Contractmanager Sociaal Domein

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Contractmanager Sociaal Domein
(medewerker beleidsuitvoering I)
32 – 36 uur per week – schaal 10

Team Inkoop

Inkoop speelt een cruciale rol bij het goed functioneren van onze organisatie. Het Inkoopteam adviseert en ondersteunt de teams binnen de organisatie bij inkoopvraagstukken. Daarnaast werken we aan de professionalisering van contractmanagement. Want zonder goed contractmanagement kun je wel ophouden met inkopen! We bewegen ons door de hele organisatie, maar ook daarbuiten door samenwerking met andere (overheids)organisaties.

Dit ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het professioneel uitvoeren van contractmanagement, hoofdzakelijk op het gebied van de uitvoering van de Jeugdwet en in de toekomst ook op het gebied van Maatschappelijk werk. In die rol ben je dé verbindende schakel tussen de gemeentelijke organisatie en de diverse aanbieders.

Als contractmanager heb je de verantwoordelijkheid om bij de uitvoering van de contracten de kwaliteit en rechtmatigheid te borgen. Het is hierbij van belang dat je de gewenste resultaten in kaart brengt en deze gezamenlijk met contractspartijen weet te realiseren. Dit doe je door het opstellen van KPI’s. Je bewaakt de voortgang en risico’s door te sturen op de geleverde prestaties en resultaten en op budgetten. Als dat nodig is, maak je verbeterafspraken, monitor je deze afspraken en onderhoud goede relaties met alle belanghebbenden. Strategisch partnerschap is daarbij ons uitgangspunt.

Contractmanagement binnen Het Hogeland is volop in ontwikkeling. Je draagt samen met je collega’s bij aan de verdere professionalisering van dit vakgebied. Zie je kansen en mogelijkheden om het inkoop- en contractmanagementproces te verbeteren, dan aarzel je niet om met verbetervoorstellen te komen.

De functie is ondergebracht in het team Inkoop. In de dagelijkse praktijk opereer je in de diverse vakteams binnen het Sociaal domein.

Jouw talenten

Wij zijn op zoek naar een ervaren contractmanager met kennis van het sociale domein, bij voorkeur Jeugdhulp, met HBO werk- en denkniveau. Je hebt de nodige relevante ervaring en steekt graag de handen uit de mouwen.

Daarnaast zijn de volgende vaardigheden van belang:

-       Je bent resultaatgericht, daadkrachtig en besluitvaardig;

-       Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering van het beleid;

-       Je bent onderhandelingsvaardig: een stevige gesprekspartner;

-       Je beschikt over een flexibele, stressbestendige werkhouding;

-       Je bent bereid je verder te ontwikkelen in het brede inkoopvak.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk maar ook voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden ongewijzigd zijn, kan dat leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  De functie is gewaardeerd in 10. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 3.090,- en maximaal € 4.671,- (peildatum 1 april 2022) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Belangstelling of meer informatie

Je kunt reageren tot en met maandag 27 maart 2023. Solliciteren kan via de website van de gemeente Het Hogeland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamcoach Martijn Dijkema, via telefoonnummer 088-345 8667.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 4 april 2023.

We zien je sollicitatie graag tegemoet !!

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Ruimte!

Ruimte is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over in de Visie Ruimte!