021-2022 tijdelijk op zoek naar een enthousiaste projectleider/procesregisseur havens voor de periode van één jaar.

Projectleider aanpak ondermijning zeehavens

32-36 uur per week – salarisindicatie schaal 11

Ben jij een verbinder en enthousiaste projectleider die zich graag inzet om de lokale/regionale aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken en te versnellen? Wil je vanuit de gemeente Het Hogeland samenwerken met diverse andere organisaties zoals politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, etc. En wil je een bijdrage leveren aan de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit in Noord Nederland? Lees dan snel verder!

Wat is ondermijning

Naast onze reguliere samenleving bestaat helaas nog een andere wereld. Die waarin mensen met verkeerde bedoelingen gebruik maken van de structuren, het geld en de invloed van mensen in de gemeenschap waarin jij en ik dagelijks leven. Die parallelle samenleving is vaak niet zichtbaar, maar met de effecten ervan worden we helaas meer en meer geconfronteerd. We hebben het over ondermijnende criminaliteit; het stelselmatig negeren van wet- en regelgeving met als voornaamste bedreiging de aantasting van de normen, waarden en basisbeginselen van onze samenleving. Door onze goede infrastructuur zijn de Nederlandse lucht- en zeehavens geliefd bij criminele organisaties om via deze knooppunten o.a. drugs en personen te vervoeren. Door dumpingen van drugsafval bestaat het risico op schade aan het milieu en de volksgezondheid. Bovendien ligt direct gevaar op de loer door de vele hennepkwekerijen om ons heen.

Aanleiding

De aanpak van ondermijnende criminaliteit begint met het besef en de wetenschap dat het er is. Ondanks het feit dat er een intensivering plaatsvindt op dit thema, blijkt nog te vaak dat velen niet precies weten waar het over gaat, waar men op moet letten en hoe men moet handelen. Het gaat dan niet alleen om het vergroten van de bewustwording bij de professionals bij alle reeds samenwerkende partners, maar ook om voorlichting richting de bewoners van ons gebied, maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven.

De afgelopen jaren zijn er diverse initiatieven geweest. Deze hebben reeds geleid tot een Integraal Ondermijningsbeeld (IOB), onderzoeksrapporten over de zeehavens en diverse regionale/lokale initiatieven en overleggen.

Opdracht, taken en verantwoordelijkheden

Als projectleider havens ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van een integraal plan van aanpak met focus op zeehavens in de regio Groningen. Je bent een netwerker en bent (aantoonbaar) in staat te verbinden. Je weet strategisch gestelde doelen te vertalen naar de praktijk. Je kunt tegengestelde belangen herkennen en bent in staat om gezamenlijke doelstellingen te formuleren. Je bent gesprekspartner voor alle niveaus in de organisatie. Als projectleider stuur je de voortgang en stroop je ook zelf de mouwen op. Je bent een echte netwerker die zorgt voor synergie. Je jaagt aan waar nodig en zorgt dat je in verbinding staat met partners op lokaal en regionaal niveau. Je enthousiasmeert en kunt mensen gemakkelijk bij elkaar brengen. Projectmanagement is voor jou bekend terrein. Je maakt een realistische raming van budget, capaciteit en looptijd. Je brengt mogelijke risico’s en complicaties in kaart en benoemt de bijhorende consequenties. Op basis hiervan kom je eventueel met alternatieven. Je draagt de integrale visie van het project actief uit. Je rapporteert over het verloop en de realisatie van het project aan de (regionale) driehoek.

Wij verwachten dat je goed kunt samenwerken en coördineren, maar je bent ook besluitvaardig. Je bezit veel doorzettingsvermogen en voelt je betrokken bij de problematiek

Verder heb jij:

  • Hbo+/wo werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar ervaring als projectleider in projecten, bij voorkeur binnen integraal/multidisciplinaire projecten vanuit een gemeentelijk organisatie;
  • Aantoonbare kennis en werkervaring in het veiligheidsdomein en de publieke en private partijen die hierin een rol vervullen;
  • Bestuurlijke en omgevingssensitiviteit en je hebt aantoonbare en relevante ervaring in het werken in een complex krachtenveld tussen bestuur en ambtelijke organisatie;
  • Een flexibele en doortastende werkhouding waarbij je samenwerken ziet als een kans om resultaten te behalen;
  • Aantoonbare werkervaring op het terrein van openbare orde en veiligheid in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving
  • Lokale bekendheid en een relevant netwerk is een pré;
  • Relevante kennis van (zee)havens of maritieme ervaring is tevens een pré.

Wat bieden wij jou

We bieden je in beginsel een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar bij de gemeente Het Hogeland (tevens uitvoerend voor de gemeente Eemsdelta). De functie is voorlopig gewaardeerd op schaal 11. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is minimaal € 3.561 en maximaal € 5.169 (peildatum 1 oktober 2020) per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris. Heb je belangstelling maar wil je graag in dienst blijven bij je huidige werkgever dan is wat ons betreft een detacheringsconstructie ook bespreekbaar.  Een veiligheidsscreening maakt onderdeel uit van de plaatsingsprocedure.

Belangstelling of meer informatie

Hebben we je belangstelling gewekt? Je kunt solliciteren tot en met 12 december 2021 via de website van de gemeente Het Hogeland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach Martijn Dijkema, via telefoonnummer 088-345 8667.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 of vrijdag 17 december 2021 in het gemeentehuis in Winsum.

We zien je sollicitatie graag tegemoet. Bij ons is iedereen welkom, wij gaan voor energie en werkgeluk!