Ervaren verkeerskundige

Structureel | 1 fte

Ben jij een ervaren verkeerskundige en wil je werken en wonen is de mooiste gemeente en stad van het noorden? Samen met een enthousiast team ontwerpers werk je met trots en ambitie aan de inrichting en leefbaarheid van de openbare ruimte. Je werkt mee in (Gebiedsgerichte) projecten met ruimtelijke, infrastructurele en maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaat, cultuurhistorie, leefkwaliteit, woningbouw en bereikbaarheid.

De gemeente Groningen groeit!

De gemeente is de 6de stad van Nederland met 230.000 inwoners en groeit snel richting de 250.000 inwoners.

Met 20.000 nieuwe woningen, 15.000 nieuwe banen en in 2035 CO2 neutraal en zoveel mogelijk van het aardgas af. De bereikbaarheid is daarbij een cruciaal thema wat vertaalt is in de nieuwe Mobiliteitsvisie en de Leidraad Openbare Ruimte. We willen een goed bereikbare gemeente blijven met aandacht voor veiligheid en een gezonde leefomgeving.

 

Als ervaren verkeerskundige werk je samen in integrale gebiedsontwerpteams als project- en gebiedsverkeerskundige. Je ontwerpt en adviseert op het gebied van veiligheid, gedrag en technisch ontwerp onder aansturing van een projectmanager. Je zorgt voor draagvlak door te zoeken naar een gezamenlijke oplossing en weet te overtuigen in je verkeerskundige advisering. Je doet dit in samenspraak met het Atelier Bereikbaarheid en de programmaleider Verkeer en Vervoer.

Binnen het team Ruimtelijk Ontwerp krijg je de ruimte om je verder te ontwikkelen en te kijken wat het beste bij je past. Door verschillende aspecten van het vakgebied op te pakken leer je goed hoe een gemeentelijke en dus politieke organisatie werkt. Daarbij staat het belang van de burger voorop.

 

Jij

 • vertaalt, binnen het verkeerskundig vakgebied, de beleidsdoelstellingen in concreet uitvoerbare adviezen en ontwerpen;
 • neemt deel aan stedenbouwkundige- en infrastructuur projecten en is daarbij verantwoordelijk voor het verkeerskundig onderzoek, advies en ontwerp;
 • formuleert opdrachten, beoordeelt en begeleid verkeerskundige opdrachten aan derden;
 • werk samen in integrale teams en adviseert en levert een vakinhoudelijke bijdrage aan integrale opdrachten en projecten waarbij andere (ontwerp)specialisten zijn betrokken;
 • verzorgt de voorlichting over en de presentatie van verkeerskundige plannen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie in samenspraak met het projectteam en de projectmanager;
 • hebt een breed netwerk binnen en buiten de organsiatie en bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Mobiliteit en Verkeer;
 • staat open nieuwe ontwikkelingen en veranderingen binnen het vakgebied en past dit toe in je dagelijks werk.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van het Team Ruimtelijk Ontwerp met 35 enthousiaste collega’s die bestaat uit stedenbouwkundige, stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsarchitecten en ontwerpers en verkeerskundigen. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

 

Wij vragen

 • minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van Windesheim Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit, NHL Steden Ruimtelijke Ontwikkeling of Verkeersacademie Tilburg;
 • je bent 32-40 uur per week beschikbaar;
 • minimaal 5 jaar relevante ervaring bij voorkeur in stedelijk gebied;
 • je kunt je werkervaring aantoonbaar maken met de diverse ontwerpen en projecten in een portfolio;
 • ervaring met het ontwerpen van de (stedelijke) openbare ruimte en/of kennis en interesse in (i)VRI installaties is een pré;
 • kennis van en ervaring met (3D) digitale teken- en opmaakprogramma’s waaronder Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign en Autocad/microstation.

Gevraagde competenties en vaardigheden

 • je bent creatief en leergierig;
 • je denkt integraal en houdt in je ontwerp rekening met alle verschillende aspecten;
 • je bent zowel onderzoekend als oplossingsgericht;
 • je bent een teamspeler die zich goed weet te verplaatsen in een ander en zich verantwoordelijk voelt voor het geheel.

 

Wij bieden

De functie is (voorlopig) ingedeeld in de HR21 normfunctie Medewerker ontwerp & voorbereiding III (schaal 10). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden tot een maximum bedrag van € 4494,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisnorm d.d. 1 oktober 2020).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marcel Klaveringa, teamleider RO, via telefoonnummer 14050.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 16 januari 2022. 

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer