Medewerkers Debiteurenbeheer (schaal 8)

Functie omschrijving

Wij helpen klanten bij het terugbetalen van schulden bij DUO. We werken continu aan op maat gemaakte en proactieve dienstverlening gericht op de persoonlijke situatie van onze klanten. Dit doen we in een omgeving die volop in de maatschappelijke belangstelling staat.

Wat ga jij doen
Je gaat werken bij de afdeling Debiteurenbeheer en je gaat aan de slag met klanten of instanties die actief op zoek zijn naar informatie, die wijzigingen doorgeven en die hulp nodig hebben bij het terugbetalen van schulden bij DUO. Je beantwoordt vragen via telefoon, post, e-mail en chat waarbij jij het verschil kunt maken. Vaak gaat het om een betalingsprobleem (regulier, minnelijk of wettelijk). Je informeert klanten over de verschillende terugbetalingsstelsels en terugbetalingsmogelijkheden en instanties over saneringsprocessen. Je verwerkt hun aanvragen en mutatieverzoeken.

Je levert maatwerk bij betalingsproblemen door het afspreken van een regeling die past bij de persoonlijke situatie van de klant en je houdt de gemaakte afspraken in de gaten.

Je doet graag mee aan projecten en overleggen waarbij op jouw inhoudelijke expertise kan worden gebouwd. Je helpt mee aan de ontwikkeling van het inwerkprogramma van onze afdeling en je coacht en begeleidt je nieuwe collega’s. Je vertegenwoordigt onze afdeling bij voorlichtingsbijeenkomsten.

Je werkt continu mee aan de verbetering van onze dienstverlening in een snel veranderende omgeving. Verder ben jij graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijk verantwoord werken. Je bouwt proactief mee aan de afdeling debiteurenbeheer en de beste manier van werken die daar bij past.

Bekijk ook deze video https://u.cammio.me/6Od5TM hierin vertellen jouw toekomstige collega’s meer.

Wil je meer weten?
Op 29 september van 17:00 uur tot 20:00 uur vertellen we je graag meer. Geef je voor maandag 26 september op via vacaturesOVG@duo.nl en we zien je graag bij DUO Kempkensberg 12, om jouw vragen te beantwoorden. Kom je met de auto, geef dat dan ook even aan zodat we een parkeerplek voor je kunnen reserveren. En! vergeet op de dag zelf niet je identificatiebewijs, deze is nodig om ons mooie pand binnen te komen. Je kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen.

Kan je niet komen, geen probleem, je mag ook contact met ons opnemen, de contactinformatie staat onderaan bij bijzonderheden.

Functie-eisen

Wat vragen we van jou?
Je hebt een klantgerichte instelling en weet uit ervaring hoe leuk het is om klanten te
helpen. Ook wil je graag beter worden in wat je doet en deins je er niet voor terug om out of-the-box te denken. Zo til je onze dienstverlening naar een hoger niveau. Verder heb je:

 • MBO-4 niveau, werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je bent bereid kennis op te doen over de Wet Studiefinanciering 2000 en andere relevante wet- en regelgeving op het gebied van debiteurenbeheer bij DUO.
 • Je beschikt over onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bent graag bezig met vernieuwen en toont initiatief.
 • Je bent analytisch, vasthoudend, gedreven en nauwkeurig.
 • Je kunt goed overzicht houden.
 • Je bent in staat om de afdeling te vertegenwoordigen.
 • Didactische vaardigheden zijn een pré.

Met een succesvol afgeronde basis- en vervolgopleiding (BO1 en BO2) heb je een streepje voor. Heb je deze nog niet? Geen probleem. Als jij kunt regelen dat je tijdens de opleidingsperioden 5 dagen per week beschikbaar bent, dan bieden wij je de gelegenheid om deze te volgen.

Competenties

 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Zelfontwikkeling
 • Inlevingsvermogen
 • Oordeelsvorming

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2817,- tot €3782,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 24 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast een uitdagende baan, een leuk team van collega’s en ruimte voor je eigen
ontwikkeling hebben we je nog meer te bieden:

Bovenop jouw salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit
geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou
passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er
bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer
jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan
fiscaalvriendelijke doelen. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en
loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Verder krijg je de
mogelijkheid tot verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van
je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marieke Wildeboer (manager) via marieke.wildeboer@duo.nl en 06-25769557 (op maandag afwezig). Tussen 19 en 30 september kun je terecht bij Jan Willem de Bos (manager) janwillem.debos@duo.nl en 06-11790638 (op dinsdag afwezig).
 • Interesse in deze functie? Mail dan je motivatie samen met jouw CV. Wil je op een wijze reageren die niet past binnen ons systeem, geen probleem, mail dan je sollicitatie naar vacaturesOVG@duo.nl.
 • Je kunt reageren t/m 7 oktober 2022. De gesprekken zullen in week 44 plaatsvinden. Houd hier rekening mee. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn.

Daarbij zijn wij vanuit DUO overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij verrijken onze teams dan ook graag met collega’s met diverse achtergronden en culturen. Samen bundelen we onze krachten, ervaring en inzichten en dragen we ons steentje bij aan onze missie om onderwijs en ontwikkeling mogelijk te maken.

Wil jij deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Onderwijsvolgers/Debiteurenbeheer

De directie Onderwijsvolgers (OVG)
Deze eenheid van DUO richt zich op alle mensen die momenteel onderwijs volgen of gevolgd hebben en bestaat uit diverse afdelingen zoals klantcontact, studerenden en debiteuren.

De afdeling Debiteurenbeheer
Binnen de afdeling Debiteurenbeheer van de directie OVG werken verschillende teams voor een betrouwbaar en verantwoord debiteurenbeheer. We werken continu aan de verbetering van onze reactieve- en proactieve-dienstverlening. In onze snel veranderende omgeving betekent dat ook dat we regelmatig nieuwe opdrachten krijgen.
We werken op een debiteurgerichte manier. We zijn flexibel, behulpzaam en empathisch voor debiteuren die wel willen, maar niet kunnen betalen. Streng en rechtvaardig voor debiteuren die wel kunnen, maar niet willen betalen. Daarbij is DUO haar huidige dienstverlening aan debiteuren aan het ombouwen naar een persoonsgerichte, proactieve en op maatgemaakte dienstverlening. We willen bepalen hoe we op de meest effectieve wijze de klanten benaderen om zo ook meer oog te hebben voor de persoonlijke situatie van de oud-student.


Reageer op deze vacature