Consulent beschermingsbewind

1,0 fte | tijdelijk voor de duur van 1 jaar

 

Ben jij die professional die relevante werkervaring heeft om aan de slag te gaan binnen de Groningse Kredietbank als consulent beschermingsbewind? Lees dan verder!

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als consulent beschermingsbewind regel je alle financiële zaken van klanten van wie de gelden en goederen onder bewind zijn gesteld door de kantonrechter. Je beheert o.a. de inkomsten en uitgaven van de klant. Je neemt zelf initiatief en grijpt in als dat nodig is, dat doe je zoveel mogelijk in overleg met de klant.

Waar mogelijk begeleid en coach je de klanten naar financiële zelfredzaamheid. Hierbij pleeg je interventies met als doel om de klant weer inzicht en controle te geven op de eigen financiële situatie, zodat dat men in de toekomst zelfstandig de financiële huishouding kan voeren.

Voor de uitvoering van het bewind heb je op verschillende manieren contact met de klant. Meestal telefonisch en per mail, maar ook in de spreekkamer of op huisbezoek. Je signaleert achterliggende problematiek, waar nodig verwijs je door.

Je onderhoudt contacten met de rechtbank, schuldeisers en hulpverleningsinstanties over je klanten.

 

Plek in de organisatie

De consulent werkt binnen het team Beschermingsbewind van de GKB binnen de directie Inkomensdienstverlening. Dit team bestaat uit 18 consulenten en 9 administratief ondersteuners. De afdeling kent een klant- en oplossingsgerichte en open werksfeer.

 

Wij vragen

  • Relevante HBO-opleiding (bij voorkeur HBO-SJD).
  • Vakgerichte kennis en minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Iemand die in staat is om de financiën van klanten te kunnen beheren.
  • Aantoonbare affiniteit met financiële problematiek.
  • Een stevig persoonlijkheid die in gespreksvoering om kan gaan met tegengestelde belangen.
  • Ervaring met het werken met Allegro, Word en Excel.
  • Kennis van relevantie wet- en regelgeving.
  • Kennis van de sociale kaart van Groningen.

 

 

Competenties

Stressbestendig| Je beheert het budget van ruim 100 klanten die vaak in een problematische schuldsituatie zitten. Het is van belang dat je duidelijk grenzen kunt stellen en met stress kunt omgaan.

Communicatief | Je werkt met een bijzondere doelgroep van burgers met financiële problemen, vaak gecombineerd met psychische problemen. Dit vereist heldere duidelijke communicatie. Zowel mondeling als schriftelijk moet je makkelijk en effectief kunnen communiceren met klanten en derden.

Ondernemend | Denken in kansen en handelen met lef. Je wacht niet af, maar neemt zelf initiatief. Je denkt na over hoe het beter kan en durft deze ideeën ook te delen.

Plannen en organiseren | Je kan prioriteiten stellen, soepel  schakelen en overzicht houden.

 

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3968 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9), volgens cao Gemeenten.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marco Bronswijk, senior consulent beschermingsbewind van de afdeling Beschermingsbewind. Tel.nr. 050-3675372.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 12 juni 2019. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Interne vacatures worden opengesteld voor: werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente ( hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; werknemers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees ( na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); werknemers


Solliciteer