Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

Wij zijn op zoek naar een

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

36 uur per week

Houd jij je graag bezig met onze leefruimte én het verbeteren van onze woon-, werk- en leefomgeving? Als jij veel werkplezier beleeft aan stevige opgaven binnen het ruimtelijk domein, dan laten wij jou graag kennismaken met onze organisatie en de opgaven waarin je je vast kan bijten!   

Onze leefomgeving of leefruimte kent veel gebruikers en eigenaren. Voor het inrichten en benutten van die leefruimte moeten we rekening houden met wetgeving en individuele en gemeenschappelijke belangen. Daarnaast zijn er grote opgaven voor de gemeente zoals de woonopgave van het Rijk, de energietransitie en de Omgevingswet.

Wie zijn wij?

De gemeente Borger-Odoorn is een groene plattelandsgemeente met veel openbare ruimte, bossen en natuur en een hoog ambitieniveau. De gemeente telt ruim 25.000 inwoners en zo’n 200 medewerkers die werken in hoofdzaak op het gemeentehuis in Exloo en de gemeentewerf in 2e Exloërmond. De verantwoordelijkheden liggen tot laag in de organisatie. We werken opgavegericht (samen met inwoners, ondernemers en professionals). Dat betekent denken in kansen en niet in problemen én handelen vanuit mogelijkheden en niet vanuit regels. Tegelijkertijd bouwen we met onze afdelingen aan (meer) zelforganisatie. De teams zijn gezamenlijk resultaatverantwoordelijk, realiseren zelf teamdoelen en bepalen zelf hóe ze dat doen (veel regelruimte en bevoegdheden). Wij werken regionaal samen met de gemeenten Emmen en Coevorden.

Borger-Odoorn is de eerste Drentse gemeente met het internationale Cittaslow-keurmerk; genieten op een plezierige, gastvrije manier in een menselijk tempo. 

Borger-Odoorn heeft als belangrijkste doel uit te groeien naar een wendbare organisatie, een swingende tent! Hiervoor omarmen wij zelforganisatie, stellen wij werkgeluk centraal en werken wij vanuit de bedoeling. 

Wat ga je doen?

Je adviseert de politiek, burgers en organisaties op het brede terrein van ruimtelijke ordening. Dat kan  mondeling zijn, maar vaak zet je je adviezen op papier. Samen met je collega’s, inwoners en andere betrokkenen ga je aan de slag om de gemeente nog mooier te maken. Je durft buiten de gebaande paden te treden, regels los te laten en te vernieuwen.

Je werkt aan verschillende RO vraagstukken en projecten. Je werkt als adviseur zelfstandig, in een (project)team of programma aan diverse projecten voor de fysieke leefomgeving. Je geeft ruimtelijk advies over initiatieven in de leefomgeving ten aanzien van de haalbaarheid. Er ligt een groot accent op het procedureel begeleiden van (postzegel) bestemmingsplannen (straks omgevingsplan) en het voorbereiden en coördineren van ruimtelijke initiatieven.

Je trekt beleidstrajecten en ook ben je het aanspreekpunt voor vergunningverleners. Je adviseert collega's, initiatiefnemers en burgers graag rondom procedures en krijgt veel energie van de  samenwerking met collega’s en partijen; jij bent de ‘linking pin’. Je voelt aan wat er in de gemeente leeft, signaleert relevante ontwikkelingen en weet daaraan samen vorm te geven. Met jouw proactieve houding, je vermogen om te verbinden en je uitgebreide vakkennis wil jij bijdragen aan een effectieve dienstverlening.

Je helpt natuurlijk bij het vormgeven en uitrollen van de Omgevingswet voor onze gemeente. Je bent een schakel tussen het programmateam voor de Omgevingswet en je collega’s. Je werkt actief mee aan de implementatie van de nieuwe werkwijze. We zijn druk bezig met het opstellen van de Omgevingsvisie en de uitwerking van de omgevingsplannen staat nog op stapel. Daar ligt nog een grote opgave voor ons, er is veel te ontwikkelen; jij speelt daarin een cruciale rol!

Wat breng je ons?

Je bent als beleidsmedewerker volledig op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving. Je bent professioneel nieuwsgierig; ontwikkelingen en vernieuwingen breng je actief in. Je beleeft plezier aan het doorvoeren van (grote) veranderingen. Jouw energie en enthousiasme heeft daarbij een positief effect op anderen. Verder beschik je over:

  • minimaal een afgeronde hbo opleiding binnen het ruimtelijk domein;
  • minimaal 2 jaar recente werkervaring als planoloog of beleidsmedewerker ruimtelijke ordening;
  • je bent goed in staat ruimtelijke initiatieven stedenbouwkundig te beoordelen;
  • kennis op het gebied van bestuursrecht, WRO en WABO is een pré;
  • je hebt je al flink verdiept in de Omgevingswet;
  • je bent omgevingsbewust met een sterke politieke antenne;
  • je werkt graag (samen) naar resultaten;
  • je kan goed schakelen; je hebt een flexibele manier van werken en denken;
  • je hebt een heldere en prettige manier van communiceren.

Wat bieden wij je?

Een informele, open en collegiale werkomgeving met korte lijnen. Je krijgt de ruimte, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan. Bij ons heb je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en een goede balans te vinden tussen werk en privé. Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden wij een salaris tussen € 3.090,- en € 5.021,- bij een dienstverband van 36 uur per week.

Naast het salaris heb je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% per maand. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je de keuzes die bij jou passen. Zoals bijvoorbeeld maandelijkse uitbetaling van je vakantiegeld, extra verlof kopen of je reiskosten met fiscaal voordeel uit laten betalen.

Geïnteresseerd? 
Reageer dan met jouw motivatiebrief en curriculum vitae vóór 5 oktober via Vooruit in Drenthe op www.vooruitindrenthe.nl

Een Discover potentieel analyse is onderdeel van de procedure.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Zijn er intern geen passende kandidaten dan worden de externe sollicitaties in het proces betrokken. Intern zijn de BOCE gemeenten (Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen).   

Informatie 
Wil je meer weten voordat je gaat solliciteren? We nemen graag tijd voor jou en je vragen! Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Angelina Helder (manager), per mail via a.helder@borger-odoorn.nl of telefonisch via 14 0591. Bij vragen over de procedure, kun je bellen met Karen Halmingh (P&O adviseur), 06-2184 9283.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.