Zwemlesinstructeurs en/of groepslesinstructeurs

Tijdelijk met uitzicht op vast | 2,5 fte

Enthousiaste lesgever zwembaden Sport050

Sport050 stimuleert levenslang bewegen en een gezonde leefstijl.

Dat doen we op verschillende manieren. We ontwikkelen, onderhouden en verhuren sportaccommodaties, zoals sportparken, gymzalen en dojo’s. Tevens kun je bij Sport050 zwemmen en schaatsen, recreatief of door lessen te volgen in onze zwembaden en ijsbanen. Bovendien is Sport050 hét sportloket van de gemeente Groningen. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor inwoners, verenigingen en bestuurders die vragen hebben over het sport- en beweegaanbod binnen de gemeente en voeren het sportbeleid uit.

Voor onze zwembaden zoeken we meerdere enthousiaste zwemles- en/of groepslesinstructeurs die onze teams komen versterken. De zwembaden zijn 7 dagen per week van ’s morgens tot ’s avonds open. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die op verschillende dagen en uren kunnen werken.

Wat kun je van de functie verwachten?

 

Zwemlesinstructeur

Je geeft les volgens het Zwem-ABC.

De zwemlessen voor kinderen zijn na schooltijd en op zaterdagmorgen.
Lessen voor jongeren en volwassenen zijn overdag en in de avond.

De kinderen leren met plezier veilig zwemmen.

Het diploma zwemmen is een feestje, waarbij je helpt organiseren.
Je hebt contact met ouders/verzorgers, overlegt met collega’s, en houdt het leerling volgsysteem (LVS) bij.

 

Groepslesinstructeur

Je motiveert mensen om in beweging te komen en vooral te blijven.
Wij hebben deze groepslessen verdeeld in verschillende soorten:
AquaSport zoals FiftyFit, FloatFit, AquaBootcamp & AquaDance, daarnaast bieden wij Ouder&Kind en ZwangerZwemmen aan.

Iedere groepsles heeft een andere doelgroep en vraagt om specifieke vaardigheden van de instructeur. Je kunt daarbij denken aan: Begeleiden, coachen, motiveren en inspireren. Iedere klant gaat tevreden naar huis na jouw les.


Als zwemles- en/of groepslesinstructeur denk je mee over verschillende ontwikkelingen binnen het zwemonderwijs en de groepslessen. Je komt met nieuwe ideeën, want we willen blijven ontwikkelen. De zwem- en/of groepsles wissel je o.a. af met toezichthouden, watermeten, baliewerkzaamheden, schoonmaken.

Wij voldoen binnen onze zwembaden o.a. aan de eisen en voorwaarden van het Keurmerk Veilig & Schoon en Licentiehouder NRZ.

Waar kom je te werken?

Je komt in één of meerdere zwembaden te werken. Dit is het zwembad van Sportcentrum Kardinge, het Helperzwembad of zwembad De Parrel. In de zomerperiode is er de mogelijkheid om in het openluchtzwembad De Papiermolen te werken. De afdeling Zwembaden van Sport050 bestaat uit ca. 60 medewerkers.

Per zwembad is er een operationeel leidinggevende die onder het hoofd zwembaden valt. Zwembaden is één van de vier afdelingen van Sport050 (ca. 150 medewerkers).

 

Wij vragen

 • een diploma zwemonderwijzer NBZ, KNZB, NPZ/NRZ, MBO Sport&Bewegen met aantekening zwemmen, ALO, of gelijkwaardig (*);
 • een diploma/certificaat Life Guard/toezichthouder, of gelijkwaardig;
 • bij voorkeur een certificaat of diploma voor het geven van groepslessen (fitnesstrainer, trainingsleer, personal trainer, AquaSport en Ouder&Kind-zwemmen) (*);
 • een geldig EHBO-diploma (*);
 • een geldig BHV-diploma (*).


*Is één van jouw certificaten verlopen, of heb je een deel niet, dan kunnen wij in sommige gevallen zorgen voor de scholing. Ook als je niet eerder in een zwembad hebt gewerkt, maar bijvoorbeeld wel bij een fitnesschool kan dat voor ons interessant zijn. Enthousiasme en motivatie zijn tevens voor ons belangrijk.

Wij bieden

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal € 3.018-, [functioneel schaal 6 , HR21-normfunctie Medewerker Educatie III], exclusief Toelage Onregelmatigheidsdiensten (TOD);
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op;
  ons zogeheten Individueel Keuze Budget (IKB). Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij belangrijk. Daarom hebben wij binnen de gemeente het digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • wij hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren t/m 35 jaar en een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie (Sport050 en gemeente Groningen);
 • wij hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden, daar vertellen we je natuurlijk graag meer over!

  

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je het volgende nummer bellen 050-3676767. Vraag naar Henk Polling of Theo van der Molen. Of mail henk.polling@groningen.nl of theo.van.der.molen@groningen.nl

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 1 april 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!


Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk hier alle vacatures van de Gemeente Groningen.

Solliciteer