Personeelsplanner (AMS5)

Tijdelijk voor de duur van 1 jaar (met de intentie van een structurele baan) | 1 fte

 

Professioneel puzzelaar voor personeelsplanning

Sport050 verwelkomt jaarlijks 3 miljoen bezoekers in onze sportaccommodaties. We faciliteren deze sporters door alle binnen- en buitensport-accommodaties en zwembaden te onderhouden, verhuren en te exploiteren. Bij Sport050 is er veel contact met sportverenigingen, sporters en de politiek. Wij stellen de klant per definitie centraal.

Wil jij in een sportomgeving het complexe personeelsrooster van de uitvoerende afdelingen (zwembaden/ijsbaan/) van Sport050 maken? Samen met de leidinggevenden en bevlogen teams tot een kwalitatief en kwantitatief goed rooster komen, waarbij klantbelang, medewerkersbelang en het belang van Sport050 in balans zijn? Het volledige potentieel uit werknemer en werkgever halen om kwalitatief goede diensten te leveren? En daarnaast zorg te dragen voor de inzet van flexmedewerkers? En wil je je talent gebruiken als projectmedewerker en procesbeheerder.

Dan is de functie personeelplanner (AMS 5) iets voor jou.

 

Jij

  • je stelt in overleg met de leidinggevenden en teams dienstenpatronen op en vertaalt deze naar basisroosters, rekening houdend met de wensen van medewerkers;
  • ondersteunt en begeleidt processen en projecten van sportuitvoering.

 

Plek in de organisatie

De afdeling sportservice bestaat uit ongeveer 19 medewerkers. De afdeling sportservice is één van de vier afdelingen van Sport050 (150 medewerkers).

Wij vragen

  • HBO werk en denkniveau;
  • je hebt kennis en ervaring in het vakgebied van planning en roosteren;
  • je bent analytisch, oplossingsgericht en proactief;
  • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en werkt gestructureerd en nauwkeurig.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal  € 2.484,-- en maximaal € 3.591,-- bruto per maand volgens CAO Gemeentenbij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 8, HR21-normfunctie medewerker bedrijfsvoering II).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Gerard Poiesz, leidinggevende Sportservice, tel.nr. 050 367 63 76.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 30 november 2020. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Een TMA test en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt deel uit van de aanstellingsprocedure.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer