Contractmanager Beschermd Wonen/Maatschappelijke Opvang

Tijdelijk voor de duur van één jaar met uitzicht op vast | 0,8 - 1,0 fte

Wil jij een cruciale rol spelen in het waarborgen van de kwaliteit van beschermd wonen en maatschappelijke opvang? Wil jij de samenwerkingsverbanden in de regio optimaliseren? Dan hebben wij een uitdagende functie voor jou!

Beschermd wonen en maatschappelijke opvang in de provincie Groningen wordt gezamenlijk vormgegeven door alle omliggende Groninger gemeenten. Dit gebeurt binnen het kader van een gemeenschappelijke regeling. De toegang tot beschermd wonen is gedecentraliseerd en ligt op lokaal niveau. Op dit moment zijn de taken van toezicht en contractmanagement gecentraliseerd bij de centrumgemeente. Binnen het domein van beschermd wonen is er een duidelijke focus op de verschuiving van beschermd wonen naar beschermd thuis. Contractmanagement speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van deze beweging.

Als contractmanager beschermd wonen ben jij de verbindende schakel tussen de gemeente en externe partijen zoals zorgaanbieders, landelijke organisaties en samenwerkende gemeentes. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en de naleving van contracten. Je voert regelmatig overleg met de verschillende stakeholders om de voortgang van de contracten te bespreken, eventuele knelpunten op te lossen en monitort de kwaliteit van de geleverde zorg. Je streeft naar een optimale samenwerking met de samenwerkingspartners en zoekt actief naar mogelijkheden voor innovatie en verbetering van de dienstverlening. Binnen dat werkveld ben je constant bezig om het beste resultaat te behalen voor de inwoners van de gemeente Groningen.

Dit doe je niet alleen, je werkt daarbij samen met bestuurders, politici en andere collega’s. In dit (politieke) krachtenveld komen uiteenlopende stakeholders op voor hun eigen belangen. Het is belangrijk dat je weet hoe dit krachtenveld werkt en hoe je invloed kan uitoefenen met behoud van de onderlinge relaties.


Jij

Het zou mooi zijn als je beschikt over financiële en juridische kennis en/of affiniteit hebt met de wet- en regelgeving binnen het sociaal domein. Zo niet, dan is het belangrijk dat je voldoende nieuwsgierig en onderzoekend bent om je dit vlot eigen te maken. Maar wat we het allerbelangrijkst vinden is; gedrevenheid, doorzettingsvermogen, dat je overstijgend kunt kijken, communicatieve vaardigheden in woord en schrift en natuurlijk jouw maatschappelijke betrokkenheid. Wij werken immers voor de inwoners van de gemeente Groningen.


Plek in de organisatie

Je komt in dienst van de gemeente Groningen maar je werkt in opdracht van alle Groningse gemeente via het programmateam beschermd wonen / maatschappelijke opvang. De afdeling Contractering van de directie Maatschappelijke Ontwikkeling is een afdeling van zo’n 30 medewerkers met een mix van expertise en vaardigheden. De afdeling is de verbindende schakel tussen de gemeentelijke velden beleid, financiën en bestuur, de instellingen en aanbieders op verschillende niveaus. De gemene deler is dat iedereen hart voor de zaak heeft!

 

Wat vragen wij van jou

 • HBO werk- en denkniveau;
 • kennis van en ervaring in het sociaal domein is een pre;
 • affiniteit met financiën en wet- en regelgeving is een pre;
 • nieuwsgierigheid, daadkrachtigheid, verbindingsvermogen en inlevingsvermogen;
 • tactisch-strategisch en innovatief denkvermogen;
 • een stevige persoonlijkheid, een generalist die op specifieke onderwerpen ook een inhoudelijk gesprekspartner kan zijn, tegenstrijdige belangen en weerstand herkent en hierop kan inspelen. Je bent tegelijk resultaatgericht en diplomatiek waardoor je zorgt voor draagvlak, verbinding en resultaat;
 • iemand die makkelijk een duurzaam netwerk opbouwt en onderhoudt. Er is intensieve samenwerking nodig met diverse collega’s binnen de gemeente als ook met externe partijen.

 
Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij ons in dienst komt krijg je van ons: 

 • afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 4.020,-- en maximaal € 5.725,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11, volgens CAO Gemeenten norm 01-01-2023, HR21 normfunctie medewerker Ontwikkeling II;
 • naast dit salaris nog eens 17,05% van jouw salaris dat maandelijks extra wordt opgebouwd: ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen of dat je dit b.v. elke maand bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • indien van toepassing onregelmatigheidstoeslag;
 • een arbeidsovereenkomst van één jaar met de intentie deze om te zetten naar een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd;
 • een 32 of 36-urige werkweek;
 • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • deelname aan een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • toegang tot een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’; een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal;
 • doorgroeimogelijkheden. Wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; uiteraard vertellen we je daar graag meer over!


Informatie

Heb je nog vragen? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Marieke Fenger contractmanager Sociaal Domein, telefoonnummer 06-11237810 en voor procedurele vragen kun je contact opnemen met Evelien Swart, recruiter DMO, telefoonnummer 06-51502859.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 20 juni 2023. De sollicitatiegesprekken zullen in week 26 plaatsvinden. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in jouw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

We kijken uit naar je reactie!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers  <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer