Business Analist Informatieplein

De gemeente Assen staat voor een belangrijke transitie naar informatie gestuurd (data gedreven) werken. De gemeente Assen wil hierbij sneller en onder centrale regie nieuwe informatieproducten beschikbaar stellen die beter aansluiten op de behoefte van de burgers, bedrijven en de interne organisatie. Een essentiële ontwikkeling hierin is de uitbreiding van het Informatieplein.

Het Informatieplein vervult in de vraag- en aanbodkant van de informatieketen een centrale rol met als kerntaak: veilig, herhaalbaar en op maat aanbieden van data en informatieproducten en hiermee toegevoegde waarde voor de business creëren.

Voor de inrichting van het Informatieplein zijn we op zoek naar een Business Analist.

Als Business Analist ben jij dé schakel binnen de keten tussen de Business en het Informatieplein en weet de wensen uit de Business te begrijpen, te analyseren en te vertalen naar een informatiekundige oplossing die past binnen onze architectuur (Microsoft Azure platform of ESRI platform).

Je zult hiervoor de (vaak nog onduidelijke) wens moeten aanscherpen d.m.v. intensief contact met de opdrachtgever en/of stakeholder. Je levert als tussenproduct een heldere beschrijving/UseStory op waarmee onze data-analist de volgende stap kan zetten. Hiermee zorg je ervoor dat in de realisatie- en implementatiefase het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd.

Je bent als Business Analist actief binnen de verschillende domeinen binnen de gemeente Assen. Op deze manier kom je in aanraking met de verschillende bedrijfsprocessen, zoals Financiën, Personeel, Openbare ruimte en het Sociale Domein. Kennis van (in elk geval) één van deze domeinen is dan ook wenselijk. Afhankelijk van de wens van de business ben je de schakel tussen de data uit de bedrijfsprocessen en de data met een ruimtelijk component.

Je werkt hierbij gestructureerd volgens onze methodieken en tooling zoals Azure DevOps.

Team

De werkzaamheden van het Informatieplein omvatten het gehele traject van het aannemen, analyseren & beschrijven van een opdracht voor een informatieproduct tot aan het maken, opleveren, beheren en duiding van dat product. Ook ruimtelijke (geo)-producten vallen hieronder.

Het Informatieplein is een team in ontwikkeling en telt momenteel 9 medewerkers. Op basis van de portfolio is de verwachting dat de capaciteit in de komende jaren verder zal worden uitgebreid.

Er heerst een informele sfeer in het team met veel mogelijkheden tot doorontwikkeling. Er wordt gehecht aan het nemen van eigen verantwoordelijkheid met een flexibele, professionele en proactieve werkhouding.

Jouw competenties

 • Samenwerken: je kan goed in een team werken en doet dat op een sociale en verbindende wijze;
 • Communicatief vaardig: je kan zowel met de business als de techniek sparren;
 • Analytisch vermogen: jij weet de vraag achter de vraag helder te krijgen;
 • Schriftelijke vaardigheden: de analyse die je maakt kan je op een goede manier vertalen naar begrijpelijke taal;
 • Flexibele mentaliteit: we zijn een organisatie in ontwikkeling, we vragen van je om mee te kunnen gaan in de ontwikkeling en niet onnodig vast te houden aan het ‘oude.'

Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring als Business Analist (minimaal 3 jaar);
 • Ervaring met het Azure platform en DevOps is een pre;
 • Kennis en ervaring met gemeentelijke processen is een pre;
 • Kennis en ervaring als data-analist is een pre.

Wij bieden

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10) op basis van een fulltime dienstverband
  (36 uur);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals hybride werken, ruime opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden;
 • Individueel keuzebudget met in totaal 17,05% (waaronder vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit extra salariscomponent kun je naar eigen wens en flexibel inzetten voor o.a.: fiets en fietsaccessoires, tablet/laptop en sportvoorzieningen;
 • Tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een vaste arbeidsovereenkomst bij goed functioneren;
 • We bieden een werkweek van 32 of 36 uur, dit is in overleg verder in te vullen.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Reageer dan voor 22 maart 2023 via Vooruit in Drenthe:

https://www.vooruitindrenthe.nl/organisaties/42fc974b-72f2-4b81-b106-cd8f26ff1bfd

Deze vacature wordt gelijktijdig intern, binnen de samenwerkingsverbanden en extern opengesteld. Bij de selectie van kandidaten handelen wij volgens onze selectieprocedure waar bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang hebben.

Contactpersoon sollicitatie

HR Adviseur - Henriëtte Rus, bereikbaar via telefoonnummer 140592 of via email: h.rus@assen.nl

Contactpersoon vacature

Teammanager - Arjan Hofman, bereikbaar via telefoonnummer 06-11233127 of via email: a.hofman@assen.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.