Regio Recruiter (Noord en Oost Nederland)

Gewoon en in alle vrijheid leven voor mensen met een fysieke beperking, dat is ons doel. Binnen Fokus zijn wij constant op zoek naar de juiste mensen die dit mede mogelijk maken. Weet jij als geen ander wat er op de arbeidsmarkt gebeurt? Weet jij je op vernieuwende en creatieve manieren te onderscheiden? En ga je graag de uitdaging aan om de juiste persoon voor de openstaande vacature te vinden en te enthousiasmeren? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Voor onze regio Noord Oost Nederland zijn we op zoek naar een Regio Recruiter. Het betreft hier een nieuw te ontwikkelen functie.

Wat ga je doen?

Als Regio Recruiter vorm jij de verbinding tussen het primair proces in de regio en de regionale arbeidsmarkt, - opleidingsinstituten, - Hogescholen en - UWV. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gehele recruitmentproces in de regio; van het uitzetten van de vacature tot het moment dat de vacature succesvol is ingevuld. Je bedenkt in nauwe samenwerking met de Corporate Recruiter, de collega’s van HR en Communicatie en het management primair proces creatieve ideeën om interessante doelgroepen te bereiken en je organiseert in samenwerking met het primair proces (cliënten en medewerkers) op regionaal niveau initiatieven om je ideeën om te zetten in opeenvolgende successen.
Je begeleidt potentiële medewerkers bij hun zoektocht naar hun droombaan binnen Fokus. Dit kan een student, zij-instromer, herintreder of professional betreffen. Je doet er alles aan om behoeftes en ambities te doorgronden en met zorgvuldigheid de juiste man/vrouw op de juiste plek te krijgen. Hierbij hecht Fokus veel waarde aan out of the box denken en niet traditionele achtergronden aanboren. Ook diversiteit staat hoog in het vaandel.

Je hebt regelmatig en gestructureerd overleg met managers en planners in jouw regio over vacatureruimte en functie inhoud en stelt op basis hiervan aansprekende wervingsteksten op en verspreidt deze via verschillende kanalen. Je beoordeelt cv’s en je coördineert en voert selectiegesprekken met potentiële kandidaten samen met medewerkers en cliënten uit het primair proces in de regio. Je zorgt er hierbij voor dat alle kandidaten een positief gevoel overhouden aan de procedure.
Je bezoekt regionale scholen en beurzen/evenementen om Fokus als werkgever te promoten.
Je bouwt een netwerk van goede kandidaten op, en beheert en onderhoudt deze.
Je voert in afstemming met de manager arbeidsvoorwaardengesprekken met geselecteerde kandidaten.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde MBO+ / HBO-opleiding (bijv. in de richting van Commerciële Economie, Bedrijfskunde of Communicatie marketing).
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als recruiter waarbij je ervaring hebt opgedaan met het werven en zoeken van kandidaten via diverse kanalen, waaronder LinkedIn Recruitment, social media en jobsites.
 • Je bent een echte netwerker.
 • Je beschikt over de capaciteiten om het ambassadeurschap van Fokus op regionaal niveau professioneel in te vullen.
 • Je bent sociaal, energiek, creatief en resultaatgericht.
 • Samenwerken vind je ontzettend belangrijk, je schakelt de hele dag met je collega’s in zowel het primair proces als staf en kan met hen meedenken. Daarnaast vind je belangrijk om cliënten bij jouw werkzaamheden te betrekken.
 • Je kan zelfstandig werken, bent ondernemend en toont initiatief.
 • Je bent zeer vaardig in het gebruik van social media en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke capaciteiten.
 • Je woont in de regio en kent deze regio uitstekend.
 • Je hebt veel zin en energie om bij ons aan de slag te gaan.

Wat bieden we?

 • Een uitdagende werkplek waar je kan bijdragen aan het oplossen van een van onze grootste uitdagingen, het werven en binden van de juiste medewerkers aan Fokus.
 • Een dynamische rol in een nieuw te ontwikkelen functie waarbij geen dag hetzelfde is. Je werkt hierbij onder verantwoordelijkheid van de directeur ADL-assistentie in het primair proces.
 • Een tijdelijke aanstelling van 28 a 36 uur per week voor de duur van een jaar met de intentie dit bij goed functioneren om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.103 en € 4.145 euro (afhankelijk van ervaring en inhoudelijke kennis) conform cao Fokus schaal 9 bij een dienstverband van 36 uur.
 • Daarnaast biedt Fokus goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder o.a. een eindejaarsuitkering, een NS abonnement 1e klas, een telefoon en een Surface.

Fokus hanteert een hybride werkmodel waarin werken op projecten en kantoor wordt afgewisseld met het werken vanuit huis.

Procedure

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Ben je geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 4 december solliciteren op deze functie. Jouw sollicitatiebrief kun je richten aan Anne Marie Weggelaar-Jansen, directeur ADL-assistentie en sturen naar .

Nadere inlichtingen over deze vacature kun je inwinnen bij Anne Marie via .