Teammanager Jeugd & Jongeren

Per 1 januari 2021 vormen de huidige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum één gemeente: Eemsdelta. Een nieuwe naam, een nieuwe situatie, maar met vertrouwde kwaliteiten en waarden. Het wordt een aantrekkelijke gemeente voor bewoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. Met authentieke elementen als de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook met de economische dynamiek van havens en innovatieve bedrijvigheid die volop bijdragen aan de transities waarin onze maatschappij zich bevindt. Een gemeente waar de volksaard van nuchterheid, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken doorklinkt vanuit de buurten en bedrijven tot in het gemeentehuis.

Je komt te werken in een organisatie waar we goede initiatieven uit de samenleving aanmoedigen en faciliteren. Je werkt samen met bevlogen collega’s aan innovatieve en duurzame oplossingen en geeft met hen de nieuwe gemeente vorm. Dat vergt flink wat inspanningen van bestaande en nieuwe collega’s, maar levert ook veel boeiende uitdagingen op.

Tot slot maak je deel uit van een gemeente die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft: Eemsdelta is dichtbij. Voor deze nieuwe gemeente zijn we op zoek naar een inspirerende

Teammanager Jeugd & Jongeren

36 uur per week

In deze afwisselende baan geef je leiding aan de medewerkers van team Jeugd & Jongeren. Je bent als leidinggevende coachend en mensgericht en je weet de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van het team te stimuleren. Je zorgt als teammanager voor verbinding en levert met je daadkracht een duidelijke bijdrage aan de dienstverlening van de gemeente. Je komt te werken in een organisatie in opbouw, waar je je kwaliteiten onder ander kunt inzetten in de bouw en ontwikkeling van je team en het (mede)vormgeven van het cluster Mens en Maatschappij waar je team deel van uit maakt.

Je levert een actieve bijdrage aan de langetermijnvisie van het team Jeugd en zorgt voor afstemming en verbinding met de andere teams. Je faciliteert de medewerkers zodat ze vanuit hun eigen expertise de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Daarnaast bewaak je zowel de voortgang van de werkzaamheden als de kwaliteit van de geleverde dienstverlening. Je draagt bij aan kwaliteit van goede jeugdhulp en jeugdbeleid. Tenslotte lever je een actieve bijdrage aan de samenwerking die het team met andere (externe) partijen heeft.

Kort samengevat: je bent integraal verantwoordelijk voor de inhoud, doelen, resultaten, middelen, personele capaciteit en het functioneren van het team Jeugd. 

Wat vragen we:

  • HBO+/WO werk- en denkniveau met meerjarige ervaring in een soortgelijke functie;
  • kennis van het sociaal domein in het algemeen en van het jeugddomein in het bijzonder, daarnaast ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied;
  • ervaring in het begeleiden van verandertrajecten, je weet hoe teamdynamiek werkt en je kunt daarop sturen
  • het vermogen om medewerkers te stimuleren om zelf oplossingen voor problemen en knelpunten te bedenken;
  • Bekend met het gedachtengoed van Signs of Safety en Signs of Welbeing;
  • het vermogen om beleid en uitvoering bij elkaar te brengen;
  • een flexibele en doortastende werkhouding;
  • een klant- en resultaatgerichte werkhouding waarbij je samenwerken ziet als een kans om resultaten te behalen met een proactieve houding naar de samenleving het naar het bestuur;
  • je bent politiek en omgevingssensitief en hebt aantoonbare en relevante ervaring in het werken in een complex krachtenveld tussen bestuur, ambtelijke organisatie en samenleving.

Wij bieden:

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet en is maximaal € 5067,- (schaal 11, salarispeil 1-1-2020) op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van je huidige aanstelling/dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband.

Vragen?

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Arjen Luinenburg, beoogd Clusterdirecteur Mens en Maatschappij via telefoon 06-55423907 of voor een belafspraak 0596-63930. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hilda Nauta, adviseur P&O via telefoon 0596-639980

Reageren:

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met cv onder vermelding van “ Teammanager Jeugd & Jongeren" vóór 8 juni via de link die verwijst naar de website van de gemeente en dan te klikken op de sollicitatiebutton.

Bijzonderheden:

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 25 of 26.