Agile tester

De dynamische ICT-organisatie van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ontwikkelt innovatieve applicaties die de bedrijfsprocessen van DUO optimaal ondersteunen. Jij bent de ervaren tester die met kennis en kunde bijdraagt aan beter onderwijs in Nederland.

Je maakt deel uit van een gedreven en ondernemende club professionals die zich bezighoudt met het functioneel testen van (ketens van) applicaties en het automatiseren van deze testen. Jij draagt zelf bij aan het creëren van jouw ideale werkomgeving, waarin je samen met collega’s werkt aan het optimaliseren van onze taken.

Dit doen we met een breed scala aan technologieën en werkwijzen. Testautomatisering maakt hier een groot deel van uit. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld DevOps, cloud, NoSQL databases, Elasticsearch en user experience. Je komt met adviezen en vernieuwende ideeën op dit gebied.

Je enthousiasmeert je collega’s en samen vertaal je de ideeën naar testproducten. Zo lever je niet alleen een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van de DUO-applicaties, maar ook aan het naar een hoger plan brengen van de softwareontwikkeling binnen DUO.

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen in Nederland. Om deze dienstverlening mogelijk te maken heeft DUO een dynamische en vooruitstrevende ICT-organisatie, die applicaties voor studenten en  onderwijsinstellingen ontwikkelt en beheert.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding. 
 • Je bent een zeer ervaren tester en hebt aantoonbare affiniteit met het programmeren en beheren van applicaties. 
 • Je pioniert graag en hebt ruime ervaring met testtooling en -automatisering. 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de Scrum/Agile-methodes en DevOps. 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als mentor of coach. 
 • Je weet van aanpakken en bent resultaatgericht. 
 • Je bent een teamspeler en draagt je kennis graag over. 
 • Je bent niet bang om voor een groep te staan en hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Je bent ondernemend en veroorzaakt beweging en dynamiek. 
 • Je toont initiatief en weet mensen te overtuigen. 
 • Je bent kritisch, leergierig, creatief, flexibel, enthousiast en assertief.

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie in schaal 10 of 11 BBRA (€2519,37 - €4605,10). Inschaling is afhankelijk van je ervaring. De standplaats is Groningen.

Meer weten?
Bel voor meer informatie over de inhoud van de functie met Robin Douma (vakgroepmanager Test): 06-5315 8559.

Solliciteren?
Als je wilt solliciteren, schrijf dan een sollicitatiebrief met je motivatie en mail deze samen met je Curriculum Vitae (bij voorkeur Europass CV) naar vacatures@duo.nl.
Vermeld in het onderwerp van de mail ook het vacaturenummer DUO/B/2016.063. Doe dit uiterlijk 18 september 2016.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Bijzonderheden
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. OCW-medewerkers en Rijksambtenaren hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.