Veelzijdige projectleiders

Als gemeente Eemsdelta zijn wij een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten!

Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dicht bij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Wil jij werken bij een organisatie:

 • Waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?
 • Waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?
 • Die ook online dichtbij is voor inwoners, ondernemers en betrokken partijen?

Solliciteer dan bij de gemeente Eemsdelta!
 

Voor het programma Aardbevingen de Baas zoeken wij meerdere:

Veelzijdige projectleiders
16 - 36 uur per week

 

Algemene informatie
Als gevolg van de aardbevingen door de gaswinning staat de gemeente Eemsdelta voor een omvangrijke versterkingsopgave. Deze versterkingsopgave is in volle gang. Het programma Aardbevingen de Baas dat hiervoor is opgezet, is een programma met impact, waar diverse opgaven een rol spelen (bijvoorbeeld cultuur, zorg & wonen, (nieuw)bouw en versterking). In dit kader is het programma opgedeeld in meerdere deelgebieden (wijken en/of dorpen), waarin elk gebied haar eigen kenmerken, opgaven en dynamiek kent.


Werkzaamheden
Samen met je projectregisseur en collega projectleiders ben je verantwoordelijk voor de integrale uitvoering van het meerjarenprogramma (Aardbevingen de Baas). In samenspraak met de gemeentelijke collega's en de Nationaal Coördinator Groningen initieer en organiseer je deelprojecten en begeleid je de betreffende projectgroepen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de ontwikkeling van een project en legt verantwoording af binnen de gestelde kaders aan de betreffende projectregisseur (m.b.t. planning, geld, risico’s, informatie en kwaliteit).

Je houdt rekening met beleidsmatig, ruimtelijk, financieel, juridisch, fiscaal en bestuurskundige zaken, vanuit het gezichtspunt van kwaliteit, transparantie, compliance, control en organisatiekunde en stelt hiervoor rapporten en adviezen op. Je bent, in voorkomende gevallen, verantwoordelijk voor een deugdelijke (Europese) aanbesteding, gunning en uitvoering van werk. Je draagt zorg voor de realisatie, waarbij rekening gehouden moet worden met de consequenties van de overeenkomsten, het programma van eisen en wensen, wet- en regelgeving, en het publieke karakter wonen of inrichting openbare ruimte. Je speelt een belangrijke rol in de samenwerking en contacten met de inwoners.

In deze functie werk je in een project- c.q. gebiedsteam binnen het programma. Daarnaast ga je vooral veel samenwerken met de (beleids)medewerkers in de lijnafdelingen. Zij hebben, elk vanuit hun eigen expertise, een belangrijke rol in de uitvoering van het meerjarenprogramma. Daarnaast bouw je een stevige en proactieve samenwerking op met de projectleiders van de Nationaal Coördinator Groningen.


Wat breng je daarvoor mee:

 • Afgeronde HBO+/ WO-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als projectleider in projecten, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie;
 • Aantoonbare kennis en werkervaring binnen het gebied en de partijen die hierin een rol vervullen;
 • Kennis van proces- en omgevingsmanagement;
 • Bestuurlijke en omgevingssensitiviteit en je hebt aantoonbare en relevante ervaring in het werken in een complex krachtenveld tussen bestuur en ambtelijke organisatie;
 • Wij verwachten dat je goed kan samenwerken en coördineren, maar je bent ook besluitvaardig. Je bezit veel doorzettingsvermogen en voelt je betrokken bij de problematiek van de gaswinning. Je kunt je inleven in de inwoners en samen met hen werken aan passende oplossingen;
 • Flexibele en doortastende werkhouding waarbij je samenwerken ziet als een kans om resultaten te behalen;
 • Bereidheid om regelmatig in de avonden bijeenkomsten bij te wonen.


Wat kunnen wij jou bieden:

 • Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie binnen een dynamische omgeving met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Een passend salaris dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet;
 • Het salaris is minimaal €3.090,- en maximaal €5.372,- bruto op basis van 36 uur per week, definitieve salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget (IKB). Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband, waarbij onze voorkeur uitgaat naar een tijdelijke arbeidsovereenkomst via de gemeente;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden, een telefoon en een laptop in bruikleen.


Hoe nu verder
Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met CV onder vermelding van vacature "Veelzijdige projectleiders'' vóór maandag 5 september 2022 via de sollicitatiebutton.

Solliciteer

Meer informatie

 • Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Herman Wessels, (Programmamanager), te bereiken via telefoonnummer 06-22740617.
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ahmet Paker (Recruiter), te bereiken via telefoonnummer 06-25100860.
 • Het verkrijgen van de VOG is onderdeel van de procedure en benoeming.
 • De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 37 (12 t/m 16 september 2022).