Beleidsmedewerker voedseltransitie

Werk jij samen met ons aan duurzaam, lokaal en gezond voedsel voor al onze inwoners? Beweeg jij makkelijk tussen verschillende beleidsvelden, zoals gezondheid, armoede, onderwijs, afval, klimaat en landbouw? Dan begint het hier!

Hier werk je aan mee
Onze gemeente groeit en de fysieke ruimte om alle functies in te passen wordt steeds kleiner. We werken aan een circulaire economie, een verhoging van de biodiversiteit en een energie- en voedseltransitie. Dat doen we in samenwerking met initiatieven uit de samenleving.

We willen een toekomstbestendige voedselproductie die perspectief geeft aan het klimaat, de natuur, het watersysteem, de dieren waarmee we samenleven en de agrarische sector. En daar kom jij in beeld; je ontwikkelt beleid en adviseert over een radicaal ander voedselsysteem: duurzamer, plantaardiger en meer circulair.

 

Hier ga jij je mee bezig houden
Als beleidsmedewerker voedseltransitie werk je aan de ontwikkeling en de uitvoering van de routekaart voedseltransitie.

Je adviseert over de rol van voedsel op andere beleidsvelden (bijvoorbeeld armoede, onderwijs, gezondheid, afval, circulariteit en landbouw).

Je werkt samen met collega’s aan een toekomstperspectief voor de agrarische sector gericht op meer plantaardige eiwitten.

Je adviseert de wethouder en onderhoudt verder ook nauwe contacten met verschillende partijen/stakeholders in de voedselketen. Het hebben of creëren van een breed netwerk en weten hoe je dit inzet is hierbij van groot belang. Hetgeen je ophaalt uit dit netwerk weet je te benutten op het gebied van beleid.

Naast het activeren en stimuleren van de initiatiefkracht vanuit de samenleving ga je adviseren en ondersteunen op beleidsmatige ontwikkeling naar een voedselvisie. In de ontwikkeling naar een voedselvisie betrek je de samenleving actief. Je werkt integraal samen met medewerkers van verschillende gemeentelijke afdelingen en zorgt voor interne samenwerking zodat de initiatiefkracht vanuit de samenleving optimaal gefaciliteerd wordt. Op deze manier zorg je er ook voor dat de verbinding wordt gelegd tussen externe partijen en interne betrokkenen.

Hier kom je te werken
Binnen Stadsontwikkeling bundelen twee directies (Ruimtelijk Beleid en Ontwerp, en Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering) hun krachten om onze doelen te verwezenlijken vanuit het collegeprogramma “Het begint in Groningen: voor wat echt van waarde is.” Jij wordt onderdeel van ons team Duurzame Woonomgeving, Leefkwaliteit binnen de directie Ruimtelijk beleid en ontwerp.

 

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • een afgeronde opleiding in de richting van voedsel, landbouw en/of duurzaamheid;
 • ruime ervaring bij gemeenten of andere overheidsorganisaties;
 • aantoonbare werkervaring als Beleidsadviseur;
 • affiniteit met voedsel/eiwittransitie;
 • bekend met de lokale samenleving in de gemeente Groningen en bekend met lokale initiatieven rond de voedseltransitie.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5.725,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11, HR21 normfunctie medewerker ontwikkeling II);
 • in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met uitzicht op vast;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, een iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Ingrid Bolhuis op telefoonnummer 06-52563982.

Reageren kan tot en met 3 december 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op vrijdagmiddag 15 december 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste 
samenwerkingspartners.

Solliciteer