Zorgcoördinator slachtoffers mensenhandel

Tijdelijk voor een jaar met intentie tot verlenging | 24 uur

Heb jij kennis en affiniteit met mensenhandel? Heb je ervaring in het zorg- en veiligheidsdomein? Ben jij bekend met strafrechtelijke maatregelen en het werk van politie, justitie en reclassering? Heb je kennis van de sociale kaart van de provincie Groningen en wil je slachtoffers van mensenhandel graag een nieuwe start bieden? Lees dan snel verder.

 

Het Rijk en de gemeenten hebben in het Interbestuurlijk Programma van 2018 de afspraak gemaakt dat zij samen een regionaal dekkend aanbod van zorgcoördinatoren voor slachtoffers van mensenhandel gaan realiseren. De zorgcoördinator mensenhandel kan gezien worden als de schakel tussen de slachtoffers mensenhandel en de instanties en andere partijen om hen heen. De zorgcoördinator is actief in de aanpak tegen mensenhandel en houdt zich zowel regionaal als nationaal en internationaal bezig met de ontwikkelingen op het gebied van mensenhandel.

In de provincie Groningen werken de partijen aan een integrale aanpak mensenhandel onder de titel Groningen tegen mensenhandel. Hieronder valt ook coördinatie op de zorg voor slachtoffers van mensenhandel. De functie van zorgcoördinatie is ondergebracht bij het Zorg- en Veiligheidshuis Groningen en wordt uitgevoerd door twee personen. De zorgcoördinatoren werken nauw samen met de ketenregisseur mensenhandel.

Het Zorg- en Veiligheidshuis Groningen (ZVHG) is een regionaal samenwerkingsverband tussen gemeenten, justitiële partners en zorginstellingen. Het doel is door integrale samenwerking bij te dragen aan het terugdringen van overlast, huiselijk geweld en criminaliteit.

 

De functie

 • Je participeert actief in de aanpak Groningen tegen mensenhandel en de doorontwikkeling van de aanpak in de provincie;
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk met de bestaande organisaties in de keten om zo bij te dragen aan een samenhangend hulp- en ondersteuningsaanbod voor slachtoffers van mensenhandel;
 • Je coördineert de hulp aan en de ondersteuning van slachtoffers van mensenhandel en de toeleiding van slachtoffers naar de juiste organisatie. Tot je doelgroep behoren alle vermoedelijke slachtoffers van mensenhandel: mannen, vrouwen, transgenders, minderjarigen en meerderjarigen, van Nederlandse en niet-Nederlandse nationaliteit;
 • Je hebt een informatie- en adviesfunctie voor professionals;
 • Je geeft training en voorlichting;
 • Je bent zichtbaar en bereikbaar voor andere organisaties (die een rol spelen in de signalering, verwijzing, zorg en evt. verblijfsstatus voor slachtoffers).

 

Wij zoeken iemand met

 • een HBO-opleiding (sociale studies, juridische dienstverlening of vergelijkbaar) met relevante werkervaring in het veiligheids- en zorgdomein;
 • affiniteit met en kennis van het thema mensenhandel;
 • kennis van de sociale kaart van Groningen;
 • ervaring met integraal samenwerken en intercultureel werken;
 • kennis van het werk van politie, justitie en reclassering;
 • affiniteit met informatie-gestuurd werken.

 

Competenties

Integraal denken en werken, resultaatgericht, kwaliteitsgericht, omgevingsbewust, adviesvaardigheden, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, stressbestendig en dienstverlenend.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (indicatief gewaardeerd in schaal 9 (HR21-normfunctie Medewerker beleidsuitvoering II) volgens CAO gemeenten, salarisnorm 1 oktober 2020). Detachering behoort tot de mogelijkheden. Het gaat om een tijdelijke functie van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Catharina Spannenberg (ketenregisseur mensenhandel) via 06-31752764 of Jade Bulder (zorgcoördinator MJD) via 06-46495953.

 

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 10 mei (1e gesprek) en 12 mei (2e gesprek).

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 25 april 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.


Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer