Beleidsadviseur WMO- en leerlingenvervoer

Structureel | 36 uur per week

Regel jij veilig WMO-vervoer en vervoer voor leerlingen?

 

Mobiel zijn is voor iedereen belangrijk maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. WMO-vervoer is er om ervoor te zorgen dat alle inwoners mee kunnen blijven doen in de samenleving en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

 

Daarnaast zorgen wij ervoor dat leerlingen die niet zelfstandig naar school kunnen of bijvoorbeeld leerlingen die ver van hun school wonen op een veilige manier dagelijks naar school worden gebracht.

 

Wij zoeken een spin in het web die dit regelt. Hierbij gaat het niet alleen om het opstellen van beleid maar ook om contact te onderhouden met de diverse organisaties, belangenverenigingen, collega gemeentes en collega’s van de gemeente Groningen waarmee we samen werken. Samen met al deze partijen ben jij ervoor verantwoordelijk dat het vervoer goed wordt uitgevoerd. Tot slot ben je aanspreekpunt voor het geval er zich calamiteiten voor doen tijdens dat vervoer.

Jij…

 • maakt beleidsadviezen op het gebied van WMO- en leerlingenvervoer en stemt ze af met de verantwoordelijk wethouder(s);
 • onderhoud contacten met de partijen met wie wij samenwerken op het gebied van vervoer;
 • ondersteunt de verantwoordelijk wethouder bij bestuurlijk overleggen over vervoer;
 • bent aanspreekpunt voor calamiteiten tijdens het vervoer en adviseert zo nodig de verantwoordelijke wethouder(s) hoe er mee om te gaan;
 • bent innovatief en zoekt naar nieuwe mogelijkheden om onze inwoners te vervoeren;
 • adviseert zo nu en dan over andere beleidsvraagstukken op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO);

 

Wat vragen wij van jou?

Dat je HBO of wetenschappelijk bent opgeleid. Daarnaast is het belangrijk dat je sterke communicatieve vaardigheden hebt. Jij kunt effectief advies geven en jouw boodschap zowel op papier als in gesprek goed overbrengen.

 

Jij houdt ervan om beleid te ontwikkelen maar staat ook graag met de voeten in de klei. Je bent creatief bij het zoeken van oplossingen bij vraagstukken die zich voordoen. En je hebt affiniteit met vervoer en de doelgroep die wij vervoeren zoals ouderen en leerlingen.

 

Jij bent sensitief voor de (politieke) omgeving waarin je werkt, wat betekent dat je je bewust bent van de behoeftes en belangen en jouw invloed hierop.

 

Ook ben je sociaal vaardig en kun je je goed in de ander inleven. Je bent sterk in samenwerken en in je aanpak ben je daadkrachtig en resultaatgericht.

 

Wat bieden wij jou?

 • een gedreven en betrokken team met collega’s die hart hebben voor de zaak;
 • veel ruimte voor eigen inbreng en inzicht;
 • wisselend en verantwoordelijk werk;
 • veel mogelijkheden om te groeien en jezelf te ontwikkelen;
 • De functie van (junior) beleidsadviseur is gewaardeerd in functioneel schaal 11 (aanloopschaal 10a). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden tot een bedrag van min 3.406 en max 5.372 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De functie is gewaardeerd in HR21 als medewerker ontwikkeling II. 
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een telefoon en een iPad of laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm.

 

Wat is jouw plek in de organisatie?

Je maakt deel uit van het team WMO van de afdeling Beleidsontwikkeling binnen de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op de afdeling Beleidsontwikkeling zijn ongeveer 160 mensen werkzaam als beleidsadviseur, procesondersteuner of projectleider.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Robert Bleeker (beleidsadviseur 0653546758). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Paul Vriends (teamleider: 06-11326767).

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 21 mei 2022. De selectie vindt plaats in de week van 23 mei. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in jouw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer