Unitcoördinator (36 uur)

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft als GGZ instelling op het hoogste beveiligingsniveau, een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Dat is waarom we er zijn. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De Mesdag biedt vier verschillende zorgprogramma’s aan:

Persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Uitgangspunt voor de behandeling is de cognitieve gedragstherapie. Patiënten worden op basis van hun problematiek en het zorgprogramma waarvoor ze geïndiceerd zijn op een behandelunit geplaatst. Op de meeste units verblijven twaalf patiënten.


Wat is jouw rol als Unitcoördinator?

In deze functie geven we je de kans om je leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen binnen een Forensische context. Hiervoor zul je starten met een aantal projecten die je in contact brengen met diverse onderdelen van onze organisatie. De projecten zijn unit-overstijgende projecten waar de zittende unitcoördinatoren nu niet aan toe komen. Je bouwt op deze manier aan een netwerk binnen de organisatie en doet kennis op over het werken in een Forensisch Centrum. Je maakt deel uit van het team unitcoördinatoren en werkt nauw met hen samen. Gaandeweg zul je ook met collega’s meedraaien om de organisatie meer en meer te leren kennen. Waar nodig kun je worden ingezet om waar te nemen. Het uiteindelijke doel is om unitcoördinator te worden, wanneer dit moment zal aanbreken is nu nog niet te zeggen.

Als unitcoördinator ben je verantwoordelijk voor het leefklimaat, de uitvoering van het risicomanagement en de bedrijfsvoering, van de unit, en bewaak je de productieafspraken. Je levert input voor de meerjarenplannen van het bedrijfsonderdeel. Je bent veel aanwezig op de unit en in contact met het team. Hierdoor weet je goed wat er operationeel speelt en je acteert hier vervolgens op. Je voert het vastgestelde personeelsbeleid uit en bent samen met collega unitcoördinatoren verantwoordelijk voor eventuele bezettingsproblematiek. Tot slot is het in de rol van unitcoördinator van belang dat je overstijgend kunt denken. Daarbij is het belangrijk dat je kritisch en integer bent en dat je openstaat voor de mening van anderen. 

Wat kom je brengen?

Je hebt:

 • Een afgeronde HBO- opleiding in de zorg, aangevuld met een bedrijfskundige opleiding;
 • Bedrijfsmatig inzicht en draagt bij aan het efficiënt functioneren van de afdeling;
 • Ruime ervaring in een leidinggevende functie;
 • Een coachende stijl van leidinggeven;
 • Kennis van en ervaring met groepsdynamische processen;
 • Tact en overtuigingskracht.

Je bent:

 • Besluitvaardig;
 • Flexibel;
 • Oplettend ten aanzien van het signaleren, observeren en monitoren van problemen;
 • Integer;
 • Betrouwbaar;
 • Kritisch.

Herken je jezelf wel in het profiel en dicht je jezelf wel de benodigde kwaliteiten toe, maar beschik je niet over de gewenste opleiding? Ook dan nodigen we je graag uit te reageren op deze vacature.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende fulltime baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-ggz.

De functie is ingeschaald in FWG-groep 60. Je salaris bedraagt minimaal € 3.026,- en maximaal € 4.717,- bruto per maand op basis van de salaristabel per juni 2021, bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Albert-Jan Pol, Algemeen Manager via 06-48138779, a.pol@fpcvanmesdag.nl of

Mariet Koops, Algemeen Manager via 06-15288826, M.Koops@fpcvanmesdag.nl

Solliciteren kan via onderstaande link en kan tot en met zondag 18 april 2021, de gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 23 april 2021.
https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2673931/109157?iso=nl

Een assessment maakt deel uit van de procedure evenals het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.