Medewerker arbeidstherapie (32-36 uur)

Kun jij patiënten een veilige dagbesteding bieden?

 Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De afdeling Dagbesteding speelt tijdens de intramurale behandeling een belangrijke rol bij de ontwikkeling van vaardigheden waarmee de patiënt later goed toegerust in de maatschappij kan functioneren. Rekening houdend met de (on)mogelijkheden van de patiënt, kan de dagbesteding onder andere plaatsvinden bij: metaalwerkplaats, houtwerkplaats, de inpak en montage afdeling, de repro, het dagactiviteitencentrum of op de boerderij (groenvoorziening).

Vanwege uitbreiding en vervanging zij wij voor deze vacature op zoek naar medewerkers arbeidstherapie die wij flexibel op verschillende werkplaatsen binnen de dagbesteding kunnen inzetten. Aanvullend zijn we ook op zoek naar een medewerker arbeidstherapie die onze Repro kan versterken.

Wat ga je doen?

Als medewerker arbeidstherapie op de dagbesteding zoek je samen met de patiënt naar de grenzen van zijn mogelijkheden, aan de hand van het behandelplan. Elke patiënt bied je een veilige ‘werkomgeving’ en je levert een bijdrage aan het arbeidstherapeutisch deelplan. Je moet van iedere patiënt weten hoe hij functioneert, zodat je daar op de juiste manier en op het juiste niveau op kunt inspelen. Dat betekent dat je veel geduld moet hebben en dat je je goed moet kunnen inleven in de wereld van de patiënten.

Voor het creëren van veiligheid is het belangrijk dat je consequent bent én dat je stevig in je schoenen staat. Je moet duidelijke kaders bieden en je eigen grenzen aangeven. Dat doe je niet alleen, maar samen met je team. Je moet kunnen samenwerken en een ‘teamplayer’ zijn.

 Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • Een relevante mbo-opleiding niveau 4 afgerond;
  • Bij voorkeur ervaring met het begeleiden van dagactiviteiten van (forensisch) psychiatrische patiënten;
  • Geduld en inlevingsvermogen;
  • Een overstijgende kijk op dagbesteding;
  • Voor de werkplek bij de Repro geldt aanvullend dat je beschikt over goede computervaardigheden en over kennis van Adobe.

Je bent:

  • Flexibel, inzetbaar op meerdere onderdelen van de dagbesteding;
  • Creatief en innovatief;
  • Niet bang om uitdagingen aan te gaan;
  • In staat om samen met je collega’s beleid te implementeren.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-ggz.

De functie is ingeschaald in FWG-schaal 45 Je salaris bedraagt minimaal € 1.996, - en maximaal € 3.396,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één jaar de ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?

Solliciteren kan via onderstaande link, uiterlijk tot en met 24 januari 2022. Omdat we op zoek zijn naar meerdere nieuwe collega’s zullen we naar verwachting meerdere gespreksrondes organiseren. Mochten we eerder dan de uiterlijke reactietermijn voldoende reactie hebben ontvangen, kunnen we de vacature eerder sluiten.

https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2845003/131909?iso=nl

Wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met dhr. Sjouke Noordenbos of dhr. Wouter Diephuis, via: 050-5221221.

Zien wij jou graag als nieuwe collega, dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.