Chief Information Security Officer

Ben jij de Chief Information Security Officer (CISO) die:

ü  als een spin in het web op het gebied van informatiebeveiliging binnen een grote organisatie als de gemeente Emmen zichtbaar en proactief zijn rol pakt?

ü  samen met de privacy officer het initiatief neemt om te zorgen dat gegevensbescherming hoog op de agenda blijft bij de gemeente Emmen?

ü  verantwoordelijk is voor het opstellen, implementeren van en toezicht houden op de uitvoering van het informatiebeveiligingsbeleid binnen de gemeente Emmen?

ü  een centrale en adviserende rol vervult in het beheren van alle processen die daarmee te maken hebben?

Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De gemeente Emmen is voor het team Concerncontrol & Auditing (CCA) op zoek naar een

Chief Information Security Officer (36 uur per week)

 

Vacaturenummer: 19.052

Wat ga je doen?

 • Jij bent verantwoordelijk voor een up-to-date en werkbaar informatiebeveiligingsbeleid en –plan en controleert op de werking en de naleving ervan.
 • Je adviseert de organisatie en het bestuur onafhankelijk, zowel gevraagd als ongevraagd. Je coördineert, adviseert en rapporteert bij beveiligingsincidenten en treedt zo nodig op bij calamiteiten.
 • Je treedt op als informatiebeveiligingsadviseur voor het bestuur en management bij nieuwe ICT voorzieningen en bij ingrijpende veranderingen in de ICT infrastructuur. In geval van beveiligingsincidenten/calamiteiten vervul je daarin een coördinerende en adviserende rol.
 • Je werkt nauw samen met de privacy functionaris aan een veilige informatieomgeving en zorgt dat gebruikers zich bewust zijn van de noodzaak van veilig omgaan met gegevens.
 • Je richt de governance van informatiebeveiliging en de daarvoor noodzakelijke processen zo in dat het management en het college op basis van risicomanagement afgewogen kunnen sturen en tijdig kunnen verantwoorden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het ENSIA-proces en de coördinatie van de implementatie van de baseline informatiebeveiliging overheid (BIO).

Kenmerkend aan jou

 • Je bent een netwerker, kunt snel schakelen en weet verbindingen te leggen tussen inhoudelijke onderwerpen en de partijen die erbij betrokken zijn. Daarbij heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Je weet als stevige en zelfstandige professional wat er speelt en je neemt initiatief en weet anderen te motiveren noodzakelijke stappen te zetten;
 • Je bent standvastig, pragmatisch en oplossingsgericht.

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en over een aantal jaren werkervaring op een soort gelijke rol in een gemeentelijke organisatie.
 • Actuele kennis van informatieveiligheid en privacywetgeving bezit je en het is een pré als je op één of beide vakgebieden een afgeronde opleiding hebt.

 

Wat bieden wij jou

Wij vragen misschien veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een dynamische functie in een informeel team waarin ruimte is voor: eigen initiatieven, persoonlijke ontwikkelmogelijkheden, de mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 2.914,00 en maximaal € 5.067,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een functie die indicatief gewaardeerd is op maximaal schaal 11 en die nog definitief vastgesteld moet worden (HR21). Je krijgt een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling. Daarnaast ontvang je een eigen Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, die je naar eigen voorkeur kan besteden.

Emmen, met jouw talent!

Werk je bij gemeente Emmen, dan werk je samen met ruim 900 medewerkers vóór Emmen. Samen met de inwoners, de bedrijven en de besturen. Vraaggericht, daadgericht en resultaatgericht. Jouw talent inzetten voor de stad. Je verder ontwikkelen dankzij persoonlijke ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. En werken bij gemeente Emmen levert je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket op. Zo krijg je een budget dat je kunt besteden aan reiskosten, een fiets of een fitnessabonnement en kun jij je vakantiegeld opnemen in elke gewenste maand of juist opsparen tot het eind van het jaar.

 

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Bernd de Boer (teamleider CCA) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie en wil je je verder ontwikkelen in een zeer interessant vakgebied? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 6 januari via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Bernd de Boer o.v.v. vacaturenummer 19.053.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 3.

Selectieprocedure

Deze vacature staat in eerste instantie open voor kandidaten in vaste en tijdelijke dienst van de gemeente Emmen.