Directeur Portalis

In verband met het vertrek van de huidige directeur zijn wij op zoek naar een:

Directeur (m/v)

Verbindend Deskundig Moedig

Waar ga je werken?

Elker helpt ouders, kinderen, jongeren en scholen in Noord-Nederland bij complexe opgroei-, onderwijs- en opvoedvragen door de inzet van (hoog)specialistische hulp. Belangrijk en mooi werk, dat niet alleen vraagt om geweldige hulpverleners, maar ook om mensen die zorgen voor een geoliede organisatie, voor kwaliteit, zichtbaarheid en samenwerking.

Je komt werken bij Portalis, de onderwijstak van Elker. Portalis is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs, cluster 4. Vanuit Portalis wordt onderwijs gegeven binnen zowel een residentiële setting als op een eigen VSO en schakelvoorziening, waar de leerlingen ’s middags weer naar huis gaan.

Wij zijn er voor jeugd die op geen enkele school (meer) terecht kan. Bij Portalis gunnen we iedere leerling een onderwijskans. Voor al deze leerlingen geldt dat ze een vanuit een complexe ondersteuningsvraag op het snijvlak van onderwijs en zorg in ons onderwijs worden geplaatst. Om onze leerlingen goed te kunnen ondersteunen, geven wij ons onderwijs in combinatie met jeugdhulp. Daarbij wordt de ondersteuningsvraag van de leerling en zijn of haar omgeving meegenomen.

Portalis werkt vanuit de grondhouding Positive Behavior Support (PBS). PBS is gericht op het creëren van een veilig en positief pedagogisch- en schoolklimaat. Deze grondhouding zorgt voor een stimulerende leeromgeving waarbinnen probleemgedrag wordt voorkomen/verminderd en waar elke leerling optimaal kan profiteren van het geboden onderwijs. Portalis heeft de ambitie dat het volgen van onderwijs in combinatie met Jeugdhulp een aantoonbare bijdrage levert aan de groei in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling.

Wat ga je doen?

Een belangrijk speerpunt voor de komende jaren is het versterken van de samenwerking tussen het onderwijs en de jeugdzorg vanuit de inhoud, zowel binnen als buiten de residentiële setting. Je zet Portalis stevig op de kaart. Als directeur zoek je in deze functie intensief contact en afstemming met de collega's van Jeugdzorg en relevante onderwijspartners.

Ook ben je eindverantwoordelijk voor de strategie, de prestaties en de kwaliteit van het onderwijs van Portalis. Dat betreft op dit moment ongeveer 150 leerlingen. Je geeft (direct) leiding aan de lijn- en staffunctionarissen binnen Portalis. Indirect stuur je ongeveer 55 medewerkers aan.

Je zorgt voor de verdere professionalisering en ontwikkeling van de kwaliteit van onderwijs en een efficiënte bedrijfsvoering. Je ziet kansen en mogelijkheden en speelt hier actief op in. Strategie, positionering en cultuur van de organisatie staan ook op jouw agenda. Je maakt samen met jouw team de vertaalslag naar concrete acties, verbeteringen en initiatieven voor een continue verbetering van de kwaliteit van het onderwijsproces.

Je motiveert en begeleidt de medewerkers in je team. Je hebt oog voor hun persoonlijke en didactische ontwikkeling en biedt een luisterend oor, waardoor ze kunnen groeien. Daarnaast heb je een actieve rol in de ontwikkeling van de teams en draag je bij aan het versterken van de onderlinge samenwerking en verbinding.

Wie ben jij?

Je bent een ondernemende en bevlogen directeur die visie uitdraagt en de organisatie weet te positioneren. Als persoon ben je transparant, toegankelijk, verbindend en vasthoudend. Je bent een echte coach, motivator en inspirator. Je bent gericht op samenwerking en weet de doelstellingen van de organisatie goed te vertalen naar het team. Je bent succesvol in een leidinggevende functie binnen het (speciaal) onderwijs en je wilt je met hart en ziel inzetten voor de doelgroep van Portalis.

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt inzicht in vraagstukken en ontwikkelingen binnen het onderwijs en de jeugdzorg;
 • Je hebt affiniteit met onderwijs voor jongeren met complexe problemen.
 • Je bent een geregistreerd schoolleider.
 • Je bent in staat de medewerkers te stimuleren en te inspireren vanuit een positieve benadering;
 • Je hebt inzicht in de organisatie en bedrijfsvoering van het onderwijs en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 40 uur per week;
 • Je start met een contract voor 1 jaar (daarna is een vast contract mogelijk);
 • Je valt in de CAO primair onderwijs en bent ingedeeld in schaal D13 (maximaal €6568 op basis van fulltime dienstverband) ;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering, thuiswerk-vergoeding en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer.
 • Je kan gebruik maken van het bedrijfsfietsenplan en bedrijfsfitness.

Enthousiast en/of nieuwsgierig? We horen of zien je graag!

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag jouw korte motivatiebrief en je CV. Dit kan eenvoudig door te mailen naar POOservice@elker.nl. Heb je nog vragen of wil je liever eerst een vrijblijvend voorgesprek dan kun je altijd mailen, bellen of appen naar Jan Lunshof, directeur algemene zaken Elker Jeugdhulp & Onderwijs via j.lunshof@elker.nl of  06-21924904.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid geven wij voorkeur aan de interne kandidaat.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.