Senior opleidingsadviseur

Ben jij een specialist op het gebied van leren en ontwikkelen en adviseer je graag over de opleidingsmogelijkheden die de gemeente Groningen biedt? Maak jij vanuit jouw expertise gemakkelijk verbinding binnen en buiten de organisatie? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Hier werk je aan mee 
Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het plannen, voorbereiden en uitvoeren van het opleidingsjaarprogramma. Dit programma wordt opgesteld op basis van de visie op leren en ontwikkelen, en de daaraan verbonden centrale organisatiethema's. Samen dragen jullie bij aan de verdere ontwikkeling van opleidingen binnen onze organisatie.

Hier ga jij je mee bezig houden 
Jij brengt de opleidingsbehoefte in kaart, in lijn met de visie en strategie van de gemeente Groningen en ontwikkelt passende programma's die aansluiten bij de centrale organisatiethema’s, passend binnen het daarvoor beschikbare centrale opleidingsbudget. Dit kan zowel organisatie breed als op afdelingsniveau. Daarnaast denk je mee over hoe we deze programma's het beste kunnen organiseren in ons leermanagementsysteem.

Je geeft advies over vraagstukken met betrekking tot opleidingen. Je evalueert de lopende opleidingsprogramma's en zoekt naar kansen om ze te verbeteren. Daarna kom je met concrete voorstellen voor verbeteringen.

Als opleidingsadviseur maak je actief contact met verschillende collega's binnen de organisatie. Je brengt behoeftes in kaart en evalueert en monitort lopende activiteiten, en stuurt indien nodig bij.

Ook bedenk je vernieuwende ideeën om opleidingen beter te positioneren en profileren binnen de organisatie.

Hier kom je te werken 
Binnen het Shared Service Center/Directie Mens Organisatie & Communicatie vervult de afdeling HR een adviserende, faciliterende en ondersteunende rol op strategisch, tactisch en operationeel niveau. De afdeling is opgebouwd uit drie teams: HR Strategie & Ontwikkeling, HR Advies en HR Services. 

Als senior opleidingsadviseur maak je deel uit van het team HR Strategie & Ontwikkeling. Dit team is onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een eigentijds HR-beleid en een actuele strategische HR-agenda, gericht op het bevorderen van een moderne en duurzame gemeentelijke organisatie. 

Je komt te werken in een team met 4 andere collega’s. Jij geeft inhoudelijk begeleiding aan het team en je bent een vraagbaak voor de collega’s. Samen bouwen jullie aan de doorontwikkeling van de afdeling.  

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in 
Wat breng jij mee als senior opleidingsadviseur? Ten eerste energie, humor en vernieuwende ideeën. Je maakt je niet zo gauw druk en weet jouw visie en ideeën te vertalen in concrete plannen. Met een pragmatische instelling denk je in mogelijkheden en weet je prioriteiten te stellen in je eigen werk.

Maar ook:

 • je hebt een afgeronde hbo-opleiding met enkele jaren werkervaring in opleidingen;
 • je bent analytisch, herkent snel de kern van een probleem en kunt leren en opleiden in de bredere context van het totale vraagstuk plaatsen;
 • je bent resultaat- en kwaliteitsgericht en je hebt een vernieuwende visie op leren;
 • je hebt ervaring met het schrijven van beleid en beleidsvoorstellen;
 • je werkt planmatig en gestructureerd, waarbij je het overzicht op de voortgang van je werk behoudt.

Hier kun je op rekenen 

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5.997,00 bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11, HR21 normfunctie Adviseur III);
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 32 -36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 36 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon en een laptop.

Hier beginnen? 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Solveg Snippe, Hoofd HRM Strategie en Ontwikkeling, via telefoonnummer 06-51495985.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Esther Sternsdorff, Corporate recruiter, op het telefoonnummer 06-25534432 (ook via WhatsApp bereikbaar).

Reageren kan tot en met 18 februari 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt extern gepubliceerd, waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer